Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Φωτογραφία: Ανέζα Καράμπαλη

Ευχή για το 2020: Άλλο αγαπώ και άλλο είμαι θύμα…

Pen Σε αυτό μου το άρθρο θα αναφερθώ σε μια πολύ συχνή παρανόηση της θετικής ενέργειας που επηρεάζει αρνητικά τους ανθρώπους πάρα θετικά, κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται η ενέργεια, αλλά η ερμηνεία που δίνουμε σε αυτή.

Πολλές φορές ο εαυτός μας είναι τόσο εθισμένος στις δύσκολες για αυτόν καταστάσεις που παρόλο που τον πονάνε δεν εννοεί να αλλάξει..

Και αν αλλάξει αυτό συμβαίνει υπό όρους, κάτι που βρίσκει αντίθετη την άνευ όρων αγάπη μιας και η αγάπη είναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Η αγάπη, έτσι όπως ορίζεται από την ύψιστη θεϊκή ενέργεια σημαίνει αγαπώ, σέβομαι, εκτιμώ τον εαυτό μου, έχω πίστη στην αξία μου και στις ικανότητές μου, είμαι ένα με την εσωτερική ανώτερή μου δύναμη και συνεπώς συγχρονίζομαι με ανθρώπους και καταστάσεις του φωτός… που αγαπούν και εκείνοι τον εαυτό τους.

Αν γνωρίζω τι σημαίνει να αγαπώ τον εαυτό μου γνωρίζω και να μοιράζομαι την αγάπη αυτή με υγιή τρόπο. Όπως επίσης έχω να μοιραστώ την αγάπη μιας και το συναίσθημα αυτό με πλημμυρίζει από χαρά και ευδαιμονία.

Η αγάπη μου είναι αδύνατον να φέρει σε δύσκολη θέση τον άλλον ή να καταστρέψει, διότι η αγάπη μου δεν δεσμεύεται αλλά ούτε συνυπάρχει υπό όρους.

Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την αγάπη με τα όρια.

Ένας άνθρωπος που αγαπά τον εαυτό του έχει όρια σε ό,τι δέχεται και σε ό,τι τον πληγώνει. Κι αυτό γιατί τον προστατεύει ο σεβασμός για τον εαυτό του, που είναι απαραίτητος για την ύπαρξη της ΑΓΑΠΗΣ..

Πολλοί άνθρωποι λοιπόν, στο όνομα της αγάπης θυματοποιούνται και πληγώνονται μέσα από καταστάσεις που δεν τους κάνουν καλό.

Άνθρωποι που βρίσκονται σε τοξικά περιβάλλοντα λόγω της αδυναμίας τους να αλλάξουν, προφασίζονται πως είναι καλοί και πως συγχωρούν όσους τους πληγώνουν και όσους τους καταπιέζουν. Μένουν στην ίδια κατάσταση και συμβουλεύουν και άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο λέγοντας πως αυτό είναι Αγάπη!

Το υποσυνείδητό μας είναι πονηρό… δεν δέχεται εύκολα την αλλαγή.

Προτιμά να υποφέρει πάρα να πιστέψει στον εαυτό του και να λάμψει. Έτσι, τι κάνει; Είναι ικανό να εφεύρει ένα σωρό δικαιολογίες για να μείνει σε μια κατάσταση που το φθείρει, παρόλο που του κάνει κακό, πάρα να πάρει την δύναμη και να ορθώσει το ανάστημά του στην αλλαγή.

Με την ΜΕΘΟΔΟ ΘΗΤΑ εντοπίζουμε  τις πεποιθήσεις που θυματοποιούν το άτομο και το καθιστούν αδύναμο στο να αλλάξει την ζωή του. Για να συμβεί, όμως, αυτό το άτομο χρειάζεται να το αναγνωρίσει στον εαυτό του για να θελήσει να το αλλάξει.

Αν αναγνωρίζετε λοιπόν και εσείς τον εαυτό σας σε αυτές τις γραμμές, αγάπη σημαίνει συγχωρώ αυτόν που μου έκανε κακό και τον απελευθερώνω από την σκέψη μου, αλλά τον απομακρύνω χωρίς ενοχές από την ζωή μου!

Ναι, έχω το δικαίωμα να προστατεύσω τον εαυτό μου και ναι, έχω το δικαίωμα να θέτω τα όριά μου σε ό,τι με πληγώνει λέγοντας «όχι!»

Αυτό ονομάζεται αυτοεκτίμηση και ψυχική υγεία!

Καλές γιορτές σε όλους, με φως ΑΓΑΠΗΣ!

Και να θυμάστε πως αν στο τέλος δεν πάνε όλα καλά τότε δεν ήρθε το τέλος.

 

Σύνταξη: Θεώνη Καράμπαλη,

Πιστοποιημένη σύμβουλος της Μεθόδου Θήτα

Like Theoni on Facebook & follow on Instagram

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like Nancy’s Blog on Facebook & follow us on Instagram

Περί Θεώνη Καράμπαλη

Είμαι η Θεώνη Καράμπαλη και είμαι πιστοποιημένη Σύμβουλος της Μεθόδου Θήτα. Από πάντα πίστευα στην δύναμη του ανθρώπου και η ζωή με έφερε κάποια στιγμή αντιμέτωπη με την δική μου μέσω της δύναμης της αγάπης. Από τότε δεσμεύτηκα στον εαυτό μου αυτή μου την γνώση να την κάνω λειτούργημα! Ένα πουλί που κάθεται σε ένα δέντρο ποτέ δε φοβάται πως το κλαδί θα σπάσει, διότι η εμπιστοσύνη του δεν βρίσκεται στο κλαδί, αλλά στα φτερά του. ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!

Δείτε Επίσης

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Φίλε άνδρα, ποτέ μην υποτιμήσεις τη δύναμη μιας γυναίκας!

Γυναίκα, μια λέξη, μια ιστορία και ένα μεγάλο αίνιγμα. Κρίμα σε όποιον άνδρα πιστεύει ότι …

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Καθημερινά, πολλοί αποκαλούν τον εαυτό τους μάγκα, χωρίς να υποστηρίζουν τον τίτλο αυτό, εμπράκτως. Πολλοί …

Κιλά εγκυμοσύνης: Ο άντρας σέβεται, το αντράκι μειώνει!

Κιλά εγκυμοσύνης: Ο άντρας σέβεται, το αντράκι μειώνει!

Συχνά πυκνά γίνομαι μάρτυρας συζητήσεων που αφορούν τα κιλά της εγκυμοσύνης και τη στάση του …