Παρασκευή , 15 Οκτωβρίου 2021
Αρχική / Κοινωνικά / Φτάσαμε η ανθρωπιά να εξουσιάζεται από την απανθρωπιά
Όταν η ανθρωπιά εξουσιάζεται από την απανθρωπιά

Φτάσαμε η ανθρωπιά να εξουσιάζεται από την απανθρωπιά

PenΚάποιοι άνθρωποι είναι εκμεταλλεύσιμοι, γιατί όπως λέει ο λαός…«είναι ψυχούλες». Κι αυτό συμβαίνει, γιατί υπάρχουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι- απάνθρωποι που βλέπουν τον συνάνθρωπό τους σαν δούλο τους. Συνήθως, η αιτία είναι τα χρήματα που βρίσκονται στα χέρια ανθρώπων που έχουν σαν Θεό τους το χρήμα και νομίζουν ότι μπορούν να εξουσιάζουν οποιονδήποτε βρίσκεται στην ανάγκη του.

Πού πήγε η ανθρωπιά μας;

Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές είναι αυτός που δεν μπορεί να πει εύκολα “όχι” στον εργοδότη του και γίνεται «χίλια κομμάτια» για να είναι ο επιχειρηματίας ευχαριστημένος, ακόμα κι αν ο ίδιος αισθάνεται εξουθενωμένος, ταπεινωμένος και αδικημένος από τις συνθήκες εργασίας και τον πενιχρό μισθό που παίρνει.

Ιδού η απανθρωπιά…

«Άμα σου αρέσει… αλλιώς έχω τόσα βιογραφικά στο γραφείο μου».

Αν μια μέρα η ψυχούλα αυτή- ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές μπουχτίσει και πει “φτάνει πια”… ο εργοδότης του θα του υπενθυμίσει πόσο δεν τον εκτιμά και πόσο απάνθρωπος είναι για μια ακόμη φορά. «Αν δεν σου αρέσει…φύγε…θα βρω άλλον».

Και τότε αυτή η παρ’ ολίγον επαναστάτρια ψυχή σκύβει και χώνει βαθιά ταπεινωμένη το κεφάλι στο καβούκι της. Η φωνή της χάνεται μπροστά στην ανάγκη για την επιβίωσή της.

Ζούμε ανάμεσα σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετους κόσμους. Στον σάπιο και τον διαμαντένιο κόσμο. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι, ότι ο πρώτος εξουσιάζει τον δεύτερο, προσπαθώντας να θαμπώσει την εσωτερική του ομορφιά. Και ο δεύτερος προσπαθώντας να μην αλλοιώσει τον χαρακτήρα του, προτιμά να σέβεται, να είναι πανταχού παρόν σε όποιον τον χρειάζεται και να αρκείται στο τίποτα που του δίνει ο σάπιος κόσμος…

Τα διαμάντια, όμως, λάμπουν στο φως, αλλά και στο σκοτάδι. Δεν χρειάζονται επιβεβαίωση, μήτε τον θαυμασμό της μάζας, γιατί είναι τόσο καθαρά που η δυσωδία των κοινωνικών αποβρασμάτων δίπλα τους εξαφανίζεται. Είναι, όμως, τόσο σάπιοι εσωτερικά που… αντί να εκτιμήσουν τα “διαμάντια”, αυτοί προσπαθούν να τα αφανίσουν.

Αυτή είναι η κοινωνία μας… αυτή και η ανθρωπιά- απανθρωπιά μας.

Υ.Γ.: Μπορεί το να είσαι σάπιος να είναι γήινο και προσοδοφόρο προσόν, αλλά το να είσαι ψυχούλα είναι ανθρώπινο και ουράνιο προσόν.

 

Σύνταξη: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Γλυκά Νερά: Αποκάλυψη για το τελευταίο SMS της Κάρολαϊν στον πιλότο

Πλέον, προστίθεται ακόμη ένα: Η αποκάλυψη έγινε στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο …

Ο άνθρωπος που είναι σίγουρος για τον εαυτό του δεν κατακρίνει

Ο άνθρωπος που είναι σίγουρος για τον εαυτό του δεν κατακρίνει

Φλεβάρης 2020, πρώτη Γυναίκα ΠτΔ στην πατρίδα μας, η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με 270 ψήφους …

Ανάσταση, Αναγέννηση, Άνοιξη… Ελληνικό Πάσχα!

Ανέκαθεν η αγαπημένη εποχή μας ήταν η Άνοιξη! Ίσως επειδή γιορτάζουμε και ανα-γεννηθήκαμε μέσα σ’ …

Συγκινητική ιστορία: Ελληνίδα χάρισε ζωή σε έναν Ιταλό με “δεσμό αίματος”

Το πιο ευχάριστο μήνυμα για τον “γιο” της που δεν έχει δει ποτέ έλαβε η …