ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε κομμάτια
- 1 πακέτο ζυμαρικά fusili (βίδες)
- 1 συσκευασία σάλτσας ντομάτας
- μισή συσκευασία από ψιλοκομμένο ντοματάκι
- 3 πιπεριές (κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη).
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- δυόσμος
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Αρχικά, βράζουμε τα ζυμαρικά βάσει των οδηγιών βρασμού που παρέχονται στην συσκευασία, προσθέτοντας λίγο αλάτι και σουρώνοντάς τα στο τέλος.
- Πλένουμε την χοιρινή τηγανιά, την στραγγίζουμε και την τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα.
- Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και αφήνουμε μία μικρή ποσότητα ψιλοκομμένης κόκκινης πιπεριάς στην άκρη.
- Τοποθετούμε σε ένα μικρό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
- Μέσα στην κατσαρόλα με την χοιρινή τηγανιά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τα σοτάρουμε όλα μαζί, μέχρι να πάρει η τηγανιά χρώμα.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και το ψιλοκομμένο ντοματάκι μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο, τη ρίγανη και την πάπρικα και τα βράζουμε όλα μαζί περίπου μία ώρα. Προσθέτουμε νερό όταν χρειάζεται.
TIPS!
- Η ώρα του μαγειρέματος μειώνεται όταν χρησιμοποιήσουμε χύτρα.
- Αντί να ψιλοκόψετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μπορείτε να τα αλέσετε στο blender. Η υπόλοιπη διαδικασία που θα ακολουθήσετε είναι απολύτως ίδια.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
Τοποθετούμε σε ένα πιάτο τα βρασμένα fusili και ρίχνουμε πάνω την κόκκινη σάλτσα με την χοιρινή τηγανιά. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Σύνταξη & Επιμέλεια: Αναστασία Πάνου