θλιψη

Έχεις μεταπτώσεις στη διάθεση σου; Ήρθε η ώρα να το σταματήσεις!

Pen Καταρχάς, να πω πως ο γιατρός είναι ο καταλληλότερος στο να βρει την αιτία του προβλήματος και να το θεραπεύσει. Δεν προσπαθώ σε καμία περίπτωση να πάρω την θέση ενός ειδικού, απλά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μικρά πράγματα που ίσως σας βοηθήσουν με τις μεταπτώσεις της διάθεσής σας.

Την μια μέρα ξυπνάς και είσαι γεμάτος ενέργεια. Θες να κάνεις πολλά πράγματα, είσαι κοινωνικός, έχεις αστείρευτη όρεξη για δουλειά.  Μετά από μια εβδομάδα δεν θες να βγεις από το σπίτι, να σηκωθείς από το κρεβάτι και να μιλήσεις με κανέναν. Το περίεργο είναι πως δεν υπάρχει κανένας προφανής λόγος για την αλλαγή αυτή.

Τι κάνουμε όμως τώρα; Πως το ξεπερνάμε;

Αρχικά, βεβαιώσου πως αυτές οι αλλαγές δεν οφείλονται σε κάτι παθολογικό. Ένα παράδειγμα είναι ο θυρεοειδής, ο οποίος μπορεί πραγματικά να σε «τρελάνει.»

Επιπλέον, αν οι μεταπτώσεις παρουσιάζονται συχνά και διαρκούν πολύ καλό θα είναι να απευθυνθείς σε έναν ειδικό ψυχικής υγεία

Πάνω στο θέμα αυτό το δικό μου σκεπτικό είναι απλό. Ας πούμε πως η διάθεση σου έχει 10 βαθμίδες, από το χειρότερο προς το καλύτερο. Εσύ πας από το 1 στο 10, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.  Όπως καταλαβαίνεις, όταν φτάνεις στο 1 είναι πολύ πιο δύσκολο μετά να επανέλθεις σε μια παραγωγική καθημερινότητα. Με αυτές τις μεταπτώσεις είναι σαν να μπαίνεις όλο και πιο βαθιά μέσα στο σκοτάδι, κάθε μέρα που περνάει. Αυτό που προτείνω εγώ είναι το εξής: ακόμα και αν πέφτεις ψυχολογικά, μην αφήνεις τον εαυτό σου να φτάσει στο 1, μην αφήνεις τον εαυτό σου να εγκλωβιστεί στο σκοτάδι.

1. Μια καλή συμβουλή είναι να κρατήσεις ημερολόγιο.

Τις ημέρες που δεν νιώθεις παραγωγικός αρχίζεις να έχεις τύψεις και αυτό σε κάνει χειρότερα. Οπότε γράψε στο ημερολόγιό σου κάτι που θες να κάνεις, όπως “Να διαβάσω αυτό το βιβλίο”. Για αρχή γράψε κάτι εύκολο και ευχάριστο. Αφού το κάνεις, πάρε το ημερολόγιο σου και το μολύβι σου και τράβηξε του μια γραμμή. Μπορεί να μην είναι κάποιο τρομερό κατόρθωμα για τους άλλους, αλλά είναι για σένα. Συνέχισε να γράφεις και να σβήνεις πράγματα από το ημερολόγιο σου και αμέσως θα νιώσεις καλύτερα.

2. Επίσης, ξύπνα το πρωί και φάε ένα καλό πρωινό.

“Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται”, λέει ο σοφός λαός. Οπότε ξύπνησε το πρωί, όσο δύσκολο κι αν σου είναι. Κάνε ένα μπάνιο και βάλε την μουσική που σου αρέσει (κάτι χαρούμενο). Άσε τον καφέ στην άκρη και φάε ένα καλό πρωινό. Αυτό θα σου δώσει ενέργεια για να είσαι παραγωγικός όλη την υπόλοιπη μέρα.

3. Μην ξεχάσεις να πάρεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου.

Κάνε μια βόλτα μόνος σου στη θάλασσα και νιώσε το οξυγόνο να περνά στο αίμα σου. Εκτίμησε όλη την ομορφιά του κόσμου και όσα έχεις. Μην αφήνεις τον εαυτό σου να πιάνει πάτο. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι κάποιες φορές και δεν σου ζητάω να το πολεμήσεις. Πρέπει, όμως, να μάθεις να ζεις με αυτό. Πρέπει τις δύσκολες μέρες να τις ζεις, γιατί η γη δεν σταματάει να γυρίζει και ο χρόνος δεν σταματά να κυλά.

Μην σταματάς λοιπόν ούτε εσύ.

Ζήσε!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Σπυριδούλα Τσουκαλά

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Σπυριδούλα Τσουκαλά

Πεισματάρα. Πιστή και αφοσιωμένη στις ιδέες εκείνες που θα κερδίσουν την ψυχή μου. Ψάχνω το μοναδικό τριαντάφυλλο στον κόσμο, πάντα το μοναδικό. Μόλις μάθατε και το αγαπημένο μου βιβλίο.

Δείτε Επίσης

Hermes massage: Το μασάζ στα καλύτερά του

Hermes: Το μασάζ στα καλύτερά του

Το μασάζ έχει αναδειχθεί σε μεγάλη τάση στους τρόπους θεραπείας των σωματικών τραυματισμών τα τελευταία …

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας

Μαύρη σοκολάτα: 7 λόγοι να την επιλέξεις όταν θες να φας γλυκό!

«Όταν ψάχνεις για ένα γλυκό σνακ, ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας μπορεί να είναι στην πραγματικότητα …

18 τροφές που πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα μας

18 υγιεινές τροφές που πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα μας

Σας παρουσιάζω τις 18 τροφές που πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα μας για να κάνουμε …

Μπορώ να γυμναστώ αμέσως μετά τον τοκετό;

Μπορώ να γυμναστώ αμέσως μετά τον τοκετό;

Πολλές έγκυες γυναίκες αναρωτιούνται, αν μπορούν να γυμνάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πόσο …

Verified by ExactMetrics