Τρίτη , 11 Αυγούστου 2020
Αρχική / Εκπαίδευση / Book Corner / «ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» του Ανδρέα Ηλιόπουλου κέρδισαν το αναγνωστικό κοινό της Πάτρας
«ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» του Ανδρέα Ηλιόπουλου κέρδισαν το αναγνωστικό κοινό της Πάτρας

«ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» του Ανδρέα Ηλιόπουλου κέρδισαν το αναγνωστικό κοινό της Πάτρας

PenΣτην Πάτρα βρέθηκε στις 21 Ιουνίου ο νέος και πολλά υποσχόμενος συγγραφέας, Ανδρέας Ηλιόπουλος ο οποίος μας παρουσίασε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ», από τις εκδόσεις «ΛΙΒΑΝΗ» στο βιβλιοπωλείο «Discover».

Ο Ανδρέας Ηλιόπουλος γεννήθηκε το 1991 και μεγάλωσε στην Κυπαρισσία της Μεσσηνίας.  Σπούδασε Ψηφιακά Μέσα και Επικοινωνία στην Καστοριά, από όπου εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο μυθιστόρημα. Το πρώτο εγχείρημά του να γράψει το παρόν μυθιστόρημα δικαίωσε τη φαντασία του και το μαγικό ταξίδι της συγγραφής έως την έκδοση.

«ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

Ο πρωταγωνιστής είναι ένα νεαρό αγόρι που προσπαθεί να κατακτήσει το όνειρό του που είναι η υποκριτική. Παρά τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις που γεύτηκε στο ταξίδι του προς την κατάκτηση του ονείρου του βλέπουμε ότι δεν εγκατέλειψε ποτέ τον στόχο του. Εδώ, ο συγγραφέας ίσως θέλει να δώσει ένα μήνυμα σε όλους τους νέους να μην φοβούνται να ανοίξουν τα «φτερά» τους, αλλά και να μην λυγίζουν μπρος τις δυσκολίες που θα συναντήσουν μέχρι την επίτευξη του στόχου τους.

Ο Μενέλαος, ο ήρωας του μυθιστορήματος παλεύει μόνος του κρυφά από την οικογένειά του κι εκεί που απογοητεύεται και θεωρεί ότι όλα έχουν χαθεί, η ίδια η ζωή τον εξιλεώνει δίνοντάς του τον άσσο που έχει κρυμμένο στο μανίκι.

Στο απόγειο της δόξας του ήρωα, ο συγγραφέας επιλέγει να δώσει ένα απροσδόκητο τέλος, κάνοντας τον αναγνώστη που έχει ταυτιστεί με τον Μενέλαο, να θέλει να του πει κάποιος ότι «όλα είναι ένα ψέμα».

Κατά την ανάγνωση του παρόντος μυθιστορήματος γίνεται φανερό ότι ο χρόνος είναι σχετικός για τον κάθε άνθρωπο χωριστά. Ο χρόνος για τον Μελέτιο δεν ήταν τόσο γενναίος μαζί του, παρ’ ότι πάλεψε «σώμα με σώμα» μαζί του μέχρι να δικαιωθεί η φλόγα της υποκριτικής που είχε μέσα του.

Τα δάκρυα άλλοτε είναι δάκρυα χαράς και άλλοτε λύπης. Έτσι δεν γίνεται άλλωστε και στην πραγματική ζωή; Ωστόσο, όσα δάκρυα κι αν φέρει ο χρόνος τίποτα δεν μπορεί να μας απομακρύνει από τα όνειρά μας!

Απόσπασμα από όσα είπε ο Ανδρέας Ηλιόπουλος κατά την παρουσίαση του μυθιστορήματός του

«Πάντα υπάρχει μια γοητεία στο απαγορευμένο που το κάνει ανείπωτα θελκτικό στον καθένα μας. Το ίδιο και στον ήρωα του βιβλίου. Ο Μελέτιος όσο ήταν έφηβος μπορούσε να τρέξει με τα πόδια ωστόσο επέλεγε να τρέχει με το μυαλό. Τα πόδια του τα χρησιμοποιούσε αποκλειστικά όταν φοιτούσε στο λύκειο, γιατί μέχρι τότε ήταν καρφωμένα στο στενόχωρο και αποπνικτικό έδαφος της επαρχίας. Και βάδιζε το δικό του μονοπάτι, που κάθε άλλο παρά ευκολοδιάβατο ήταν. Το πορεύτηκε όμως, με καθαρή επίγνωση τόσο του τι ήθελε όσο και τι τον εξέφραζε πραγματικά να κάνει. Η επιθυμία του ήταν μια μικρή πυρκαγιά που τον συντρόφευε στα δύσκολα χρόνια που έζησε.

Επέμενε να χρωματίζει σιωπηλά και σε πείσμα των ονείρων του με τα χρώματα τα δικά του, τα οποία δεν υπήρχαν ωστόσο τα δημιουργούσε.

Δεν υπήρχε αύξοντας αριθμός στις επιθυμίες του γιατί δεν ήταν παρά μόνο μια, να γίνει ηθοποιός. Κι αυτό το ενσάρκωσε σε όλες του τις εκφάνσεις. Οι ανατροπές και οι μετατοπίσεις της ζωής του τον παραχάραξαν ως το τελευταίο του κύτταρο.Όμως οι αξίες που κουβαλούσε διαρκώς μέσα στον πυρήνα της ζωής του  τον έκαναν να καλπάζει με αξιοπρέπεια τα χωράφια της πλαστής ευδαιμονίας. Το αμπαλάζ της δόξας που τον περιτύλιξε αργότερα εκπροσωπούσε για εκείνον μόνο την παραμυθία με την οποία νανούριζαν οι υπόλοιποι τον εαυτό τους. Με το καμουτσίκι του πείσματος ωθεί τον εαυτό του να καλπάζει στα γεγονότα, ενώ αυτός φλερτάρει με την τρέλα. »

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι την παρουσίαση του βιβλίου «ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» ανέλαβε και έφερε σε πέρας με επιτυχία η καταξιωμένη  φιλόλογος- λογοτέχνης- σκηνοθέτης, κα Ειρήνη Μπόμπολη, η οποία με γλαφυρό τρόπο μας έδωσε μια γεύση από τον ήρωα του μυθιστορήματος, καθώς και τη δική της ξεχωριστή ματιά ως προς τη θέση που έχουν στη ζωή μας τα δάκρυα και ο χρόνος. Στο τέλος της παρουσίασης η κα Μπόμπολη είχε ένα δημιουργικό διάλογο με τον συγγραφέα, ο οποίος απάντησε τόσο στις δικές της ερωτήσεις όσο και στου κοινού.

Στην ερώτησή μου σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο συγγραφέα να εκδώσει ένα βιβλίο – μυθιστόρημα, ο Ανδρέας απάντησε:

«Προσωπικά από την ημέρα που έδωσα το βιβλίο στον εκδοτικό οίκο για να μου απαντήσουν αν θα εκδοθεί πέρασαν 2 μέρες. Μετά από 1μιση χρόνο εκδόθηκε και στο διάστημα αυτό έγραψα ένα δεύτερο βιβλίο, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2020. Ωστόσο, το θέμα της έκδοσης είναι πολυδιάστατο από την άποψη ότι είναι άλλοι άνθρωποι που αποφασίζουν αν είναι εμπορικό, αν έχει προοπτικές να κυκλοφορήσει και λοιπά…» 

Με το πέρας της παρουσίασης ο συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία του και φωτογραφήθηκε με τους παρευρισκομένους.

Προσωπικό μου σχόλιο:

Προσωπικά, εύχομαι στον Ανδρέα Ηλιόπουλο και στο υπέροχο μυθιστόρημά του καλή επιτυχία.

Είναι ένα βιβλίο που μπορεί να παρακινήσει τους ανθρώπους που έχουν όνειρα, αλλά διστάζουν να τα κατακτήσουν (είτε γιατί φοβούνται την αποτυχία είτε γιατί κάποιοι τους έπεισαν ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν), να «ανοίξουν τα φτερά τους» και να τα διεκδικήσουν 

 

Υ.Γ.: Είναι καλό να στηρίζουμε τους νέους ανθρώπους, ιδίως όταν έχουν κάνει μια αξιοπρεπή προσπάθεια σαν του Ανδρέα Ηλιόπουλου!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Μια προσευχή για τον αφανισμένο Ελληνισμό της Ανατολής

Το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας έφτασε στα χέρια μου την περίοδο της καραντίνας. Η πιο …