Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020
Αρχική / Συνταγές / Βασιλόπιτα κέικ χωρίς ζωικά λίπη- Καταπληκτική Vegan Συνταγή
Βασιλόπιτα κέικ χωρίς ζωικά λίπη- Καταπληκτική Vegan Συνταγή

Βασιλόπιτα κέικ χωρίς ζωικά λίπη- Καταπληκτική Vegan Συνταγή

Pen Αυτές τις μέρες όλοι τρώμε λίγο παραπάνω, βέβαια υπάρχουν οι άνθρωποι που δεν μπορούν να καταναλώσουν ζωικά λίπη λόγω της υγείας τους. Αυτή η συνταγή είναι αφιερωμένη σε εκείνους τους ανθρώπους. Καλή Χρονιά και το 2020 εύχομαι να σας φέρει ότι επιθυμείτε περισσότερο.

Υλικά:

  • 200 γρ. λάδι καρύδας 

  • 325 γρ. ζάχαρη καρύδας

  • 75 γρ. κουβερτούρα υγείας 

  • 18 γρ. κακάο άγλυκο 

  • 15 γρ. μπέικιν

  • 625 γρ. αλεύρι μαλακό 

  • Νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί

  • 25 γρ. ρόδι

  • 25 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το λάδι καρύδας μαζί με την ζάχαρη καρύδας και τα χτυπάμε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα. Μετά λιώνουμε την κουβερτούρα σε «μπεν μαρί».

Όταν το μείγμα λαδιού- ζάχαρης έχει αλλάξει χρώμα, είναι έτοιμο. Τότε ρίχνουμε την κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώσπου να ενσωματωθεί η κουβερτούρα.

Ρίχνουμε το κακάο, το μπέικιν και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι στο μείγμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα. Αν το ζυμάρι πάει να σφίξει, προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε.

Από εδώ και πέρα ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το νερό, μέχρι το μείγμα να γίνει ένα αρκετά παχύρρευστο υγρό (όπως τα κέικ που φτιάχνουμε με βούτυρο). Όταν είναι έτοιμο το μείγμα, προσθέτουμε το ρόδι και τα καρύδια, αφού τα χοντροκόψουμε. Το ρόδι και τα καρύδια είναι προαιρετικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνουμε τη φόρμα ή το ταψί που θα ψήσουμε και ρίχνουμε το κακάο. Ρίχνοντας κακάο αντί για αλεύρι, όταν θα είναι έτοιμο το κέικ και το ξεφορμάρουμε, δεν θα έχει αλλοιωθεί το χρώμα του. Βάζουμε τα ¾ του μείγματος στο ταψί και κρύβουμε το φλουρί.

Βάζουμε το κέικ στο φούρνο και το ψήνουμε για περίπου 50 με 55 λεπτά, προσαρμόζοντας πάντα το χρόνο ψησίματος ανάλογα με το φούρνο μας.

Προσοχή! Δεν ανοίγουμε το φούρνο τα πρώτα 40 με 45 λεπτά, για να μην κάτσει το κέικ.

Καλή επιτυχία!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο Nancy’s Blog, αλλά κυρίως θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου και την μητέρα μου, οι οποίοι υπομένουν κάθε σωματικό και ψυχικό πόνο, με βοηθούν, δείχνουν υπομονή, αγάπη, στοργή και με στηρίζουν ώστε να μπορώ να αποκτώ τις γνώσεις που μοιράζομαι μαζί σας.

Σας εύχομαι καλή χρονιά!

 

Σύνταξη: Παναγιώτης Μακρής

Επιμέλεια: Αλεξανδρα Τζαμάνου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Παναγιώτης Μακρής

Παναγιώτης Μακρής
Ονομάζομαι Παναγιώτης Μακρής και ζω στον Πειραιά. Από μικρός, αντί να παίζω με τα ξαδέρφια μου, πήγαινα στην κουζίνα με την γιαγιά μου και βοηθούσα. Πάντα με συνέπαιρναν οι μυρωδιές, ιδίως αυτές που είχαν την δυνατότητα να δημιουργήσουν αναμνήσεις. Για αυτό και οι σπουδές μου στο ΤΕΙ Πειραιά, γρήγορα έχασαν την μαγεία τους και την θέση τους πήραν οι σπουδές μου στην ζαχαροπλαστική. Στο Νews4u.gr και στο Νancy’s Βlog, θα σας οδηγήσω στην κουζίνα μου και στις δικές μου αγαπημένες αναμνήσεις, που τόσο μου αρέσει να μοιράζομαι. Καλή σας απόλαυση!

Δείτε Επίσης

Κουλούρια για κάθε περίσταση!

Κουλούρια από τα χεράκια σας, για κάθε περίσταση και για όλα τα γούστα!

Αυτά τα κουλούρια θα σας ξετρελάνουν! Είναι μια εύκολη και απλή συνταγή για πασχαλινά κουλούρια, …