Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022
Φωτογραφία: Ανέζα Καράμπαλη

Γιατί συγχρονίζεσαι με την δυστυχία και όχι με την ευτυχία;

Pen Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί βλέπεις μπροστά σου μόνο την δυστυχία και δεν εστιάζεις στην ευτυχία, στις ευτυχισμένες στιγμές, στα καλά γεγονότα, στους χαρούμενους ανθρώπους, στα επιτεύγματα, στις πρωτιές και στην εξέλιξη;

Όσο υπάρχει γύρω μας το κακό άλλο τόσο και περισσότερο υπάρχει γύρω μας το καλό!

Ο κόσμος τριγύρω μας είναι ο καθρέφτης μας και αντανακλά τις σκέψεις μας,τα βιώματά μας και τα συναισθήματά μας.Αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε δεν θα αλλάξουμε ποτέ και την ματιά μας προς τον πλανήτη μας.

Βιώνουμε την καλύτερη εποχή της εξέλιξης της γης σε ανθρώπινο επίπεδο. Ανά τους αιώνες, η γη υπέφερε από παγκόσμιους πολέμους, οι άνθρωποι ήταν υποδουλωμένοι, κανείς δεν τολμούσε να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του. Οι γυναίκες δεν είχαν καν το δικαίωμα ύπαρξης. Ήταν υπομόχλιο των αντρών και απλά- βουβά υπηρετούσαν κάτω από άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες.

Οι άνθρωποι πέθαιναν για ένα κομμάτι ψωμί. Επίσης, η ιατρική δεν ήταν εξελιγμένη και ο οποιοσδήποτε μπορούσε να πεθάνει από ένα απλό κρυολόγημα.

Ψυχικά ασθενείς έχαναν τη ζωή τους και πολλές φορές δημόσια, επειδή οι υπόλοιποι υπέθεταν ότι είναι δαιμονισμένοι ή ότι έφεραν το κακό. Απαγορευόταν ο άνθρωπος να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Παιδιά σε πάρα πολλές χώρες, δούλευαν από πολύ μικρή ηλικία σε βαριές εργασίες.

Η κάθε οικογένεια έφερε μέσα της πολύ πόνο και πολύ βία στα μέλη της. Η έλλειψη της μόρφωσης και της τεχνολογίας έκανε τον άνθρωπο απομονωμένο αμόρφωτο και δυστυχή.

Παρόλα αυτά όμως το καλό θριαμβεύει! Η αγάπη μεσουρανεί! Ο άνθρωπος εξελίσσεται και μέσα από τις «στάχτες» του ξαναγεννιέται! Ακόμα και στο κακό, ο άνθρωπος σηκώνει το ανάστημά του και αγκαλιάζει τον Θεό... την ύψιστη θεϊκή ενέργεια της αγάπης και προχωρά!

Ζούμε στην καλύτερη εποχή! Με μεγάλη ευχέρεια έχουμε όλα τα μέσα να αλλάξουμε οτιδήποτε δεν μας εξυπηρετεί… με μία μικρή λεπτομέρεια: Χρειάζεται να αλλάξουμε πρώτα τον εαυτό μας! Χρειάζεται να αλλάξουμε τη συχνότητα που συντονιζόμαστε!

Όταν αλλάξουμε τις σκέψεις μας και όταν θεραπεύσουμε τις αρνητικές μας πεποιθήσεις, τότε θα μπορέσουμε να δούμε το ΦΩΣ μέσα στην καθημερινότητά μας. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να δούμε πως υπάρχουν τριγύρω μας άνθρωποι ΗΡΩΕΣ που παρ’ όλες τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν… εκείνοι τολμούν να αγωνιστούν και να κερδίσουν.

Έχω την επιλογή να κοιτάω ψηλά, γιατί όσο κοιτάω ψηλά… ανεβαίνω. Αντιθέτως, όσο κοιτάω χαμηλά και κρίνω… χάνομαι.

Δεν ωφελεί κανέναν μια τέτοια συμπεριφορά… ούτε εμένα ούτε τους άλλους. Έχω την επιλογή να βοηθήσω τον εαυτό μου και να θεραπεύσω τη σκέψη μου έτσι ώστε να μπορώ να απλώσω το χέρι μου και να βοηθήσω όσους με χρειάζονται. Να γίνω φωτεινό παράδειγμα και ένας συνδετικός κρίκος στην αλυσίδα της ανθρωπότητας που οδηγεί στην ΑΓΑΠΗ!

Με τη μέθοδο Θήτα, βοηθάμε κάθε άνθρωπο έναν προς έναν να βγάλει από μέσα του ό,τι αρνητικό έχει η ψυχούλα του και να τον αναδείξουμε σε τρανό ΗΡΩΑ.

Μέσα από την μέθοδο Θήτα έχω την ευλογία να γνωρίζω καθημερινά πολλούς ήρωες. Δουλεύουν με τον εαυτό τους και στην πορεία του χρόνου αλλάζουν τόσο πολύ που νιώθουν πως ξαναγεννιούνται… και μαζί με αυτούς και ΕΓΩ! Τους καμαρώνω και νιώθω περηφάνια για αυτούς τους ανθρώπους και για το ανθρώπινο είδος που έχει την δύναμη, τη λογική, την ευφυΐα και το συναίσθημα πως οτιδήποτε τον πεθαίνει μπορεί και να τον αναστήσει!

… και θυμήσου, πως όλα στο τέλος θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε τότε δεν ήρθε το τέλος!

 

Σύνταξη: Θεώνη Καράμπαλη, Πιστοποιημένη σύμβουλος της Μεθόδου Θήτα

Like Theoni on Facebook & follow on Instagram

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Θεώνη Καράμπαλη

Είμαι η Θεώνη Καράμπαλη και είμαι πιστοποιημένη Σύμβουλος της Μεθόδου Θήτα. Από πάντα πίστευα στην δύναμη του ανθρώπου και η ζωή με έφερε κάποια στιγμή αντιμέτωπη με την δική μου μέσω της δύναμης της αγάπης. Από τότε δεσμεύτηκα στον εαυτό μου αυτή μου την γνώση να την κάνω λειτούργημα! Ένα πουλί που κάθεται σε ένα δέντρο ποτέ δε φοβάται πως το κλαδί θα σπάσει, διότι η εμπιστοσύνη του δεν βρίσκεται στο κλαδί, αλλά στα φτερά του. ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!

Δείτε Επίσης

10 φράσεις γεμάτες αισιοδοξία που θα σου φτιάξουν τη μέρα

10 φράσεις γεμάτες αισιοδοξία που θα σου φτιάξουν τη μέρα

Μα καλά είναι όλα τόσο ρόδινα; Που είναι αυτή η φωτεινή πλευρά της ζωής για …

Οι 16 λέξεις που φέρνουν χαρά και διώχνουν το άγχος!

Οι 16 λέξεις που φέρνουν χαρά και διώχνουν το άγχος!

Σύμφωνα με τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό [NLP] οι λέξεις επηρεάζουν τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά. Ποιες …

Θετική ψυχολογία: Γίνεται και καλύτερα!

Θετική ψυχολογία: Γίνεται και καλύτερα!

Όλοι είμαστε εξοικειωμένοι- ίσως και περισσότερο από όσο θα θέλαμε- με τα αρνητικά συναισθήματα, όπως …

ΕΚΠΑ και Αιγινήτειο: Γραμμές βοήθειας μέσω τηλεφώνου και Skype για ψυχοκοινωνική υποστήριξη

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική στο …