Υλικά:
Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 κ.σ. κακάο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Μισή κούπα ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Μισή κούπα γάλα πλήρες
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο/ηλιέλαιο, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τα αυγά. Αφού τα ανακατέψετε προσθέστε την βανίλια και το αλάτι.
Στην συνέχεια, ρίχνετε στο μείγμα την ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύετε καλά.Έπειτα ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη. Τυλίγετε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Όταν περάσει η μισή ώρα βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετείτε πάνω σε λαδόκολλα και βάζετε και πάνω από τη ζύμη λαδόκολλα και την ανοίγετε σε φύλλο.Έπειτα την κόβετε με κουπάτ σε σχέδια της επιλογής σας.
Τοποθετείτε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160-170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Όταν βγουν από τον φούρνο θα φαίνονται μαλακά, αλλά σκληραίνουν αργότερα. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και μετά τα βάζετε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Μικρά μυστικά:
-
Εάν θέλετε προσθέστε σταγόνες κουβερτούρας, ή ξηρούς καρπούς για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση.
-
Μπορείτε να βάλετε σε ένα τούλινο πουγκάκι λίγο ρύζι και να το βάλετε στο δοχείο με τα μπισκότα για να μην πάρουν υγρασία.
Καλή σας απόλαυση!
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου
Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου