Κέρατο: Γεγονός που άπαξ και γίνει γνωστό είναι ικανό να καταστρέψει σχέσεις και συνειδήσεις –και μάλλον τη σωματική σου ακεραιότητα φίλε μου. Όσο άσχημο βέβαια κι αν είναι, και όσο κι αν δεν το εύχεσαι ούτε στον εχθρό σου -εντάξει στον εχθρό σου ναι- άλλο τόσο μπορεί να αποδειχθεί… παρεξηγημένο. Ναι, υπάρχουν κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα τα οποία όλοι μας πιστεύουμε για το κερατάκι και τα οποία μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε. Σου έχω λοιπόν μία λίστα με όλα αυτά που πρέπει να ξανασκεφτείς.
«Δεν μετράει αν ήταν μεθυσμένος/η»
Καραμέλα την οποία όλοι μας έχουμε μασήσει αλλά ήρθε η ώρα να φτύσουμε αγέρωχα. Μπορεί όταν το αλκοόλ ρέει στο αίμα σου, να μην έχεις απόλυτη συναίσθηση -ή για την ακρίβεια δεν έχεις αναστολές- αλλά… έλα τώρα που δεν ήθελες. Το μόνο ελαφρυντικό είναι ότι ίσως να μην ξανασυμβεί. Κι αυτό δεν το λέω με μεγάλη βεβαιότητα.
«Αν σε απατήσει δε σε αγαπάει»
Και μην πέσεις να με φας. Σε κανέναν δεν αρέσει να σέρνει το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη, αλλά το γεγονός ότι στο έκαναν, δε σημαίνει ότι δε σε αγαπούν. Για να γίνω πιο σαφής: Όταν κάτι είναι περιστασιακό και τελειώνει αμέσως, τότε σίγουρα δε σημαίνει κάτι. Το θέμα είναι τι κάνεις, όταν ανακαλύπτεις παράλληλη σχέση. Εκεί τα πράγματα είναι σκούρα.
«Οι άντρες κερατώνουν περισσότερο»
Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε την πεποίθηση αυτή γιατί πολύ απλά δεν ισχύει! Σύμφωνα με έρευνες, άντρες και γυναίκες κερατώνουν εξίσου. Η διαφορά έγκειται στους λόγους για τους οποίους το κάνουν. Ενώ οι άντρες αναζητούν σεξουαλική επιβεβαίωση, οι γυναίκες αναζητούν συναισθηματική. Ακόμη και στο κέρατο πιο ευαίσθητες μας λες.
«Οι άπιστοι δεν είναι καλοί άνθρωποι»
Είναι δυνατόν καλοί άνθρωποι να κάνουν άσχημα πράγματα; Λυπάμαι αλλά είναι, από τη στιγμή που αυτά δεν είναι ποινικά διώξιμα (εντάξει εκεί μιλάμε για άλλα μεγέθη). Πότε είναι η κακιά στιγμή, πότε η ανασφάλεια και πότε μία φάση που περνάτε. Το ότι σε κεράτωσε δε σημαίνει ότι αυτομάτως είναι το χειρότερο ον του πλανήτη. Απλά ίσως να μην είναι και ο καλύτερος σύντροφος για σένα. Απλά τα πράγματα.
Πηγή: ratpack.gr