Σάββατο , 8 Οκτωβρίου 2022
Κωστής Πολύζος:8 χρόνια από την δολοφονία του.

8 χρόνια από την δολοφονία του Κωστή Πολύζου από τη μάνα του και τον πατριό του.

PenΣυμπληρώθηκαν 8 χρόνια από την αποτρόπαια δολοφονία του Κωστή Πολύζου από την μητέρα του και τον πατριό του. Ο 23χρονος Κωστής Πολύζος ζούσε μαζί με την “μητέρα” του, τον πατριό και τον ετεροθαλή αδερφό του στην Σιάτιστα Κοζάνης. Στις 18 Φεβρουαρίου του 2011 τα μεσάνυχτα, εν μέσω ισχυρής καταιγίδας, τα ίχνη του Κωστή χάνονται από το σπίτι του.

Η εξαφάνιση του πήρε μεγάλες διαστάσεις, όταν 2 βδομάδες μετά πήγε την υπόθεση η “μητέρα” του Κωστή στην Αγγελική Νικολούλη και την εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Ο κόσμος δεν άργησε να δεθεί με αυτό το παιδί και να ζητάει να ανοίξουν τα στόματα και να λυθεί το «μυστήριο» της εξαφάνισης.

Ο Κωστής εντοπίζεται νεκρός.

Επτά μήνες μετά από την εξαφάνιση του Κωστή Πολύζου, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011 εντοπίζεται η σορός του. Η σορός του άτυχου Κωστή εντοπίστηκε τυχαία από τα σκυλιά ενός κυνηγού. Η σορός του Κωστή βρέθηκε θαμμένη κάθετα, από τη μέση και κάτω το πτώμα ήταν ατόφιο, ενώ από την μέση και πάνω είχε κατακρεουργηθεί από τα άγρια ζώα. Περιμετρικά από τον «τάφο» υπήρχαν κλαδιά και αγκαθωτοί θάμνοι, όπου είχαν βάλει για να μην μπορεί κανείς να πλησιάσει. Φορούσε τη φόρμα του σπιτιού του αλλά ήταν ξυπόλητος. Όσο και να έψαξαν και να έσκαψαν παπούτσια δεν βρέθηκαν.

Οι καταθέσεις της οικογένειας και οι μαρτυρίες.

Ο Κωστής σύμφωνα με την οικογένεια του, επέστρεψε στο σπίτι γύρω στις 23.30. Είπαν πως ήταν χαρούμενος, έφαγε, έπαιξε με τον ετεροθαλή αδερφό του και πως μετά κατέβηκε να επισκευάσει την βρύση που είχε πρόβλημα. Εκείνη την ώρα συνομιλούσε με κάποιον που είχε σταματήσει με το αυτοκίνητο έξω από το σπίτι, γύρισε, φόρεσε τα παπούτσια του, το μπουφάν του και έφυγε γύρω στις 12. Όλα αυτά μέσα σε μισή ώρα.

Οι γείτονες όμως, είδαν τον Κωστή να μπαίνει στο σπίτι του στις 23.30 μ.μ., αλλά κανείς δεν τον είδε να βγαίνει. Ούτε άκουσε ή είδε κανείς κάποιο αυτοκίνητο σταματημένο έξω από το σπίτι τους.

Είναι γεγονός πως η οικογένεια του Κωστή προσπαθούσε να στρέψει τις υποψίες προς τον θείο και ξάδερφο του πατέρα του Κωστή, αλλά και προς τον κολλητό του Κωστή, όπου βρισκόταν ο Κωστής πριν επιστρέψει σπίτι και εξαφανιστεί.

Τα δάνεια που είχε πάρει ο Κωστής.

Από την έρευνα των αρχών και του «Τούνελ» έφερε στο φως αποκαλύψεις για τον Κωστή. Ο Κωστής με το που ενηλικιώθηκε, άρχισε και έπαιρνε υπέρογκα ποσά δανείων. Καθώς φάνηκε στην πορεία, η οικογένειά του ήταν αυτή που τον έβαζε να τα παίρνει.

Τα δάνεια αυτά έμεναν απλήρωτα και οι επιστολές των τραπεζών για την πληρωμή τους πήγαιναν σε δύο άνδρες που είχαν το ίδιο ονοματεπώνυμο με τον Κωστή.

Επί 3 χρόνια η υπόθεση μπαίνει στον πάγο. 

Μη βρίσκοντας νέα στοιχεία η υπόθεση μπαίνει στον πάγο. Όχι όμως και από την Αγγελική Νικολούλη. Όταν μαθαίνουν για ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο 4×4, που πιθανόν μεταφέρθηκε το πτώμα του Κωστή, η έρευνα ξεκινάει και πάλι εντατικά.

Το συγκεκριμένο επαγγελματικό αυτοκίνητο πουλήθηκε σε μάντρα 17 ημέρες πριν από την εύρεση της σορού του Κωστή. Ο ιδιοκτήτης της μάντρας έλεγε πως το αυτοκίνητο μύριζε έντονα και άσχημα. Παρόλο που το έπλυνε με βιολογικό καθαρισμό η έντονη μυρωδιά δεν έλεγε να φύγει.

Το «Τούνελ» εντόπισε και τον νέο ιδιοκτήτη του οχήματος, ο οποίος είπε τα ίδια. Είπε επίσης πως το είχε πάρει λίγο καιρό αφού το είχε αγοράσει και η Σήμανση της Θεσσαλονίκης και είχε παραξενευτεί. Όταν του το επέστρεψαν πίσω διαπίστωσε στην κουκούλα του αυτοκινήτου πως υπήρχαν λεκέδες.

Η απάντηση ήρθε από το «Τούνελ» και τον ειδικό πραγματογνώμονα κ. Γιώργο Φιτσιάλο.

Το «Τούνελ» σε συνεργασία με τον Γιώργο Φιτσιάλο, ο οποίος είχε ανακαλύψει το αίμα του Μάριου Παπαγεωργίου στο πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου του, ζήτησαν το επαγγελματικό αυτοκίνητο από τον νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος το προσέφερε για να εξεταστεί. Παρόλο που ήταν για χρόνια εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες και είχε υποστεί αρκετούς βιολογικούς καθαρισμούς, ο κ. Φιτσιάλος βρήκε αίμα. Αφού πήρε το γενετικό υλικό το ταυτοποίησε και το μυστήριο με το αυτοκίνητο λύθηκε. Το αίμα ήταν του Κωστή. Με αυτό το αυτοκίνητο τον μετέφεραν.

Το άνοιγμα του φακέλου και η σύλληψη μητέρας και πατριού.

Πέρασαν 5 χρόνια και αλλαγή ανακριτών για να βρεθεί αυτός που θα ανοίξει ξανά τον φάκελο του Κωστή και να προχωρήσει στην σύλληψη των ενόχων. Δολοφόνοι του Κωστή ήταν η ίδια του η μάνα και ο πατριός του. Όλα τους φωτογράφιζαν από την αρχή. Οι αντιφάσεις, το μέρος όπου βρέθηκε θαμμένος ο Κωστής, το αυτοκίνητο, τα δάνεια που είχαν βάλει τον Κωστή να πάρει. Μέχρι και τον μικρό ετεροθαλή αδερφό του Κωστή είχαν δασκαλέψει για το τι θα λέει στις αρχές.

Το πανελλήνιο παγώνει και εξοργίζεται με την «Μήδεια» και τον πατριό. Είχε έρθει ο καιρός να δικαιωθεί η ψυχή αυτού του παιδιού. Ένα παιδί που δεν πείραξε ποτέ κανέναν, ένας νέος χαμηλών τόνων, κλειστός χαρακτήρας, που αγαπούσε την οικογένειά του και χρεώθηκε για αυτήν, μια οικογένεια που του ξεπλήρωσε την αγάπη του σκοτώνοντάς τον για τα χρήματα. Χωρίς ίχνος συναισθηματισμού, ενοχής ή μεταμέλειας η «μητέρα» του έβγαινε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ»και έδινε ρεσιτάλ υποκρισίας με μεγάλη άνεση. Είναι τραγικό, το γεγονός ότι μια μάνα μπορεί να δολοφονήσει το ίδιο της το παιδί με μεγάλη απάθεια και στυγνότητα για τα χρήματα.

Στις 16 Νοεμβρίου του 2016 η μητέρα και ο πατριός καταδικάστηκαν σε ισόβια. Ωστόσο, ποτέ δεν παραδέχτηκαν την ενοχή τους. Στις 7 Φεβρουαρίου του 2019 ξεκίνησε η εκδίκαση τους σε δεύτερο βαθμό, όπου αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Είναι από τις υποθέσεις, που το πανελλήνιο δέθηκε πολύ και που κάθε Παρασκευή βράδυ καθηλωνόταν μπροστά από την τηλεόραση για να μάθει τις εξελίξεις.

Ο Κωστής Πολύζος χαράκτηκε βαθιά στις ψυχές των Ελλήνων.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Πηγή φωτογραφίας: anikolouli.gr

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …