Σπιτική συνταγή για banoffee!
Υλικά για τη βάση:
- 1 πακέτο μπισκότα digestive
- Μισό πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο 125 γρ.
Για τη σάλτσα καραμέλας:
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- Μισό πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο (125 γρ)
- Μισό φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
Για την επικάλυψη:
- 2-3 μπανάνες
- 1 κουτί φυτική σαντιγί (1 ώρα στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε)
- Ζάχαρη άχνη, κατά βούληση
- Λίγη τριμμένη κουβερτούρα ή τριμμένο μπισκότο
Εκτέλεση:
Για τη βάση στην αρχή, αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το τριμμένο μπισκότο σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι ή τσέρκι και ψήνουμε για 10′ στους 170-180°. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη σάλτσα καραμέλας :
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Έπειτα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα καραμέλας. Ρίχνουμε τη σάλτσα καραμέλας πάνω στο κρύο μπισκότο να πάει παντού. Κατόπιν κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε πάνω από την καραμέλα. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με ζάχαρη άχνη, δυο-τρεις κουταλιές είναι αρκετές, αλλά αν θέλουμε πιο γλυκιά γεύση, προσθέτουμε κι άλλη ζάχαρη. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το γλυκό και γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα ή τριμμένα μπισκότα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον και μετά σερβίρουμε!
Tip:
Μπορούμε να μην ψήσουμε το μπισκότο, αλλά να το βάλουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα καραμέλας. Το ψήσιμο, όμως, του χαρίζει υπέροχο μπισκοτένιο άρωμα!
Η αυθεντική συνταγή για την καραμέλα, έχει ζαχαρούχο γάλα βρασμένο για 3 ώρες. Επειδή, όμως, είναι χρονοβόρο, υπάρχει εναλλακτικά η σάλτσα καραμέλας που σας παρέθεσα παραπάνω.
Καλή σας απόλαυση!
Διαβάστε επίσης: Cheesecake- Το γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου