Κυριακή , 24 Οκτωβρίου 2021
Αρχική / Κοινωνικά / Πάει ο παλιός ο χρόνος… τραγουδάμε κάθε χρόνο, αλλά πώς φεύγει;
Πάει ο παλιός ο χρόνος... τραγουδάμε κάθε χρόνο, αλλά πώς φεύγει;

Πάει ο παλιός ο χρόνος… τραγουδάμε κάθε χρόνο, αλλά πώς φεύγει;

Pen Στο τέλος κάθε χρόνου παρατηρούμε ότι γίνεται μια ανασκόπηση των γεγονότων και των πεπραγμένων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), κυρίως για να διαπιστωθεί, αν η χρονιά που πέρασε είχε θετικό ή αρνητικό πρόσημο ώστε να οργανωθεί καλύτερα η χρονιά που έρχεται.

Όμως, αν ερωτηθούμε όλοι μας ποιο «ταμείο» και ποιο συμπέρασμα βγάλαμε για τα δικά μας πεπραγμένα για τη χρονιά που πέρασε, δύσκολα θα πάρουμε απάντηση.

Κι αυτό γιατί πολύ λίγοι άνθρωποι ακτινογραφούν την χρονιά που πέρασε ώστε να προγραμματίσουν την νέα χρονιά και να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

Γιατί διάφορα σωματεία, σύλλογοι και άλλοι φορείς το κάνουν κάθε χρόνο και εμείς για τη δική μας πάλη μέσα στον χρόνο που πέρασε δεν αφιερώνουμε λίγο χρόνο να καταγράψουμε τα θετικά και τα αρνητικά ώστε να διορθώσουμε ό,τι είναι δυνατόν τη νέα χρονιά;

Αντί αυτού, τρέχουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό του χρόνου να πάρουμε μια χαρά που από την άλλη μέρα γίνεται άγχος και κατήφεια. Γιατί όλα τα προβλήματα του περασμένου και του νέου χρόνου ενώνονται και σου βγάζουν ξινή την προσωρινή χαρά που πήρες στον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Άλλωστε όσο φαγοπότι και όσες τουφεκιές και να ρίξουμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα προβλήματα θα παραμείνουν, αν δεν κάνουμε την προσωπική μας ανασκόπηση και έναν καλύτερο σχεδιασμό για το νέο έτος.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση όταν ακούω τα χιλιάδες τουφέκια μόλις μπει ο καινούργιος χρόνος είναι η στιγμιαία αμνησία που παθαίνουμε… γιατί μη μου πείτε ότι έχει εξασφαλίσει κανείς ότι όλα θα είναι ρόδινα στην νέα χρονιά. Αυτά τα λίγα προς προβληματισμό…

Άλλωστε ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να ξεχνάει, αλλιώς θα ήμασταν ένα απέραντο τρελοκομείο! Και επειδή αυτό είναι η επιδίωξη των διαφόρων επιτηδείων, αντισταθείτε βάζοντας στη ζωή τη δική σας και των παιδιών σας μεγαλύτερο μείγμα πνευματικών αξιών και ενεργειών και γιορτάστε χαρμόσυνα, γιατί είναι ανάγκη ψυχική και πνευματική.

Καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλο τον κόσμο!

 

Σύνταξη: Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Δείτε Επίσης

Κανενός η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα! [QUOTE]

Κανενός η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, γιατί όπως υπάρχει το καλό, υπάρχει και …

Ελλάδα μου, πάλι σε καίνε οι άθλιοι. Ποιοι φθονούν την ομορφιά σου;

Ελλάδα μου, ακόμα ένα καλοκαίρι που σε καίνε οι άθλιοι. Κλαις για τα παιδιά σου …

Θρήνος: Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος

Τόλης Βοσκόπουλος: Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό τραγούδι – Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 …

Ενδοοικογενειακή βία: Δε θα σου πω φύγε, θα σου πω σκέψου!

Ενδοοικογενειακή βία: Δε θα σου πω φύγε, θα σου πω σκέψου!

Η ενδοοικογενειακή βία, είναι ένα έντονο φαινόμενο της κοινωνίας μας, που δυστυχώς, δεν είναι λίγες …