Τετάρτη , 8 Δεκεμβρίου 2021
Αρχική / Κοινωνικά / Πολλοί άνθρωποι κάνουν όνειρα για τον εαυτό τους, αλλά λίγοι τολμούν να τα διεκδικήσουν. Γιατί;
Πολλοί άνθρωποι κάνουν όνειρα για τον εαυτό τους, αλλά λίγοι τολμούν να τα διεκδικήσουν. Γιατί;

Πολλοί άνθρωποι κάνουν όνειρα για τον εαυτό τους, αλλά λίγοι τολμούν να τα διεκδικήσουν. Γιατί;

Pen Πόσες φορές είπες σε κάποιον όσα ονειρεύεσαι να κάνεις στη ζωή σου κι εκείνος σου μαύρισε τη ψυχή; Πόσες φορές άκουσες τις φράσεις «είναι δύσκολο», «άπιαστα όνειρα», «που ζεις;» κ.ά. Αλήθεια, τί μας δίνεται εύκολα σε αυτή τη ζωή; Θεωρείς ότι όσοι υλοποίησαν τα όνειρά τους, τα κατάφεραν χωρίς κόπο, χωρίς δυσκολίες, χωρίς εμπόδια; Τι έκαναν, άραγε, οι πετυχημένοι άνθρωποι σωστά και κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους;

Σίγουρα πίστεψαν πολύ, ότι μπορούν να καταφέρουν ό,τι έβαλαν σαν στόχο ζωής και είμαι βέβαιη πως δεν επέτρεψαν σε κανέναν να τους πείσει ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν.

Πολλοί άνθρωποι κάνουν όνειρα για τον εαυτό τους και για το μέλλον τους, αλλά για κάποιον λόγο λίγοι τολμούν να τα διεκδικήσουν, να κάνουν κάτι για όσα θέλουν.

Συνήθως, αυτές οι προσωπικότητες δεν έχουν την τόλμη να παρακινήσουν τον εαυτό τους από μόνες τους. Γι’ αυτό είναι έρμαιοι των αποφάσεων που παίρνουν οι άλλοι για αυτούς.

Αν μοιραστούν τα όνειρά τους με κάποιον που έχει θετική άποψη για τη ζωή και θέλει την προκοπή τους, τότε μπορεί και να τους παρακινήσει να κάνουν την αρχή προς την επίτευξη των ονείρων τους.

Αν, όμως, κάνουν το λάθος και μοιραστούν όσα ονειρεύονται να κατακτήσουν στο άμεσο ή στο μακρινό του μέλλον με κάποιον τοξικό και μίζερο άνθρωπο, τότε μόλις καταδίκασαν τα «όνειρά» τους.

Συνήθως, η πλειοψηφία των πετυχημένων ανθρώπων περιβάλλεται από θετικά διακείμενους ανθρώπους. Από άτομα που έχουν και οι ίδιοι σαν στόχο, να πετύχουν κάτι στη ζωή τους.

Πώς είναι δυνατόν να μοιράζεσαι τα όνειρά σου με κάποιον που δεν ονειρεύεται τίποτα για τον εαυτό του;

Πας να συμβουλευτείς έναν συγγενή, ένα φίλο, κάποιον οικείο ή μή, που γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι ο ίδιος δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να καταφέρει κάτι στη ζωή του. Αντίθετα έχει επαναπαυτεί στην σκέψη του, ότι όλα είναι από αδύνατα μέχρι ακατόρθωτα να επιτευχθούν. Και περιμένεις στα αλήθεια, να σε παρακινήσει να ακολουθήσεις τα όνειρά σου ένας άνθρωπος που δεν ξέρει πως είναι να διψάει η ψυχή για κάτι πολύ, πώς είναι να έχεις μεγάλους στόχους και βλέψεις για τον εαυτό σου;

Άλλαξε στρατηγική!

Συμβουλέψου ανθρώπους που αγωνίστηκαν στη ζωή τους, έστω για ένα όνειρο κι ας μην κατάφεραν να το υλοποιήσουν. Τουλάχιστον, προσπάθησαν! Παρακινήσου από ανθρώπους που έχουν θετική άποψη για τη ζωή και το μέλλον και δεν βλέπουν παντού «μάυρο.» Αυτοί μπορούν να γίνουν η κινητήριος δύναμή σου και να σε εμπνεύσουν να φτάσεις πολύ ψηλά.

Άλλωστε και οι ίδιοι από κάποιον παρακινήθηκαν για να είναι σε θέση ισχύος σήμερα.

Μα πάνω απ’ όλα, πίστεψαν στον εαυτό τους, διάβασαν, εργάστηκαν σκληρά– ατέλειωτες ώρες, «έπεσαν» πολλές φορές και «ξανασηκώθηκαν» άλλες τόσες. Προπάντων, όμως, απομάκρυναν από τη ζωή τους όσους θέλησαν να τους αποδυναμώσουν τη φλόγα που είχαν μέσα τους για τα όνειρά τους, για τους στόχους τους.

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ονειρεύεται, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικονομικής κατάστασης. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να επιζητούμε τα πολλά, να θέλουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σας πει ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε επειδή ο ίδιος δεν θέλησε και δεν ονειρεύτηκε ποτέ τίποτα περισσότερο για τον εαυτό του.

Διώξτε μακρυά από τη ζωή σας τους τοξικούς ανθρώπους και θα δείτε τη ζωή σας να αλλάζει προς το καλύτερο. Να συμβουλεύεστε όποιον δεν έχει κανένα όφελος από εσάς, ούτε θετικό ούτε αρνητικό.

Να θυμάστε ότι κανένα όνειρο δεν επιτεύχθηκε σε μια μέρα. Ένα βήμα τη φορά, σας φέρνει πιο κοντά στον στόχο σας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το με κάποιον γνωστό σας που έχει κι αυτός ένα στόχο, αλλά διστάζει να κάνει την αρχή. Ίσως μέσα από την ανάγνωση του άρθρου αυτού να παρακινηθεί και να κάνει το πρώτο βήμα για μια καλύτερη ζωή!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Κανενός η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα! [QUOTE]

Κανενός η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, γιατί όπως υπάρχει το καλό, υπάρχει και …

Ελλάδα μου, πάλι σε καίνε οι άθλιοι. Ποιοι φθονούν την ομορφιά σου;

Ελλάδα μου, ακόμα ένα καλοκαίρι που σε καίνε οι άθλιοι. Κλαις για τα παιδιά σου …

Θρήνος: Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος

Τόλης Βοσκόπουλος: Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό τραγούδι – Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 …

Ενδοοικογενειακή βία: Δε θα σου πω φύγε, θα σου πω σκέψου!

Ενδοοικογενειακή βία: Δε θα σου πω φύγε, θα σου πω σκέψου!

Η ενδοοικογενειακή βία, είναι ένα έντονο φαινόμενο της κοινωνίας μας, που δυστυχώς, δεν είναι λίγες …