Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Έπραξε σωστά ο αλεξιπτωτιστή ή όχι;

Ηρωική η πράξη του αλεξιπτωτιστή με το «Μακεδονία ξακουστή» ή μήπως όχι;

PenΣάλος έχει προκληθεί με τον αλεξιπτωτιστή που ανάρτησε ένα βίντεο όπου τραγουδάει το «Μακεδονία ξακουστή» την ώρα που έχει πραγματοποιήσει ρίψη με το αλεξίπτωτο. Όπως είναι φυσικό, με τα γεγονότα των τελευταίων μηνών το βίντεο έγινε viral και όλοι μιλάνε για ένα παλικάρι σωστό και έναν ήρωα.

Μετά από την δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου βίντεο και την έκταση που πήρε ο αλεξιπτωτιστής θα περάσει από Ε.Δ.Ε.

Το βίντεο πήρε μεγάλη διάσταση, ομοίως μεγάλη διάσταση πήρε και το γεγονός ότι ο αλεξιπτωτιστής αποβλήθηκε από τη Σχολή  Αλεξιπτωτιστών και θα περάσει από Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Όλα όσα γράφτηκαν άφησαν να εννοηθεί ότι ο αλεξιπτωτιστής θα τιμωρηθεί επειδή τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή».

Ένα κύμα οργής ξέσπασε πάνω σε αυτό το θέμα, με λίγους να κρατάνε την ψυχραιμία τους και να εξηγούν πως τιμωρία θα υπάρξει επειδή ο αλεξιπτωτιστής παραβίασε τους κανόνες ασφάλειας ρίψης με αλεξίπτωτο και όχι που τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή».

Αυτό ακριβώς επιβεβαίωσε και το ΓΕΣ. Ότι δηλαδή, ο αλεξιπτωτιστής δεν θα περάσει ΕΔΕ επειδή τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή», αλλά για τις παραβιάσεις των κανόνων ρίψης. Και ούτε θα απομακρυνθεί από την Σχολή όπως γράφτηκε.

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Είναι φορές που όλα όσα νιώθει ο άνθρωπος μέσα στην ψυχή του, ορίζουν και τη στάση ζωής του. Στην περίπτωση του Καταδρομέα Μπούχλη, η καρδιά του, η ψυχή του, η θέληση του και οι αρχές του, υπαγορεύουν την πράξη αγάπης, μήνυμα παράλληλα προς τους Μακεδόνες αδερφούς μας, ότι δεν κάνουμε πίσω, δεν τους αρνούμαστε, δεν λέμε όχι στην ιστορία μας κυρίαρχα όμως, ουδείς Έλληνας είναι μόνος του. Οι απλοί άνθρωποι, οι νέοι άνθρωποι, όπως μπορώ και διακρίνω με τη βοήθεια και του ράσου μου, του σχήματος μου του ορθόδοξου, μπορεί να δίνουν την αίσθηση ότι αποπροσανατολίζονται λόγω της εποχής, αποδεικνύπουν όμως κάθε μέρα πως έχουν υψηλό κριτήριο και ηθικό. Να είσαι καλά γιε μου, καλές πορείες, να είσαι πάντα διαθέσιμος για την πατρίδα μας και τους ανθρώπους της.παπά Ανδρέας Κεφαλογιάννης

Gepostet von Ανδρέας Χαράλαμπος Κεφαλογιάννης am Dienstag, 12. März 2019

Παρ’ όλα αυτά οι αντιδράσεις συνεχίζονται.

Κι αυτό συμβαίνει γιατί κανείς δεν μπαίνει στην διαδικασία να ενημερωθεί πέραν από το να διαβάζει τον τίτλο ενός άρθρου ή μιας σελίδας.

Η ανάγκη της εποχής για ηρωισμούς μάς κάνει να μην θέλουμε να δούμε παραπέρα. Ο αλεξιπτωτιστής παραβιάζοντας τους κανόνες ρίψης για να τραβήξει το επίμαχο βίντεο, έθεσε σε κίνδυνο τόσο την ζωή του όσο και των συναδέλφων του.

Αλήθεια, αν κάτι πήγαινε στραβά θα μιλούσαμε για ηρωισμό; Αν σκοτωνόταν για ένα βίντεο, πού ακριβώς θα ήταν ο ηρωισμός;

Μπορεί στον στρατό τα πράγματα να είναι πιο χαλαρά πια και να κάνουν τα «στραβά μάτια» όταν κάποιος έχει κινητό εντός του στρατοπέδου, αλλά τέτοια περιστατικά δεν μπορούν να συμβαίνουν. Και πόσο μάλλον στις Ειδικές Δυνάμεις που είναι η καρδιά του στρατού.

Ζούμε σε περίεργες εποχές και αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Υπάρχει θυμός και δικαιολογημένα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως πρέπει να χάσουμε την λογική μας. Είμαστε υπερήφανοι για τους στρατιώτες μας, για το ηθικό τους και για την αγάπη τους προς την πατρίδα. Αλλά αυτό δεν τα δικαιολογεί όλα. Πάνω από όλα προέχει η ασφάλειά τους.

Είναι κρίμα να μπαίνουμε στην διαδικασία να διακινδυνεύονται ζωές εν καιρώ ειρήνης για το τίποτα.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Πηγή φωτογραφίας: in.gr

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …