Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αθωώθηκε η Μελισσαροπούλου

Μελισσαροπούλου: Οι πρώτες φωτογραφίες μετά την αθώωση – Η σύλληψη, η δίκη και η 17μηνη περιπέτεια

Pen

Πώς το μοντέλο που πιάστηκε με κοκαΐνη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ κατάφερε τελικά να κερδίσει την αυστηρή κινεζική δικαιοσύνη

Ήταν 20 Νοεμβρίου 2017 όταν η 19χρονη τότε Ειρήνη Μελισσαροπούλου από τη Λέσβο συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ έχοντας στην κατοχή της 2,6 κιλά κοκαΐνης. Οι εικόνες από τη σύλληψή της, με την ψηλή κοπέλα να φοράει μαύρη κουκούλα και χειροπέδες, φτάνουν γρήγορα στην Ελλάδα και προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση.

Το νήμα της περίεργης αυτής υπόθεσης αρχίζει να ξετυλίγεται. Η Ειρήνη είχε ξεκινήσει από τη Λέσβο με έναν φίλο της με προορισμό αρχικά την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα. Αφού διέμειναν εκεί για δύο μέρες, συνέχισε μόνη της το ταξίδι προς το Χονγκ Κονγκ όπου και βρέθηκαν τα ναρκωτικά στην κατοχή της.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε ότι υπήρχαν ναρκωτικά στην τσάντα της και ότι κάποιος τα τοποθέτησε εν αγνοία της στις αποσκευές της. Το αυστηρό κινεζικό δικαστήριο όμως δεν πείθεται και αρνείται να ορίσει εγγύηση στη νεαρή, η οποία κινδυνεύει να τιμωρηθεί ακόμα και με ισόβια φυλάκιση. 

Η προσωπική ιστορία και οι δυσκολίες της Ειρήνης

Η όμορφη κοπέλα από τη Λέσβο είχε όνειρο να γίνει μοντέλο και σχεδίαζε την καριέρα της μακριά από το νησί. Όλοι μιλούν για ένα ήσυχο κορίτσι – ήταν κόρη αστυνομικού εξάλλου – που βρέθηκε μπλεγμένη σε μία απίστευτη υπόθεση. Σιγά-σιγά, αποκαλύπονται οι παρέες της νεαρής με έναν Ρουμάνο γνώριμο στις αρχές, ενώ παρόλο που είχε περάσει σε σχολή στην Πελοπόννησο η ίδια φαίνεται να βρισκόταν στην Αθήνα και να οργάνωνε το ταξίδι της στο εξωτερικό.

Οι γονείς της ζουν το δικό τους δράμα: τα έξοδα για το ταξίδι στη Κίνα και τα δικαστήρια της κόρης τους είναι τεράστια. Τελικά, τα χρήματα συγκεντρώνονται με έρανο, ενώ την υποστήριξη της υπόθεσης αναλαμβάνει αφιλοκερδώς ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου.

Όλο αυτό το διάστημα η Ειρήνη κρατείται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση σε φυλακές ανηλίκων (λόγω του νεαρού της ηλικίας της) στην Κίνα. Μιλάει για πρώτη φορά με τους γονείς της σχεδόν ένα μήνα μετά από τη σύλληψή της, ενώ οι δικοί της καταφέρνουν να την επισκεφτούν στις φυλακές στην Κίνα στις αρχές του 2018 – λίγο πριν κλείσει τα 20 της χρόνια.

Το δικαστικό θρίλερ και η απολογία του μοντέλου

Η πρώτη της ακρόαση έγινε τον Φεβρουάριο του 2018, ενώ το δικαστήριο ορίστηκε για τον Ιούλιο του 2018. Η υπόθεσή της, ωστόσο, παραπέμπεται στο Ανώτατο Δικαστήριο με δικάσιμο τον Μάρτιο του 2019. Εν τω μεταξύ, η 21χρονη πλέον Ειρήνη ενηλικιώνεται και επίσημα με αποτέλεσμα τους τελευταίους μήνες πριν τη δίκη της να μεταφερθεί σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.


Το μοντέλο δήλωσε αθώα εξαρχής, φωτογραφίζοντας ως ένοχο τον Ρουμάνο φίλο της που τη συνόδεψε μέχρι την Αντίς Αμπέμπα. Στην κατάθεσή της πριν μερικές μέρες, περιγράφει ότι πέρασε τρεις φορές από τον έλεγχο αποσκευών σε διαφορετικά αεροδρόμια, αλλά μόνο την τρίτη φορά βρέθηκαν πάνω της τα ναρκωτικά.

Ο εισαγγελέας, όμως, ήταν «καταπέλτης» απέναντι στη νεαρή κατηγορώντας την ότι γνώριζε ότι μετέφερε την κοκαΐνη στην τσάντα της. Η 21χρονη μάλιστα δεν είχε ούτε ένα μάρτυρα υπεράσπισης, ενώ οκτώ άτομα κατέθεσαν εναντίον της. Ο Σάκης Κεχαγιόχλου δήλωσε ότι «θα αποτελέσει έκπληξη η ενδεχόμενη αθώωσή της» με την κοπέλα να αντιμετωπίζει σοβαρότατες ποινές.

Ένα σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο, όμως, έπαιξε το σωτήριο ρόλο στην υπόθεση της Ειρήνης: δεν βρέθηκαν δακτυλικά της αποτυπώματα στο πακέτο όπου είχαν τοποθετηθεί τα ναρκωτικά. Αυτή η ανατροπή της τελευταίας στιγμής ήταν καταλυτική στην απρόσμενη ομόφωνη αθώωση του μοντέλου από το ένορκο κινεζικό δικαστήριο.

Η ανακοίνωση της απόφασης των ενόρκων μετά από δίωρη σύσκεψη έφερε ανακούφιση και συγκίνηση στην Ειρήνη και τους γονείς της, που ξέσπασαν σε λυγμούς και αγκαλιάστηκαν. Η 21χρονη έχει αφεθεί πλέον ελεύθερη και θα επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα.

 

Πηγή: www.in.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Verified by ExactMetrics