Τρίτη , 21 Σεπτεμβρίου 2021
Αρχική / Συνταγές / Banoffee: ένα εντυπωσιακό και απολαυστικό γλυκό! Πανεύκολη σπιτική συνταγή!
Banoffee, αγαπημένο γλυκό

Banoffee: ένα εντυπωσιακό και απολαυστικό γλυκό! Πανεύκολη σπιτική συνταγή!

PenΑπολαυστικό και εντυπωσιακό banoffee!!! Τραγανή βάση μπισκότου, υπέροχη σάλτσα καραμέλας, δροσερές μπανάνες και βελούδινη σαντιγύ συνθέτουν το απόλυτο γλυκό!

Σπιτική συνταγή για banoffee!

Υλικά για τη βάση:

  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • Μισό πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο 125 γρ.

Για τη σάλτσα καραμέλας:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • Μισό πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο (125 γρ)
  • Μισό φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη

Για την επικάλυψη:

  • 2-3 μπανάνες
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί (1 ώρα στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε)
  • Ζάχαρη άχνη, κατά βούληση
  • Λίγη τριμμένη κουβερτούρα ή τριμμένο μπισκότο

Εκτέλεση:

Για τη βάση στην αρχή, αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το τριμμένο μπισκότο σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι ή τσέρκι και ψήνουμε για 10′ στους 170-180°. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σάλτσα καραμέλας :

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Έπειτα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα καραμέλας. Ρίχνουμε τη σάλτσα καραμέλας πάνω στο κρύο μπισκότο να πάει παντού. Κατόπιν κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε πάνω από την καραμέλα. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με ζάχαρη άχνη, δυο-τρεις κουταλιές είναι αρκετές, αλλά αν θέλουμε πιο γλυκιά γεύση, προσθέτουμε κι άλλη ζάχαρη. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το γλυκό και γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα ή τριμμένα μπισκότα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον και μετά σερβίρουμε!

Tip:

Μπορούμε να μην ψήσουμε το μπισκότο, αλλά να το βάλουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα καραμέλας. Το ψήσιμο, όμως, του χαρίζει υπέροχο μπισκοτένιο άρωμα!

Η αυθεντική συνταγή για την καραμέλα, έχει ζαχαρούχο γάλα βρασμένο για 3 ώρες. Επειδή, όμως, είναι χρονοβόρο, υπάρχει εναλλακτικά η σάλτσα καραμέλας που σας παρέθεσα παραπάνω.

Καλή σας απόλαυση!

 

Διαβάστε επίσης: Cheesecake- Το γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Λίτσα Μπράχου

Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια! Ένα γλυκό, απλά θεϊκό![Βίντεο]

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια! Ένα γλυκό, απλά θεϊκό![Βίντεο]

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια, μπορούμε να το πούμε και μπακλαβά σε ρολά! Ένα υπέροχο γλυκό, …

Πένες στο φούρνο με λουκάνικο και πιπεριές![Βίντεο]

Πένες στο φούρνο με λουκάνικο και πιπεριές![Βίντεο]

Η σημερινή μας πρόταση είναι πένες με λουκάνικο και πιπεριές! Σε όλους αρέσουν τα ζυμαρικά …

Κόκορας κρασάτος Coq au vin (κοκ ο βεν): Δύο συνταγές σε μία![Βίντεο]

Κόκορας κρασάτος Coq au vin (κοκ ο βεν): Δύο συνταγές σε μία![Βίντεο]

Κόκορας κρασάτος! Ένα αγαπημένο φαγητό σε μία γαλλική εκδοχή με λίγο διαφορετικά υλικά, που αν …

Ζύμη για πίτσα που δε θέλει φούσκωμα με 3 υλικά![Βίντεο]

Ζύμη για πίτσα που δε θέλει φούσκωμα με 3 υλικά![Βίντεο]

Πάμε να φτιάξουμε μία πολύ εύκολη ζύμη για πίτσα με μόνο 3 υλικά που δε χρειάζεται …