Τρίτη , 4 Οκτωβρίου 2022
Βρες χρόνο για τα παιδιά και τον εαυτό σου με τις παρακάτω συμβουλές

Βρες χρόνο για τα παιδιά και τον εαυτό σου με τις παρακάτω συμβουλές

Pen

Συνεχώς σε διάφορα άρθρα τονίζεται τι πρέπει να κάνουμε για να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδάκια μας. Σε αυτό το άρθρο θέλω να δούμε πώς θα καταφέρουμε να έχουμε χρόνο για τα παιδιά μας, και γιατί όχι, και για τον εαυτό μας! Δηλαδή, τι δεν πρέπει να κάνουμε ή -τουλάχιστον- να κάνουμε σε μικρότερη διάρκεια για να βρούμε τον απαιτούμενο χρόνο.

1) Μακριά από κάθε λογής οθόνη!

Κλείστε την τηλεόραση, κλείστε τον υπολογιστή ή το tablet σας και, κυρίως, το κινητό σας τηλέφωνο (ή τουλάχιστον απομακρυνθείτε από αυτό). Σας αποσπούν την προσοχή και δεν ασχολείστε ουσιαστικά με ό,τι κι αν θελήσετε να καταπιαστείτε, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τα παιδιά σας.

2) Βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά.

Αφήστε τα για λίγο στην άκρη και αφοσιωθείτε στα παιδιά σας! Σίγουρα, είναι προτιμότερο να σας βλέπουν να κρατάτε στα χέρια σας κάτι από αυτά, γιατί αποτελείτε και πρότυπο. Ωστόσο, οφείλετε να τα κλείσετε κι αυτά!

3) Μαγείρεμα και, γενικότερα, δουλειές του σπιτιού.

Κάθε μανούλα γνωρίζει πολύ καλά ότι οι δουλειές του σπιτιού και το μαγείρεμα δεν τελειώνουν ποτέ. Εδώ, απαιτείται προγραμματισμός, σωστή διαχείριση του χρόνου και η βοήθεια του συζύγου ή κάποιου δικού σας ανθρώπου, ώστε να καταφέρετε να ολοκληρώσετε κάποιες από τις απαραίτητες δουλειές και να αφοσιωθείτε στα μικρούλια σας.

4) Μοιραστείτε με τον σύζυγό σας ή κάποιον δικό σας άνθρωπο (γονείς, αδέρφια, πεθερικά) τις εξωτερικές δουλειές.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα κερδίσετε πολύ χρόνο!

5) Προσπαθήστε να ολοκληρώσετε τις εργασιακές σας υποχρεώσεις μέσα στο ωράριο εργασίας σας, ώστε να μην “κουβαλήσετε” στο σπίτι τη δουλειά που σας απέμεινε!

Γενικότερα, προσπαθήστε όταν πρόκειται να αφιερώσετε χρόνο στα παιδάκια σας να μην σας αποσπά τίποτα την προσοχή! Τα παιδιά νιώθουν την αφοσίωσή σας και χαίρονται όταν περνούν χρόνο μαζί σας! Ο ρόλος του συζύγου είναι ιδιαίτερα σημαντικός, γιατί είτε μπορεί ο ίδιος να απασχολήσει τα παιδιά είτε να αναλάβει κάποιες δουλειές. Όπως και να έχει, είναι ο συνοδοιπόρος σας στην οικογένεια που δηγιουργήσατε μαζί και ο μεγαλύτερος συμπαραστάτης σας!

 

Σύνταξη: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Επιμέλεια: Γεωργία Μαυρίδου

Like us on facebook & follow us on instagram

Περί Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Είμαι μητέρα τριών υπέροχων πλασμάτων και εκπαιδευτικός, όπως καταλαβαίνετε λατρεύω τα παιδιά! Τρελαίνομαι να διαβάζω καθετί που τα αφορά από θέματα ψυχολογίας, διαπαιδαγώγησης, παραμύθια και παιδική λογοτεχνία. Βιβλία που σχετίζονται με κατασκευές, χειροτεχνίες, παιχνίδια και ο,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μέσα από το Nancy's Blog μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας ιδέες και σκέψεις που εύχομαι να σας προβληματίσουν θετικά και να ομορφύνουν την καθημερινότητά σας! Ευχαριστώ Nancy's Blog!

Δείτε Επίσης

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …

Η δασκάλα στον παιδικό σταθμό, είναι κάτι σαν «μαμά»

Αυτό το επάγγελμα για να το κάνεις πρώτα πρέπει να βρεις και να αγαπήσεις την …