Πέμπτη , Οκτώβριος 17 2019
Αρχική / Μαμά&Παιδί / Τρέμω στην ιδέα να σε χάσω μαμά
Τρέμω στην ιδέα να σε χάσω μαμά

Τρέμω στην ιδέα να σε χάσω μαμά

Pen Κάθε που σκέφτομαι τον θάνατο, τρελαίνομαι στην ιδέα ότι μια μέρα θα αποχωριστώ για πάντα τους γονείς μου. Αντικειμενικά κανείς δεν ξέρει πόσα χρόνια θα ζήσει, ούτε αν θα γίνουν όλα με τη σωστή βιολογική σειρά. Και η σωστή σειρά είναι να θρηνεί το παιδί τον γονιό του. Πολλές φορές, όμως, συμβαίνει το ανάποδο και θρηνούν οι γονείς το παιδί τους.

Η μόνη παρηγοριά μου σε κάτι τέτοιες στιγμές είναι το γεγονός ότι και η Παναγιά μας είδε μπροστά στα μάτια της να Σταυρώνουν το παιδί της.

Να το βρίζουν, να το φτύνουν και να του περνούν αγκάθινο Στεφάνι στο κεφάλι του. Να τον κρεμάνε πάνω σε ξύλινο Σταυρό και να υπομένει τα μαρτύριά του. Υπέμεινε γιατί γνώριζε ότι θα τον πρόδιδαν για 30 αργύρια. Ήξερε ότι θα τον Σταυρώσουν και πάνω στο Σταυρό παρακαλούσε τον Πατέρα του να δώσει σε όλους αυτούς που τον Σταύρωναν άφεσιν αμαρτιών : «Πάτερ, ἄφες αὐτοῖς˙ οὐ γάρ οἴδασι τί ποιοῦσι». Η Παναγιά μας, η μητέρα του Ιησού άντεξε στην θέα του μαρτυρικού «τέλους» του Υιού της.

Έτσι θεωρώ, ότι η Παναγιά μας κατά κάποιον τρόπο δίνει δύναμη σε όλες τις μητέρες που «χάνουν» τα παιδιά τους να αντέξουν. Η πίστη κάθε ανθρώπου είναι η παρηγοριά του. Μπορεί ο ανθρώπινος νους να μην μπορεί να συλλάβει ό,τι ξεπερνάει τη λογική του, αλλά η πίστη αποτελεί βάλσαμο στις καρδιές των πιστών.

Προσωπικά, ο θάνατος είναι μια κατάσταση η οποία με τρομάζει και εκεί έρχεται η πίστη μου και με σώζει από την τρέλα. 

Λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας της μητέρας μου από μικρό παιδί ένιωσα πολλές φορές ότι μπορεί να την χάσω. Στην σκέψη και μόνο βουρκώνω. Σήμερα ζει και βασιλεύει, αλλά η σκέψη αυτή δεν έχει βγει ποτέ από το μυαλό μου. Παραλύω στην ιδέα να σε χάσω μαμά. Μπορεί να είναι εγωιστικό, αλλά σε έχω ανάγκη να είσαι ζωντανή. Θέλω να είσαι δίπλα μου όταν ντυθώ νυφούλα, όταν γεννήσω το εγγόνι σου, όταν πετύχω τα όνειρά μου. Θέλω να μου χαμογελάς και να μου δίνεις την ευχή σου να έρχονται όλα δεξιά στη ζωή μου. 

Δεν ξέρω αν αυτό το δέσιμο προέρχεται από το γεγονός ότι σε μεγάλωσα σαν παιδί μου ή επειδή μας συνδέει μια κοινή ασθένεια και επομένως ο κοινός πόνος. Είναι μεγάλο πράγμα να συναισθάνεσαι τόσο πολύ τον γονιό σου και να γνωρίζεις ότι ξέρει τι έχεις ακόμα κι αν είσαι στην άλλη άκρη του κόσμου.

Τίποτα δεν συγκρίνεται με την αγκαλιά της μάνας προς το παιδί της.

Μέσα εκεί ο χρόνος σταματάει, η καρδιά πλημμυρίζει με αγάπη και ο πόνος αλλοιώνεται. Η αγκαλιά της μάνας έχει ευεργετικές ιδιότητες στο παιδί. Αυτές θέλω να συνεχίσω να τις απολαμβάνω μέσα στην αγκαλιά σου μαμά, χωρίς να σκέφτομαι μήπως σε χάσω και δεν έχω αγκαλιά να κρυφτώ, να ξεχάσω, να παρηγορηθώ. 

Δεν θέλω να φοβάμαι άλλο πια, μήπως και σε χάσω μαμά…

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (wifi, tablets, κινητά). Πως να προστατέψουμε τα παιδιά μας

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (wifi, tablets, κινητά). Πως να προστατέψουμε τα παιδιά μας

Τα παιδιά μας εκτίθενται καθημερινά σε ένα ηλεκτρονικό νέφος που δημιουργείται από την ακτινοβολία που …