Πέμπτη , 27 Φεβρουαρίου 2020
Αρχική / Μαμά&Παιδί / Ο αστυνομικός δεν τιμωρεί τα άτακτα παιδάκια, αλλά τα προστατεύει!
Ο αστυνομικός δεν τιμωρεί τα άτακτα παιδάκια, αλλά τα προστατεύει!

Ο αστυνομικός δεν τιμωρεί τα άτακτα παιδάκια, αλλά τα προστατεύει!

Pen Ο αστυνομικός δεν συλλαμβάνει τα παιδάκια που κάνουν αταξίες! Ο λύκος δεν θα έρθει ποτέ στο σπίτι σου να φάει το φαγητό που δεν έφαγες γιατί δεν σου άρεσε. Η μαμά δεν θα σε δώσει ποτέ σε άλλη οικογένεια επειδή κάνεις αταξίες. Όσες φορές και να μην φας το φαγητό σου, η μαμά σου θα σε αγαπάει και θα προσπαθεί να βρει χίλιους τρόπους μέχρι να σου αρέσει η φακή, το αβγό και τόσες άλλες τροφές που κάνουν καλό στον οργανισμό σου.

Μαμάδες σταματήστε να εκφοβίζετε τα παιδιά σας με τις παραπάνω φράσεις, όταν δεν τρώνε το φαγητό που τους μαγειρέψατε ή κάνουν αταξίες σαν παιδιά. 

Θυμηθείτε πως τα παιδιά δεν γνωρίζουν ότι δεν θα τα δώσετε σε κάποιον άλλον να τα υιοθετήσει, ούτε ότι ο κακός ο λύκος δεν θα έρθει ποτέ να φάει το φαγητό τους. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζετε μόνο εσείς και τα παιδιά σας, πιστεύουν αυτό που τους λέτε.

Αναλογιστείτε επίσης τί κακό κάνετε με το να τους περνάτε το μήνυμα ότι το φαγητό είναι υποχρεωτικό να το φάνε όλο είτε τους αρέσει είτε όχι. Εσάς δηλαδή σας αρέσουν και τρώτε με την ίδια λαχτάρα όλα τα φαγητά;

Επίσης, είναι επικίνδυνο να θέτετε κάποια πρόσωπα του οικογενειακού ή του εξωτερικού σας περιβάλλοντος σαν τους κακούς της ζωή τους. Πώς θέλετε μετά τα παιδιά σας να μιλούν σε αυτά τα πρόσωπα και να μην τρομάζουν; Αν υποθέσουμε, ότι το παιδί σας παίζει στην πλατεία της γειτονιάς σας και ένας επιτήδειος το πλησιάσει και το παρενοχλήσει, ενώ παράλληλα βλέπει να περνάει ένας αστυνομικός. Πώς θέλετε το παιδί σας να ζητήσει τη βοήθεια του αστυνομικού όταν από την βρεφική του ηλικία τού μιλάτε για έναν αστυνομικό που θα έρθει στο σπίτι να τον συλλάβει γιατί κάνει φασαρία;

Γιατί δημιουργείτε φοβίες στα παιδιά σας και μάλιστα μή υπαρκτές;

Δεν υπάρχει λόγος να εκφοβίζετε τα παιδιά σας για να φάνε. Όταν πεινάσουν θα έρθουν μόνα τους και θα σας ζητήσουν τροφή. Απαγορεύεται να δημιουργείτε στα παιδιά σας την ανασφάλεια ότι κάποιος μπορεί να τα πάρει από την οικογένειά τους επειδή δεν είναι φρόνιμα παιδιά. Εκείνα δεν γνωρίζουν ότι δεν θα συμβεί, απλώς ακούνε εσάς που αποτελείτε πρότυπο και εγγύηση για όσα λέτε και σας πιστεύουν.

Εάν θέλετε να μεγαλώσετε ψυχικά υγιή παιδιά και μεθαύριο να είναι υγιείς ενήλικες, μιλήστε τους αναλόγως και σε αυτό το πλαίσιο ο «μπαμπούλας» δεν έχει καμία θέση! 

Τα παιδιά μπορούν να γίνουν καλοί ακροατές αρκεί να τους μιλάτε με λογικά επιχειρήματα και ο κακός ο λύκος λυπάμαι, αλλά δεν είναι επιχείρημα και το γνωρίζετε!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Το παιδί μου λέει ψέματα, τι να κάνω;

Στην καθημερινή ζωή η έννοια του ψέματος συνδέεται με την πρόθεση της εξαπάτησης. Ένας άνθρωπος …