Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
tsalakwtheite

Να «τσαλακώνεστε» για τα παιδιά σας. Να γίνεστε μαζί τους ξανά παιδί!

PenΜεγαλώσατε και ξεχάσατε τα παιδικά σας χρόνια. Ξεχάσατε την ενέργεια που είχατε και τα παιχνίδια που κάνατε στις πλατείες με τους φίλους σας. Γίνατε γονείς και έχετε παιδιά. Αυτά τα παιδιά, όμως, θέλουν έναν γονιό που να γίνεται μαζί τους παιδί, ξανά και ξανά.

Οι ρυθμοί της ζωής δεν σας το επιτρέπουν…

Είναι αγχωτική η ζωή, είναι δύσκολη και κουραστική. Οι 24 ώρες ποτέ δεν είναι αρκετές. Δουλειά, σπίτι. υποχρεώσεις και τρέξιμο. Είναι μεγάλη η κόπωση της καθημερινότητας και το μόνο που θέλετε είναι να ξαπλώσετε και να μην ακούτε ούτε άνθρωπο. Αλλά με τα παιδιά σας, τι γίνεται;

«Τσαλακωθείτε» άφοβα για τα παιδιά σας!

Ναι να «τσαλακωθείτε». Γυρίστε σπίτι, φορέστε τις πιτζάμες σας και χοροπηδήστε μαζί με το παιδί σας. Χορέψτε πάνω στους καναπέδες… Μην σκεφτείτε ότι θα χαλάσετε τον καναπέ. Ζήστε μαζί με το παιδί σας την στιγμή σας. Τραγουδήστε δυνατά, χωρίς να υπολογίσετε αν θα σας ακούσει το διπλανό διαμέρισμα. Κάντε τον «καραγκιόζη» για το παιδί σας, παίξτε με τις κούκλες με την κόρη σας και ας είστε ο μπαμπάς της,  χωρίς να ντρέπεστε. Κάντε το να γελάσει με την ψυχή του. Γελάστε δυνατά και εσείς μαζί του! 

Να γίνεται οι γονείς, που όταν μεγαλώσουν τα παιδιά σας θα σας ευγνωμονούν που τα κάνατε τόσο ευτυχισμένα. Που γελάσατε μαζί τους, που παίξατε μαζί τους στο πάτωμα. Που χοροπηδήσατε και κάνατε μαζί μια ζημιά στο σπίτι. 

Βγάλτε το «παιδί» που έχετε μέσα σας…

Αυτό θα σας κάνει να νιώσετε ευτυχία, ελευθερία και ξεγνοιασιά. Ύστερα από μια κουραστική εβδομάδα, ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο παιχνίδια θα είναι ένα δώρο για εσάς και το παιδί σας.

Να πάτε στην παιδική χαρά και να παίξετε και εσείς, όχι να τα κοιτάζετε!

Θα θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια. Θα ξεχάσετε την ηλικία σας και τις έγνοιες της δουλειάς, διότι λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία. Θα απελευθερωθείτε με τον πιο όμορφο και διασκεδαστικό τρόπο. Αυτά τα παιχνίδια δεν θα τα ξεχάσετε ποτέ και να είστε σίγουροι, ότι  και τα παιδιά σας θα τα θυμούνται πάντα. 

Μην ξεχνάτε, ότι για μερικά μόνο χρόνια θα έχετε αυτήν την ευκαιρία.

Τα χρόνια περνούν γρήγορα και τα παιδιά μεγαλώνουν, χωρίς να το καταλάβετε. Οι στιγμές που έχετε μαζί τους είναι λίγες. Σκεφτείτε ότι η παιδική τους ηλικία είναι μια φορά και θα την θυμούνται για μια ζωή. Για αυτό μην χάνετε ευκαιρία να ζήσετε έντονα μαζί τους, να είστε πέραν από γονιός και «παιδί» και όχι ένας ενήλικας που θα ακολουθεί τα «πρέπει».

Κάντε τα παιδικά τους χρόνια να μοιάζουν με ένα πάρτι και εσείς να είστε το πιο όμορφο «δώρο»!

 

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου:www.runmommyrun.gr

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …

Η δασκάλα στον παιδικό σταθμό, είναι κάτι σαν «μαμά»

Αυτό το επάγγελμα για να το κάνεις πρώτα πρέπει να βρεις και να αγαπήσεις την …

Verified by ExactMetrics