Παγωτό σοκολάτας- μπανάνας- μπισκότου!
Υλικά:
- 4 ώριμες μπανάνες
- 4 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
- 4 μπισκότα της επιλογής μας
Εκτέλεση:
Κόβουμε μπανάνες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε σε κατάψυξη. Για μεγαλύτερη ευκολία, τις χωρίζουμε σε 2-3 σακουλάκια. Τις αφήνουμε για τουλάχιστον 8 ώρες να παγώσουν καλά ή μπορούμε και από την προηγούμενη μέρα να κάνουμε αυτή τη διαδικασία.
Τις βγάζουμε από την κατάψυξη, αφότου έχουν παγώσει καλά και τις βάζουμε σε δόσεις στο multi ή στο μπλέντερ, μέχρι να χτυπηθούν καλά και να γίνουν κρέμα. Αφού τις χτυπήσουμε όλες προσθέτουμε στο multi ή στο μπλέντερ την πραλίνα φουντουκιού και τα μπισκότα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος (εγώ προσωπικά το έβαλα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ) και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε το μείγμα να παγώσει κάποιες ώρες. Δεν χρειάζεται χτύπημα ξανά και δεν κρυσταλλώνει.
Για το σερβίρισμα
Αφήνουμε το σκεύος με το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου για να βγαίνει πιο εύκολα με το σκουπ παγωτού ή το κουτάλι. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο!
Tips!
Μπορούμε, αντί για μπισκότο, να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, τριμμένη σοκολάτα ή κομματάκια σοκολάτας!
- Αυτό το παγωτό σοκολάτας- μπανάνας-μπισκότου θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!
Συνταγή και Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου