Σάββατο , 4 Απριλίου 2020
Αρχική / Κοινωνικά / Άνθρωποι κομήτες: Ποιοι είναι και ποιός ο σκοπός τους;
Άνθρωποι κομήτες: Ποιοί είναι και ποιός ο σκοπός τους;

Άνθρωποι κομήτες: Ποιοι είναι και ποιός ο σκοπός τους;

Pen Άνθρωποι κομήτες χαρακτηρίζονται τα άτομα τα οποία εμφανίζονται ξαφνικά στη ζωή κάποιου, γεμίζουν το 24ωρο του, είναι τέλειοι σε όλα και μια μέρα ξαφνικά όπως εμφανίστηκαν εξαφανίζονται. Μπορεί να είναι ο ερωτικός σύντροφος, η κολλητή φίλη σας ή ο συνάδελφος/συμφοιτητής που κάνατε παρέα.

Σίγουρα οι περισσότεροι θα έχετε μια τέτοια εμπειρία που σίγουρα σας πίκρανε, σας πλήγωσε και σας άφησε να αναρωτιέστε «τί έφταιξε», μήπως κάνατε κάτι που τους πείραξε και δεν το καταλάβατε.

Αίσθημα κενού, απογοήτευσης και πικρίας.

Νιώθετε ότι σας εκμεταλλεύτηκαν ή ότι απλά περνούσαν την ώρα τους μέχρι να βρουν κάτι καλύτερο.

Δεν υπάρχει δικαιολογία για καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις.

Αν δεν επιθυμείς να έχεις σχέση ερωτική με τη σύντροφο σου πια, μπορείς να της εξηγήσεις τους λόγους για τους οποίους δεν θες να είστε πια μαζί. Αν με την κολλητή δεν θες να έχεις πια επαφές… εξήγησέ της τί σε κάνει να θες να απομακρυνθείς ή τί σε έκανε να θυμώσεις μαζί της και αν δεν βρεθεί λύση με την συζήτηση και την προσπάθεια, τότε μπορείτε να αποφασίσετε ότι δεν επιθυμείτε πια να κάνετε παρέα. Ακόμα και το τέλος των σπουδών ή η απομάκρυνση από τη δουλειά δεν είναι δικαιολογία για να χαθείς με κάποιον.

Όποιος θέλει βρίσκει χρόνο και τρόπο να βρίσκεται με κάποιον και να έχει επικοινωνία, αρκεί να το θέλει.

Γιατί άραγε το κάνουν αυτό;

Οι άνθρωποι κομήτες είναι άτομα που συνήθως θέλουν να περάσουν καλά μέχρι να βαρεθούν ή να βρουν κάτι άλλο ή επιδιώκουν να επιτύχουν κάποιο σκοπό. Είναι άτομα συναισθηματικά ασταθή που δεν τους αρέσει να δένονται με άλλα άτομα, εγωιστικά και ιδιοτελή. Αδιαφορούν αν θα πληγώσουν τους άλλους και δεν έχουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν ευθέως τα άτομα από τα οποία απομακρύνονται. Το βασικότερο χαρακτηριστικό τους είναι ότι εντυπωσιάζουν με την πρώτη γνωριμία. Είναι «τέλειοι» σε όλα!

Γι αυτό μη βιάζεστε να εντυπωσιαστείτε από ανθρώπους κομήτες, όσο εντυπωσιακοί κι αν είναι. Προτιμήστε στη ζωή σας να έχετε ανθρώπους αστέρια, γιατί τα αστέρια λάμπουν παντοτινά.

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Λίτσα Μπράχου

Λίτσα Μπράχου
Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Τί είναι η αγάπη;

Τι είναι άραγε η αγάπη; Η πιο δύσκολη ερώτηση από όλες

Αγάπη, ένα υπέροχο συναίσθημα, μία λέξη με διαφορετική σημασία, ανάλογα πώς την αντιλαμβάνεται ο καθένας. …