
πολύ φαντασία.
Αλμυρά μάφινς με ανθότυρο και λαχανικά
Υλικά:
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2%
2 φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μισό πακέτο μαργαρίνη (125 γρ.)
1 κ.γ. αλάτι
1 καρότο μικρό τριμμένο
1 πιπεριά κόκκινη ή πράσινη κομμένη σε κυβάκια
1 κολοκύθι μικρό τριμμένο
100 γρ. ανθότυρο τριμμένο
2 αυγά
Εκτέλεση:
Λιώνετε τη μαργαρίνη και τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Αφήνετε να κρυώσει λίγο. Έπειτα προσθέτετε το γιαούρτι και το αλάτι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά και ανακατεύετε ξανά. Μετά προσθέτετε το τριμμένο καρότο,το τριμμένο κολοκύθι,την πιπεριά και το ανθότυρο και ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας με ένα αυγογδάρτη ή με ένα κουτάλι. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα το ρίχνετε σε λαδωμένες φόρμες μάφινς και ψήνετε στους 180° για περίπου 20-25′. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχουν ψηθεί. Θα πρέπει να βγει στεγνή.
Αλμυρά μάφινς με γαλοπούλα και τυριά
Υλικά:
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2%
2 φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μισό πακέτο μαργαρίνη (125 γρ.)
1 κ.γ. αλάτι
100 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
100 γρ. τριμμένο τυρί ρεγκάτο κασέρι
6 φέτες γαλοπούλα κομμένη σε κομμάτια
2 αυγά
Εκτέλεση:
Λιώνετε τη μαργαρίνη και τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Αφήνετε να κρυώσει λίγο. Έπειτα προσθέτετε το γιαούρτι και το αλάτι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά και ανακατεύετε ξανά. Μετά προσθέτετε τα τριμμένα τυριά και την κομμένη γαλοπούλα και ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας με ένα αυγογδάρτη ή με ένα κουτάλι. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα το ρίχνετε σε λαδωμένες φόρμες μάφινς και ψήνετε στους 180° για περίπου 20-25′. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχουν ψηθεί. Θα πρέπει να βγει στεγνή.
Γλυκά μάφινς με μήλο και κανέλα
Υλικά:
Μισό πακέτο Βιτάμ (125 γρ.)
2 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό φλιτζάνι γάλα
2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μήλο μεγάλο κομμένο σε κυβάκια
1 κ.γ. κανέλα
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Χτυπάτε το Βιτάμ και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά,την κανέλα,τη βανίλια και ανακατεύετε ξανά. Μετά προσθέτετε εναλλάξ λίγο-λίγο το γάλα και το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα αυγογδάρτη ή κουτάλι. Τέλος προσθέτετε τα κομμένα μήλα και ανακατεύετε ξανά. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα το ρίχνετε σε βουτυρωμένες φόρμες μάφινς και ψήνετε στους 160°-170° για περίπου 20-25′. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχουν ψηθεί. Θα πρέπει να βγει στεγνή.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!
Περισσότερες προτάσεις για παιδικά σνακ για το σχολείο δείτε ΕΔΩ:
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Γκούτης