Πέμπτη , 7 Ιουλίου 2022
Αρχική / Κοινωνικά / Αγάπα τον εαυτό σου…διεκδίκησε το καλύτερο για σένα!

Αγάπα τον εαυτό σου…διεκδίκησε το καλύτερο για σένα!

PenΑπό τις πολλές συμβουλές που όλοι έχουμε ακούσει από τους γονείς μας, σίγουρα αυτό το οποίο θα έπρεπε να μας έχει μείνει είναι «o σεβασμός προς τον εαυτό μας».

Πράγματι, πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε και να σεβόμαστε τον εαυτό μας. Για να μπορούμε να σεβόμαστε αντίστοιχα και τους συνανθρώπους μας.

Με ποιόν τρόπο άραγε σέβεσαι τον εαυτό σου; Με πράξεις ή με λόγια;

Όταν κάνεις κάτι σωστό επιβράβευσε τον εαυτό σου με δόξες και τιμές. Δώσε του την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για την συνέχεια και όταν κάνεις κάτι λάθος αντί να τον κατσαδιάζεις, εντόπισε τα λάθη σου. Έτσι ώστε να μην τα επαναλάβεις. Με αυτόν τον τρόπο γίνεσαι καλύτερος και μαθαίνεις να αγαπάς τον εσένα με τα λάθη του και τα σωστά του..

Στο τέλος της ημέρας, όταν «κάνεις ταμείο» ο εαυτός σου θέλει μόνο ένα πράγμα από εσένα, να είσαι ειλικρινής απέναντι του.

Ποτέ μα ποτέ μην συγκρίνεις εσένα με κανέναν άλλον.

Γιατί κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρίσματα. Πάντα  θα υπάρχει το χειρότερο και το καλύτερο, μην στερείς, όμως, από τον εαυτό σου την αυτοεκτίμηση που του αξίζει.

Πάντα να βάζεις νέους ρεαλιστικούς στόχους, να στοχεύεις ψηλά και να ανανεώνεις τις επιλογές σου. Με αυτόν τρόπο εξελίσσεσαι και αναβαθμίζεις διαρκώς τη ζωή σου.

«Κούρδισε» τον εαυτό σου σε καθετί αρνητικό, να βλέπει την θετική πλευρά των πραγμάτων, γιατί πάντοτε υπάρχει, αρκεί να θες να την δεις!

Όλοι μας περνάμε δύσκολες φάσεις και προβλήματα στην ζωή μας και συνήθως αυτός που μας «ξελασπώνει» είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

Είμαστε πολύ πιο δυνατοί απ’ όσο πιστεύουμε τελικά!

Αγάπα τον εαυτό σου, άλλωστε είναι αναπόσπαστο κομμάτι σου. Κάνε του δώρα, πηγαίνετέ τον ταξίδια, δώσε του αυτό που του αξίζει, κακόμαθέ τον και πάνω από όλα μην τον γεμίζεις με περιττές σκέψεις και «αρμοδιότητες».

Άλλωστε σέβομαι τον εαυτό μου σημαίνει διεκδικώ το καλύτερο για εμένα! 

 

Συντάκτης: Νεοκλής Γιαννούλης

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …