Παρασκευή , 23 Απριλίου 2021
Αρχική / Κοινωνικά / Πολλοί άνθρωποι κάνουν όνειρα για τον εαυτό τους, αλλά λίγοι τολμούν να τα διεκδικήσουν. Γιατί;
Πολλοί άνθρωποι κάνουν όνειρα για τον εαυτό τους, αλλά λίγοι τολμούν να τα διεκδικήσουν. Γιατί;

Πολλοί άνθρωποι κάνουν όνειρα για τον εαυτό τους, αλλά λίγοι τολμούν να τα διεκδικήσουν. Γιατί;

Pen Πόσες φορές είπες σε κάποιον όσα ονειρεύεσαι να κάνεις στη ζωή σου κι εκείνος σου μαύρισε τη ψυχή; Πόσες φορές άκουσες τις φράσεις «είναι δύσκολο», «άπιαστα όνειρα», «που ζεις;» κ.ά. Αλήθεια, τί μας δίνεται εύκολα σε αυτή τη ζωή; Θεωρείς ότι όσοι υλοποίησαν τα όνειρά τους, τα κατάφεραν χωρίς κόπο, χωρίς δυσκολίες, χωρίς εμπόδια; Τι έκαναν, άραγε, οι πετυχημένοι άνθρωποι σωστά και κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους;

Σίγουρα πίστεψαν πολύ, ότι μπορούν να καταφέρουν ό,τι έβαλαν σαν στόχο ζωής και είμαι βέβαιη πως δεν επέτρεψαν σε κανέναν να τους πείσει ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν.

Πολλοί άνθρωποι κάνουν όνειρα για τον εαυτό τους και για το μέλλον τους, αλλά για κάποιον λόγο λίγοι τολμούν να τα διεκδικήσουν, να κάνουν κάτι για όσα θέλουν.

Συνήθως, αυτές οι προσωπικότητες δεν έχουν την τόλμη να παρακινήσουν τον εαυτό τους από μόνες τους. Γι’ αυτό είναι έρμαιοι των αποφάσεων που παίρνουν οι άλλοι για αυτούς.

Αν μοιραστούν τα όνειρά τους με κάποιον που έχει θετική άποψη για τη ζωή και θέλει την προκοπή τους, τότε μπορεί και να τους παρακινήσει να κάνουν την αρχή προς την επίτευξη των ονείρων τους.

Αν, όμως, κάνουν το λάθος και μοιραστούν όσα ονειρεύονται να κατακτήσουν στο άμεσο ή στο μακρινό του μέλλον με κάποιον τοξικό και μίζερο άνθρωπο, τότε μόλις καταδίκασαν τα «όνειρά» τους.

Συνήθως, η πλειοψηφία των πετυχημένων ανθρώπων περιβάλλεται από θετικά διακείμενους ανθρώπους. Από άτομα που έχουν και οι ίδιοι σαν στόχο, να πετύχουν κάτι στη ζωή τους.

Πώς είναι δυνατόν να μοιράζεσαι τα όνειρά σου με κάποιον που δεν ονειρεύεται τίποτα για τον εαυτό του;

Πας να συμβουλευτείς έναν συγγενή, ένα φίλο, κάποιον οικείο ή μή, που γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι ο ίδιος δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να καταφέρει κάτι στη ζωή του. Αντίθετα έχει επαναπαυτεί στην σκέψη του, ότι όλα είναι από αδύνατα μέχρι ακατόρθωτα να επιτευχθούν. Και περιμένεις στα αλήθεια, να σε παρακινήσει να ακολουθήσεις τα όνειρά σου ένας άνθρωπος που δεν ξέρει πως είναι να διψάει η ψυχή για κάτι πολύ, πώς είναι να έχεις μεγάλους στόχους και βλέψεις για τον εαυτό σου;

Άλλαξε στρατηγική!

Συμβουλέψου ανθρώπους που αγωνίστηκαν στη ζωή τους, έστω για ένα όνειρο κι ας μην κατάφεραν να το υλοποιήσουν. Τουλάχιστον, προσπάθησαν! Παρακινήσου από ανθρώπους που έχουν θετική άποψη για τη ζωή και το μέλλον και δεν βλέπουν παντού «μάυρο.» Αυτοί μπορούν να γίνουν η κινητήριος δύναμή σου και να σε εμπνεύσουν να φτάσεις πολύ ψηλά.

Άλλωστε και οι ίδιοι από κάποιον παρακινήθηκαν για να είναι σε θέση ισχύος σήμερα.

Μα πάνω απ’ όλα, πίστεψαν στον εαυτό τους, διάβασαν, εργάστηκαν σκληρά– ατέλειωτες ώρες, «έπεσαν» πολλές φορές και «ξανασηκώθηκαν» άλλες τόσες. Προπάντων, όμως, απομάκρυναν από τη ζωή τους όσους θέλησαν να τους αποδυναμώσουν τη φλόγα που είχαν μέσα τους για τα όνειρά τους, για τους στόχους τους.

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ονειρεύεται, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικονομικής κατάστασης. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να επιζητούμε τα πολλά, να θέλουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σας πει ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε επειδή ο ίδιος δεν θέλησε και δεν ονειρεύτηκε ποτέ τίποτα περισσότερο για τον εαυτό του.

Διώξτε μακρυά από τη ζωή σας τους τοξικούς ανθρώπους και θα δείτε τη ζωή σας να αλλάζει προς το καλύτερο. Να συμβουλεύεστε όποιον δεν έχει κανένα όφελος από εσάς, ούτε θετικό ούτε αρνητικό.

Να θυμάστε ότι κανένα όνειρο δεν επιτεύχθηκε σε μια μέρα. Ένα βήμα τη φορά, σας φέρνει πιο κοντά στον στόχο σας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το με κάποιον γνωστό σας που έχει κι αυτός ένα στόχο, αλλά διστάζει να κάνει την αρχή. Ίσως μέσα από την ανάγνωση του άρθρου αυτού να παρακινηθεί και να κάνει το πρώτο βήμα για μια καλύτερη ζωή!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Πατρικό σπίτι! Η επίσκεψη, οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα!

Πατρικό σπίτι! Η επίσκεψη, οι σκέψεις, οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα!

Όσο κοντά ή μακριά και αν πάμε από το πατρικό μας σπίτι, ένα κομμάτι μας θα …

H Όπερα του Σίδνεϊ θα φωταγωγηθεί με τα ελληνικά χρώματα για να τιμηθούν τα 200 χρόνια από το 1821

Είμαστε υπερήφανοι που συνεορτάζουμε με τον Ελληνισμό αυτή τη ιστορική επέτειο, λέει η πρωθυπουργός της …

13 Μαρτίου: Οσία Υπομονή

13 Μαρτίου: Οσία Υπομονή

Η Οσία Υπομονή τιμάται από την Εκκλησία μας σήμερα 13 Μαρτίου. Η Κάρα της Οσίας …

Χανιά: Το Σάββατο (13.03) απολογούνται οι συλληφθέντες για το μαχαίρωμα του 19χρονου

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασαν οι επτά συλληφθέντες για την αιματηρή συμπλοκή που είχε ως …