«Πώς ένα φιλί από έναν άγνωστο έβλαψε την υγεία του μωρού μου»

«Πώς ένα φιλί από έναν άγνωστο έβλαψε την υγεία του μωρού μου»

Pen Όταν το μωρό σου έρχεται στον κόσμο (και για ένα σημαντικό διάστημα μετά απ’ αυτό), ακολουθούν σωρεία επισκέψεων φίλων και συγγενών που θέλουν να το γνωρίσουν! Τότε, οι αγκαλιές και τα φιλιά… δίνουν και παίρνουν. Όσο «αθώες», όμως, κι αν είναι αυτές οι εκδηλώσεις αγάπης, η επαφή με τόσο κόσμο μπορεί να είναι άκρως επικίνδυνη για το μωρό. Απόδειξη η ιστορία μιας μαμάς που μας προειδοποιεί σχετικά.
Η Amy Stinton κοινοποίησε μία φωτογραφία του μωρού της με πρήξιμο και κοκκινίλες στα πόδια, γράφοντας το εξής σχόλιο από κάτω: «Αυτό συμβαίνει όταν τα παιδιά έρχονται σε επαφή με άτομα που έχουν ανοιχτές πληγές από έρπητα. Ο γιος μου ‘κόλλησε’ έρπη και από εδώ και πέρα θα τον έχει για όλη του τη ζωή. Γι’ αυτό, να το σκέφτεστε διπλά πριν φιλήσετε ένα μωρό.»

Αρκετοί άνθρωποι είναι φορείς του ιού του έρπητα, ωστόσο στους περισσότερους η ασθένεια δεν εκδηλώνεται. Ο ιός μεταφέρεται από άτομο σε άτομο μέσω της σωματικής επαφής, του φιλιού ή ακόμα και του θηλασμού. Ενώ στους ενήλικες δεν θεωρείται κάτι σοβαρό, για τα μωρά ο έρπης μπορεί να είναι ακόμα και θανατηφόρος λόγω του μη αναπτυγμένου ανοσοποιητικού τους συστήματος.

Όπως αναφέρει η ίδια η μαμά δεν κατηγορεί κανέναν για το γεγονός αυτό. Σκοπός της ήταν να προειδοποιήσει τους γονείς σχετικά για να προσέχουν ποια άτομα έρχονται σ’ επαφή με το μωρό τους. Ειδικά, μάλιστα, αν γνωρίζουν ότι είναι φορείς κάποιας ασθένειας, καλό θα είναι να μένουν μακριά απ’ το μωρό.

Δείτε τις φωτογραφίες που «ανέβασε» στο ίντερνετ η μαμά του μικρού Όλιβερ:

 

Πηγή: mama365.gr

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

5+1 λόγοι να βάλετε το ρόδι στην διατροφή σας

5+1 λόγοι να βάλετε το ρόδι στην διατροφή σας

Όλοι έχουμε ακούσει πόσο καλό μας κάνει το ρόδι. Είναι ένα φρούτο που από την …

Hermes massage: Το μασάζ στα καλύτερά του

Hermes: Το μασάζ στα καλύτερά του

Το μασάζ έχει αναδειχθεί σε μεγάλη τάση στους τρόπους θεραπείας των σωματικών τραυματισμών τα τελευταία …

Κατοικίδια και μωρά: μύθοι και αλήθειες

Κατοικίδια και μωρά: Μύθοι και αλήθειες

Η εικόνα ενός βρέφους που παιχνιδίζει με κουταβάκια ή άλλα κατοικίδια δεν είναι πάντοτε ευχάριστη …

Πολύτεκνη μαμά: Πώς «τα πρέπει» έπνιξαν τα θέλω της;

Πολύτεκνη μαμά: Πώς «τα πρέπει» έπνιξαν τα θέλω της;

Είμαι μαμά, αλλά όπως πάντα λέω είμαι πολύτεκνη μαμά. Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις τέσσερα …

Verified by ExactMetrics