Πέμπτη , 6 Οκτωβρίου 2022
Να δίνεις το είναι σου, αλλά όχι τη ψυχή σου

Να τα δίνεις όλα, αλλά σε κανέναν την ψυχή σου! [Quote]

Pen Αν ανήκεις κι εσύ στους ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους στη δουλειά που κάνουν, στους ανθρώπους που αγαπούν, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αναλογιστείς αν αξίζει αυτό που κάνεις. Αν, δηλαδή, στο τέλος της ημέρας νιώθεις τη ψυχή σου ανάλαφρη ή φορτωμένη με τα «απόβλητα» του καθενός.

Είναι λογικό, όταν αναλαμβάνεις μία δουλειά να θες να την κάνεις σωστά, γι’ αυτό δίνεις το 100% του εαυτό σου και κάτι από τη ψυχή σου. Είναι προφανές πως, όταν αγαπάς έναν άνθρωπο δεν σκέφτεσαι πόση αγάπη θα δώσεις, γιατί αυτό βγαίνει από μέσα σου.

Όταν, όμως, τα δίνεις όλα και «εισπράττεις» ελάχιστα, τότε πέφτεις στην παγίδα!

Αντί να φύγεις από αυτή τη σχέση, παραμένεις και στην προσπάθειά σου να κάνεις τον άλλον να σε αγαπήσει, δίνεις καθημερινά ένα κομμάτι της ψυχής σου.

Μα η ψυχή σου δεν είναι ατσάλινη, αντιθέτως είναι πολύ ευαίσθητη και δεν αντέχει να την φορτώνεις με στεναχώριες, απογοητεύσεις, πίκρες.

Ψυχή είναι και θα αντιδράσει.

Κι όταν αντιδράσει, τίποτα δεν θα είναι καλά μέσα σου. Δύσκολα θα μπορείς να ορίσεις τα συναισθήματά σου, μέχρι να πετάξει όλα τα«τοξικά» απόβληταπου την φόρτωσες τόσο καιρό.

Μην την δίνεις ως βορρά σε ανθρώπους που θέλουν να την κατασπαράξουν.

Φρόντισε να την κρατήσεις μόνο για σένα, γιατί στο δικό σου σώμα επέλεξε να είναι και προς Θεού, μην τη θυσιάζεις και μην την αγνοείς. Αν η ψυχή θελήσει να αντιδράσει, τότε θα βρεθείς αντιμέτωπος με πολύ δυσάρεστα συναισθήματα, όπως θλίψη, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού κ. ά.

Δεν αξίζει για καμία καριέρα και για κανέναν έρωτα να δίνεις τη ψυχή σου.

Υ.Γ.: Μόνο τα παιδιά σου αξίζουν αυτή τη θυσία!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …