Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022
Ένα βίντεο κατά του παιδικού καρκίνου.

Ένα συγκινητικό βίντεο για του “μικρούς” μαχητές του καρκίνου.

PenΗ 15η Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη κατά του παιδικού καρκίνου. Είναι αφιερωμένη στους πιο γενναίους μαχητές της ζωής, που πριν καλά καλά την ξεκινήσουν, καλούνται να δώσουν την πιο μεγάλη μάχη γι αυτή.

Βλέπεται ο καρκίνος δεν καταλαβαίνει από ηλικίες, “χτυπάει” όπου βρει. Σαν παιδικός καρκίνος ορίζεται ο καρκίνος που χτυπάει ηλικίες κάτω των 15 ετών.  Ο παιδικός καρκίνος υπολογίζεται ότι αποτελεί το 0,4-0,5% των συνολικών καρκίνων παγκοσμίως. Κάθε χρόνο 150.000 παιδιά σε όλο των κόσμο και πάνω από 250 διαγιγνώσκονται με καρκίνο.

Ο παιδικός καρκίνος στο 70% των περιπτώσεων είναι ιάσιμος. Σε αυτό βέβαια παίζει ρόλο η έγκαιρη διάγνωση του και η αποτελεσματική θεραπεία. Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι πρώτη αιτία θανάτου των παιδιών παγκοσμίως.

Το βίντεο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου και για λογαριασμό του νοσοκομείου της Βραζιλίας “Cancer De Barretos” δημιουργήθηκε μία ταινία animation μικρού μήκους που ονομάζεται «Η αγάπη δεν θα μας απογοητεύσει.» (The Fall: Love Never Let Us Down) . Το νοσοκομείο πλέον έχει μετονομαστεί από “Cancer De Barretos” σε “Hospital De Amor”, καθώς το μήνυμα που θέλει να δώσει είναι πως η αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη κατά του καρκίνου.

Το βίντεο δείχνει την αντιμετώπιση του καρκίνου μέσα από τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού. Δείχνει την ταλαιπωρία, τόσο την ψυχική όσο και την σωματική από τις θεραπείες. Δείχνει τον φόβο. Αλλά στο τέλος η αγάπη είναι αυτή που νικάει τα πάντα. Η αγάπη των γονιών της, του σκύλου της, των γιατρών είναι αυτή που λειτουργεί σαν κινητήριος δύναμη για να τα καταφέρει. Η αγάπη που δέχεται λειτουργεί σαν το πιο ισχυρό φάρμακο, είναι η πιο ισχυρή θεραπεία. Και τα καταφέρνει.

Δείτε το βίντεο:

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Πηγή φωτογραφίας: newside.gr

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …