Κυριακή , 25 Σεπτεμβρίου 2022
Εντόνες αντιδράσεις στο Ισραήλ.

Σάλος στο Ισραήλ για τη δήλωση Μπολσονάρου πως το Ολοκαύτωμα «μπορεί να συγχωρεθεί»

PenΈντονες αντιδράσεις στο Ισραήλ για δηλώσεις του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, σχετικά με το Ολοκαύτωμα.

Έντονη αντίδραση έχει προκαλέσει στο Ισραήλ η δήλωση του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος είπε πως «το Ολοκαύτωμα μπορεί να συγχωρεθεί».

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλιάς πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ισραήλ τον προηγούμενο μήνα. Κατά την επίσκεψη του στο μουσείο του Ολοκαυτώματος, το Γιαντ Βασέμ, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το σχόλιο του πως οι Ναζί που διέπραξαν το Ολοκαύτωμα «ήταν αριστεροί»

Μιλώντας σε μία ομάδα Βραζιλιάνων Ευαγγελικών την Πέμπτη ο πρόεδρος της Βραζιλίας ανέφερε σχετικά με το Ολοκαύτωμα. «Μπορούμε να συγχωρήσουμε, αλλά δεν μπορούμε ξεχάσουμε. Αυτή είναι πρόταση μου. Όσοι ξεχνούν το παρελθόν είναι καταδικασμένοι να μην έχουν μέλλον».

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπεναιμίν Νετανιάχου, ο οποίος έχει αναπτύξει στενές πολιτικές σχέσεις με τον Μπολσονάρου.

Όμως ο πρόεδρος του Ισραήλ, ο Ρέουβεν Ρίβλιν έγραψε στο Twitter πως «κανένας, είτε άτομο είτε οργανισμός, είτε αρχηγός κόμματος, είτε αρχηγός κράτος, δεν μπορεί να διατάξει τον εβραϊκό λαό να δώσει συγχώρεση».

Σε χωριστή ανακοίνωση του το μουσείο του Ολοκαυτώματος αναφέρει:  «Κανείς δεν είναι σε θέση να αποφασίσει το ποιος μπορεί να συγχωρεθεί και το αν πρέπει να υπάρξει συγχώρεση για τα εγκλήματα του Ολοκαυτώματος»

 

Πηγή: www.lifo.gr

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …