Τετάρτη , Μάι 12 2021
Αρχική / Κοινωνικά / Αρετουσάριστες Αλήθειες / Πάει ο παλιός ο χρόνος… τραγουδάμε κάθε χρόνο, αλλά πώς φεύγει;
Πάει ο παλιός ο χρόνος... τραγουδάμε κάθε χρόνο, αλλά πώς φεύγει;

Πάει ο παλιός ο χρόνος… τραγουδάμε κάθε χρόνο, αλλά πώς φεύγει;

Pen Στο τέλος κάθε χρόνου παρατηρούμε ότι γίνεται μια ανασκόπηση των γεγονότων και των πεπραγμένων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), κυρίως για να διαπιστωθεί, αν η χρονιά που πέρασε είχε θετικό ή αρνητικό πρόσημο ώστε να οργανωθεί καλύτερα η χρονιά που έρχεται.

Όμως, αν ερωτηθούμε όλοι μας ποιο «ταμείο» και ποιο συμπέρασμα βγάλαμε για τα δικά μας πεπραγμένα για τη χρονιά που πέρασε, δύσκολα θα πάρουμε απάντηση.

Κι αυτό γιατί πολύ λίγοι άνθρωποι ακτινογραφούν την χρονιά που πέρασε ώστε να προγραμματίσουν την νέα χρονιά και να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

Γιατί διάφορα σωματεία, σύλλογοι και άλλοι φορείς το κάνουν κάθε χρόνο και εμείς για τη δική μας πάλη μέσα στον χρόνο που πέρασε δεν αφιερώνουμε λίγο χρόνο να καταγράψουμε τα θετικά και τα αρνητικά ώστε να διορθώσουμε ό,τι είναι δυνατόν τη νέα χρονιά;

Αντί αυτού, τρέχουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό του χρόνου να πάρουμε μια χαρά που από την άλλη μέρα γίνεται άγχος και κατήφεια. Γιατί όλα τα προβλήματα του περασμένου και του νέου χρόνου ενώνονται και σου βγάζουν ξινή την προσωρινή χαρά που πήρες στον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Άλλωστε όσο φαγοπότι και όσες τουφεκιές και να ρίξουμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα προβλήματα θα παραμείνουν, αν δεν κάνουμε την προσωπική μας ανασκόπηση και έναν καλύτερο σχεδιασμό για το νέο έτος.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση όταν ακούω τα χιλιάδες τουφέκια μόλις μπει ο καινούργιος χρόνος είναι η στιγμιαία αμνησία που παθαίνουμε… γιατί μη μου πείτε ότι έχει εξασφαλίσει κανείς ότι όλα θα είναι ρόδινα στην νέα χρονιά. Αυτά τα λίγα προς προβληματισμό…

Άλλωστε ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να ξεχνάει, αλλιώς θα ήμασταν ένα απέραντο τρελοκομείο! Και επειδή αυτό είναι η επιδίωξη των διαφόρων επιτηδείων, αντισταθείτε βάζοντας στη ζωή τη δική σας και των παιδιών σας μεγαλύτερο μείγμα πνευματικών αξιών και ενεργειών και γιορτάστε χαρμόσυνα, γιατί είναι ανάγκη ψυχική και πνευματική.

Καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλο τον κόσμο!

 

Σύνταξη: Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Δείτε Επίσης

Σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ

Νεκρός μετά από δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, έπεσε …

#PRESS_photostories 2020: Βραβεία και διπλή έκθεση

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης ανακοινώνει τα βραβεία της τέταρτης Διαγωνιστικής Έκθεσης Φωτορεπορτάζ …

Η περιζήτητη μαθήτρια και πρωταθλήτρια Εύα Κουρλέση

Η 17χρονη πατρινή μαθήτρια Εύα Κουρλέση, από το λύκειο Δεμενίκων στην Πάτρα έγινε αποδεκτή σε …

Όταν παλεύεις με μια ασθένεια, είσαι εσύ κι αυτή, άσε τους άλλους απ' έξω...

Όταν παλεύεις με μια ασθένεια, είσαι εσύ κι αυτή, άσε τους άλλους απ’ έξω…

Όταν περνάς κάποια δυσκολία στη ζωή σου, χίλιοι άνθρωποι να σου πουν «όλα θα πάνε …