Παρασκευή , 29 Μαΐου 2020
Αρχική / Συνταγές / Χοιρινή τηγανιά σε αρωματική σάλτσα με πιπεριές και fusili
χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά σε αρωματική σάλτσα με πιπεριές και fusili

PenΥπάρχουν πολλές συνταγές με χοιρινή τηγανιά. Η παρακάτω συνταγή  ξεχωρίζει για τα αρώματά της και την νοστιμιά της αλλά και επειδή αποτελεί μία εναλλακτική προσέγγιση μαγειρέματος της χοιρινής τηγανιάς. Δοκιμάστε την και θα μείνετε απόλυτα ενθουσιασμένοι, γιατί πέρα από τη νοστιμιά της αναδύονται όλα τα αρώματα της πιπεριάς, του δυόσμου, της ρίγανης και της πάπρικας που απογειώνουν το πιάτο και το κάνουν ξεχωριστό.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε κομμάτια
  • 1 πακέτο ζυμαρικά fusili (βίδες)
  • 1 συσκευασία σάλτσας ντομάτας
  • μισή συσκευασία από ψιλοκομμένο ντοματάκι
  • 3 πιπεριές (κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη).
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • δυόσμος
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Αρχικά, βράζουμε τα ζυμαρικά βάσει των οδηγιών βρασμού που παρέχονται στην συσκευασία, προσθέτοντας λίγο αλάτι και σουρώνοντάς τα στο τέλος.
  2. Πλένουμε την χοιρινή τηγανιά, την στραγγίζουμε και την τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα.
  3. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και αφήνουμε μία μικρή ποσότητα ψιλοκομμένης κόκκινης πιπεριάς στην άκρη.
  4. Τοποθετούμε σε ένα μικρό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  5. Μέσα στην κατσαρόλα με την χοιρινή τηγανιά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τα σοτάρουμε όλα μαζί, μέχρι να πάρει η τηγανιά χρώμα.
  6. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και το ψιλοκομμένο ντοματάκι μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο, τη ρίγανη και την πάπρικα και τα βράζουμε όλα μαζί περίπου μία ώρα. Προσθέτουμε νερό όταν χρειάζεται.

TIPS!

  • Η ώρα του μαγειρέματος μειώνεται όταν χρησιμοποιήσουμε χύτρα.
  • Αντί να ψιλοκόψετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μπορείτε να τα αλέσετε  στο blender. Η υπόλοιπη διαδικασία που θα ακολουθήσετε είναι απολύτως ίδια.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

Τοποθετούμε σε ένα πιάτο τα βρασμένα fusili και ρίχνουμε πάνω την κόκκινη σάλτσα με την χοιρινή τηγανιά. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Αναστασία Πάνου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Αναστασία Πάνου

Αναστασία Πάνου
Είμαι εκπαιδευτικός - φιλόλογος με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Ταυτόχρονα διδάσκω και την αγγλική γλώσσα καθώς έχω επάρκεια και διδακτική πιστοποίηση. Η δίψα μου για μεταβίβαση γνώσεων, ιδεών και εμπειριών με οδήγησε - παράλληλα με το διδακτικό λειτούργημά μου- στην συγγραφή άρθρων με τα οποία εκφράζω τις σκέψεις μου, τις αγωνίες μου και μου δίνεται η ευκαιρία να μεταδώσω τις εμπειρίες μου, τα βιώματα, και τις γνώσεις μου σε όλους. Μέσα από το Nancy's Blog θα γνωριστούμε καλύτερα και θα ενωθούμε στο ταξίδι της ανταλλαγής των εμπειριών, των ιδεών, των σκέψεων και των απόψεων. Καλό μας ταξίδι!!

Δείτε Επίσης

Κουλούρια για κάθε περίσταση!

Κουλούρια από τα χεράκια σας, για κάθε περίσταση και για όλα τα γούστα!

Αυτά τα κουλούρια θα σας ξετρελάνουν! Είναι μια εύκολη και απλή συνταγή για πασχαλινά κουλούρια, …