Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
μητερα

Πώς να χαρακτηρίσει κανείς τη μάνα που εγκαταλείπει τα παιδιά της;

PenΞεχωρίζουν οι μαμάδες μεταξύ τους. Άλλες είναι παράδειγμα προς μίμηση και άλλες είναι η ίδια η απογοήτευση. Στα μάτια των παιδιών η παρουσία της μητέρας διαφέρει. Κάποια παιδιά δεν θέλουν ούτε να θυμούνται την φιγούρα της δικής τους μαμάς!

Η λέξη «μάνα» είναι μια λέξη με μεγάλη σημασία και περιεχόμενο.

Υπάρχουν γυναίκες που έγιναν μητέρες, που μεγάλωσαν το παιδί τους μέχρι κάποια ηλικία και μετά το εγκατέλειψαν σαν να άφηναν ένα αντικείμενο. Μόνο που τα παιδιά δεν είναι αντικείμενα, αλλά έχουν ψυχή, καρδιά και συναισθήματα. Θυμούνται, αγαπούν και πληγώνονται…

Πριν πάρεις την απόφαση να γίνεις μητέρα σκέψου το καλά. Είναι η μεγαλύτερη απόφαση της ζωής σου το να φέρεις στον κόσμο μια νέα ζωή. Μην φέρεις ένα παιδί στον κόσμο, αν δεν είσαι σίγουρη ότι είσαι έτοιμη να γίνεις μητέρα. 

Μπορεί ο γάμος σου να σε έχει κάνει δυστυχισμένη, να μην μπορείς να αναπνεύσεις, να μην ζεις, να έχεις απατηθεί, αλλά το παιδί σου δεν σου φταίει σε τίποτα. Αν δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις και η μόνη λύση είναι να φύγεις, φύγε αλλά πάρε και το σπλάχνο σου μαζί. Δεν μπορείς να φύγεις μόνη σου, αυτό το παιδί τι θα απογίνει χωρίς εσένα; 

Μην πεις την φράση: «έχει και πατέρα»!

Πατέρα έχει, αλλά η μάνα είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος για κάθε παιδί, για κάθε πλάσμα πάνω στην γη. Είναι η γυναίκα που το φέρνει στον κόσμο, που του δίνει ζωή και που ό,τι χρειαστεί θα τρέξει στην αγκαλιά της. Κάθε παιδί αν για ένα άτομο είναι σίγουρο ότι δεν θα το προδώσει ποτέ, τότε αυτό είναι η μάνα. Και εδώ μιλάμε για την ύψιστη προδοσία.

 

Γατί μην μου πείτε ότι η εγκατάλειψη ενός παιδιού από τη μητέρα του δεν λέγεται προδοσία… 

Η μεγαλύτερη προδοσία είναι, αφού ένα παιδί και αργότερα ένας ενήλικας θα ζει υπό τον φόβο της εγκατάλειψης και δεν θα μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν. Και πώς να το κάνει άλλωστε από τη στιγμή που τον πρόδωσε, τον εγκατέλειψε και τον ξέγραψε η ίδια του η μάνα;

Πώς να χτίσει ένα ευτυχισμένο μέλλον πάνω στις στάχτες που άφησε η ίδια του η μητέρα;

Ο κόσμος του μόλις γκρεμίστηκε, νιώθει κενό, θλίψη, απογοήτευση και φόβο. Πλέον μέσα στο μυαλό του μεγαλώνοντας θα έχει, ότι όλοι όσοι αγαπάει θα το εγκαταλείψουν, όπως έκανε η μαμά του. Δεν θα έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν άνθρωπο, θα μεγαλώνει και στην ψυχή του θα επικρατεί το χάος της αβεβαιότητας και το απόλυτο κενό.

Κάθε παιδί όταν γεννιέται, η πρώτη γυναίκα που θα αντικρίσει και θα αγαπήσει είναι η μαμά του.

Για ένα γιο, αυτή θα είναι το πρότυπο της γυναίκας που στο μέλλον θα ερωτευτεί. Όταν το πρότυπο της μάνας για ένα παιδί είναι ταυτόσημο της προδοσίας και της εγκατάλειψης, πώς γίνεται να μην μισήσει το γυναικείο φύλο. Πώς να εμπιστευτεί κάθε άλλη γυναίκα στη ζωή του; Πάντα θα σκέφτεται και θα φοβάται να αγαπήσει κάποια κοπέλα, φοβούμενος μήπως μετά τον αφήσει και τον πληγώσει και αυτή, όπως πληγώθηκε από την μητέρα του.

Τίποτα δεν θα σε κάνει πιο ευτυχισμένη από το ίδιο σου το παιδί.

Μπορεί να μην αγάπησες ποτέ τον μπαμπά του παιδιού σου, μπορεί τώρα να ερωτεύτηκες και να θέλεις να το ζήσεις. Ίσως το χρωστάς στον εαυτό σου να κάνεις κάτι που θα νιώσεις πραγματικά  ευτυχισμένη και ελεύθερη. Την ελευθερία σου, όμως, δεν στην στερεί το παιδί σου, αλλά οι επιλογές σου.

Από την στιγμή που έγινες μαμά, όλα μοιράζονται ανάμεσα σε εσένα και στο μικρό θαύμα που έφερες στον κόσμο. Η ευτυχία σου θα πρέπει να είναι το παιδί σου, γιατί είναι το αίμα από το αίμα σου. Αυτό το παιδί είναι κομμάτι του εαυτού σου και της σάρκας σου… Είσαι μάνα και μετά γυναίκα, αυτό μην το ξεχάσεις ποτέ!

Πριν εγκαταλείψεις το παιδί σου κοίταξέ το στα μάτια και αν μπορείς μετά φύγε!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Κουπ Πατ: Εναλλακτικοί τρόποι χρήσης τους

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας αρκετά κουπ πατ, τα οποία, συνήθως, χρησιμοποιούμε μόνο για να …

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …

Verified by ExactMetrics