Τρίτη , 4 Οκτωβρίου 2022
Σπιτικό burger

Σπιτικό, ζουμερό και λαχταριστό burger που όλοι λατρεύουμε

PenΕτοιμάστε νόστιμα και λαχταριστά σπιτικά burger και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας! Ζουμερό μπιφτέκιλαχταριστό τυρί και τραγανό μπέϊκον μέσα σε υπέροχα ψωμάκια συνθέτουν τα σπιτικά μπέργκερ. Μικροί και μεγάλοι θα τα λατρέψουν!

 Υλικά:

  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 φέτες μπέϊκον
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 8 φέτες τυρί τσένταρ
  • 2 κρεμμύδια
  • 2-3 πρέζες ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο
  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ
  • 4 φέτες ντομάτα
  • Μαγιονέζα
  • Κέτσαπ
  • Μουστάρδα
  • Αγγουράκι πίκλες( προαιρετικά)
  • Πατάτες τηγανητές για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Αρχικά ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Έπειτα ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βαλσάμικο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν, να αποκτήσουν άλλο χρώμα. Για να καραμελώσουν χρειάζονται περίπου 5′.

Στη συνέχεια σε ένα άλλο τηγάνι ψήνουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη. Έπειτα χωρίζουμε τον κιμά σε 4 μέρη ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πλάθουμε πολύ απαλά τα μπιφτέκια. Στο τηγάνι που ψήσαμε το μπέϊκον ρίχνουμε τις άλλες δυο κουταλιές λάδι και το ζεσταίνουμε. Ψήνουμε τα μπιφτέκια από τη μια μεριά πατώντας τα ελαφριά με μια σπάτουλα και μόλις αλλάξουν χρώμα γυρνάμε από την άλλη μεριά και βάζουμε πάνω από κάθε μπιφτέκι δυο φέτες τυρί και μια φέτα μπέϊκον. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Καθαρίζουμε το τηγάνι με λίγο χαρτί κουζίνας. Έπειτα ανοίγουμε τα ψωμάκια μπέργκερ στη μέση και τα περνάμε λίγο από το τηγάνι.

Αρχίζουμε την συναρμολόγηση των μπέργκερ με την εξής σειρά. Πρώτα το κάτω μέρος από τα ψωμάκια, μετά μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα, έπειτα τα μπιφτέκια με το τυρί και το μπέϊκον και στο τέλος το μαρούλι, τη ντομάτα και τις πίκλες αν θέλουμε και το πάνω μέρος από τα ψωμάκια.

Σερβίρουμε ζεστά μαζί με τηγανητές πατάτες και δεν τα ετοιμάζουμε πολύ ώρα πριν για να μην πανιάσουν τα ψωμάκια.

 

Tips!

  • Δίνουμε έμφαση στον κιμά. Ζητάμε από τον κρεοπώλη κιμά από σπάλα για να είναι ζουμερός. Επίσης ζητάμε να μην τον πιέσει πολύ όταν τον τυλίξει. Ομοίως κι εμείς ζυμώνουμε απαλά τον κιμά.
  • Για να μην επιβαρυνθούμε πολύ με τις τηγανητές πατάτες μπορούμε να τις ψήσουμε σε λαδόκολλα ωε εξής. Τις κόβουμε όπως θα τις κόβαμε για τηγάνι και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ρίχνουμε 1-2 κ.σ, ελαιόλαδο και αλάτι,ανακατεύουμε και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας όρεξη!

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Λίτσα Μπράχου

Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας! [Βίντεο]

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας! [Βίντεο]

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών! Σήμερα, θα φτιάξουμε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή με γεύση και μυρωδιά, …

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Εύκολη και πολύ γευστική! [Βίντεο]

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Εύκολη και πολύ γευστική! [Βίντεο]

Σαλάτα με μαυρομάτικα! Σήμερα, θα φτιάξουμε μία εύκολη και νόστιμη σαλάτα, με απλά υλικά που …

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια! Ένα γλυκό, απλά θεϊκό![Βίντεο]

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια! Ένα γλυκό, απλά θεϊκό![Βίντεο]

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια, μπορούμε να το πούμε και μπακλαβά σε ρολά! Ένα υπέροχο γλυκό, …

Πένες στο φούρνο με λουκάνικο και πιπεριές![Βίντεο]

Πένες στο φούρνο με λουκάνικο και πιπεριές![Βίντεο]

Η σημερινή μας πρόταση είναι πένες με λουκάνικο και πιπεριές! Σε όλους αρέσουν τα ζυμαρικά …