Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Ένα βίντεο κατά του παιδικού καρκίνου.

Ένα συγκινητικό βίντεο για του “μικρούς” μαχητές του καρκίνου.

PenΗ 15η Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη κατά του παιδικού καρκίνου. Είναι αφιερωμένη στους πιο γενναίους μαχητές της ζωής, που πριν καλά καλά την ξεκινήσουν, καλούνται να δώσουν την πιο μεγάλη μάχη γι αυτή.

Βλέπεται ο καρκίνος δεν καταλαβαίνει από ηλικίες, “χτυπάει” όπου βρει. Σαν παιδικός καρκίνος ορίζεται ο καρκίνος που χτυπάει ηλικίες κάτω των 15 ετών.  Ο παιδικός καρκίνος υπολογίζεται ότι αποτελεί το 0,4-0,5% των συνολικών καρκίνων παγκοσμίως. Κάθε χρόνο 150.000 παιδιά σε όλο των κόσμο και πάνω από 250 διαγιγνώσκονται με καρκίνο.

Ο παιδικός καρκίνος στο 70% των περιπτώσεων είναι ιάσιμος. Σε αυτό βέβαια παίζει ρόλο η έγκαιρη διάγνωση του και η αποτελεσματική θεραπεία. Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι πρώτη αιτία θανάτου των παιδιών παγκοσμίως.

Το βίντεο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου και για λογαριασμό του νοσοκομείου της Βραζιλίας “Cancer De Barretos” δημιουργήθηκε μία ταινία animation μικρού μήκους που ονομάζεται «Η αγάπη δεν θα μας απογοητεύσει.» (The Fall: Love Never Let Us Down) . Το νοσοκομείο πλέον έχει μετονομαστεί από “Cancer De Barretos” σε “Hospital De Amor”, καθώς το μήνυμα που θέλει να δώσει είναι πως η αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη κατά του καρκίνου.

Το βίντεο δείχνει την αντιμετώπιση του καρκίνου μέσα από τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού. Δείχνει την ταλαιπωρία, τόσο την ψυχική όσο και την σωματική από τις θεραπείες. Δείχνει τον φόβο. Αλλά στο τέλος η αγάπη είναι αυτή που νικάει τα πάντα. Η αγάπη των γονιών της, του σκύλου της, των γιατρών είναι αυτή που λειτουργεί σαν κινητήριος δύναμη για να τα καταφέρει. Η αγάπη που δέχεται λειτουργεί σαν το πιο ισχυρό φάρμακο, είναι η πιο ισχυρή θεραπεία. Και τα καταφέρνει.

Δείτε το βίντεο:

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Πηγή φωτογραφίας: newside.gr

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Hermes massage: Το μασάζ στα καλύτερά του

Hermes: Το μασάζ στα καλύτερά του

Το μασάζ έχει αναδειχθεί σε μεγάλη τάση στους τρόπους θεραπείας των σωματικών τραυματισμών τα τελευταία …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας

Μαύρη σοκολάτα: 7 λόγοι να την επιλέξεις όταν θες να φας γλυκό!

«Όταν ψάχνεις για ένα γλυκό σνακ, ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας μπορεί να είναι στην πραγματικότητα …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …