Τετάρτη , 29 Ιουνίου 2022
Αρχική / Κοινωνικά / 2 λόγοι να μην τα παρατάς κάθε φορά που συναντάς στο δρόμο σου δυσκολίες

2 λόγοι να μην τα παρατάς κάθε φορά που συναντάς στο δρόμο σου δυσκολίες

Pen

Πόσες φορές προσπαθώντας να πετύχεις κάτι εμφανίστηκε μπροστά σου ένα εμπόδιο και είδες πως μάλλον δεν μπορείς να τα καταφέρεις;

Αν οι λέξεις υπομονή και επιμονή δεν σε χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο τότε ναι θα σταματάς όταν συναντάς δυσκολίες.

Όμως, μη τα παρατάς, γιατί για να ξεκίνησες να προσπαθείς για κάτι, σίγουρα είναι κάτι που το θες και πρέπει να παλέψεις, να μοχθήσεις, να κοπιάσεις για να τα καταφέρεις. Θα μου πεις γιατί να παλέψεις; Γιατί να συνεχίσεις; Η απάντηση είναι γιατί απλά έτσι είναι η ζωή, γιατί και οι δυσκολίες είναι για τους ανθρώπους. Πολλά πράγματα κατακτώνται καταβάλλοντας προσπάθεια άλλοτε λίγη και άλλοτε πολλή.

Δες λοιπόν δύο λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να τα παρατάς, τι να σκεφτείς για να συνεχίσεις την προσπάθεια σου:

Κοίτα γύρω σου, δε μπορεί… θα έχεις σίγουρα συναντήσει στη ζωή σου ανθρώπους που πέτυχαν το στόχο τους προσπαθώντας ξανά και ξανά, παρά τις δυσκολίες. Ένας λόγος λοιπόν είναι αυτοί οι άνθρωποι. Αυτά τα παραδείγματα είναι αυτά που σου ανοίγουν το δρόμο για να συνεχίσεις.

Αν το έκανε κάποιος άλλος τότε μπορείς και εσύ. Βάλε στην καθημερινότητά σου ανθρώπους που δεν παραιτούνται εύκολα, που χαμογελούν και συνεχίζουν παρά τις αντιξοότητες. Πάρε δύναμη από ανθρώπους επίμονους και αισιόδοξους και κατέκτησε και τα δικά σου όνειρα. Σκέψου θετικά, σκέψου ότι κάπου παρακάτω βρίσκεται και η δική σου επιτυχία και όσες δυσκολίες κι αν βρεις συνέχισε να εστιάζεις στο στόχο σου. Οι άνθρωποι που πέτυχαν στη ζωή τους είναι ένα πολύ κάλο κίνητρο για σένα.

Κάθε εμπόδιο σου δείχνει το δρόμο για να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα μέχρι να πετύχεις. Αυτός είναι ο δεύτερος λόγος για να μην τα παρατήσεις.

Δεν έχει σημασία αν ο στόχος είναι μεγάλος ή μικρός, σημασία έχει πόσο πολύ τον θες και πόσα είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις. Σκέψου ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούν να μας οδηγήσουν στο επιθυμητό μας αποτέλεσμα. Αυτό το πρώτο εμπόδιο που συνάντησες  δεν είναι το σημάδι που σου δείχνει να σταματήσεις, αλλά μια ευκαιρία που σου δίνεται για να βρεις μια εναλλακτική λύση και να φτάσεις εκεί που θες. Για αυτό την επόμενη φορά σκέψου πριν τα παρατήσεις. Πείσμωσε και πες στον εαυτό σου ότι έχεις τη δύναμη να πετύχεις . Μην τα παρατάς για τίποτα και για κανένα λόγο. Μην απογοητεύεσαι, συνέχισε να κάνεις αυτό που ξέρεις ότι θα σε οδηγήσει στην εκπλήρωση του ονείρου σου.

Ο εαυτός σου είναι το κίνητρο που χρειάζεσαι για να πετύχεις και όλα τα άλλα θα στα δείξει η ίδια η ζωή.

 

Ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος

-Νίκος Καζαντζάκης

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Πέπη Ζέικου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Πέπη Ζέικου

Είμαι η Πέπη Ζέικου. Είμαι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Ιωαννίνων και φοιτήτρια της Φιλολογίας. Αγαπώ πολύ τα βιβλία, τη λογοτεχνία και μου αρέσει να εκφράζω τις απόψεις μου γραπτώς. Στόχος μου είναι να μεταδώσω στους μαθητές μου την αγάπη μου για την Ελληνική γλώσσα και την ιστορία μας.

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …