Δευτέρα , Δεκέμβριος 9 2019
Αρχική / Συνταγές / Cheesecake- Το γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!
cheesecake- Το γλυκό που λατρεύουν, μικροί και μεγάλοι!

Cheesecake- Το γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Pen Το cheesecake είναι ένα γλυκό που όλοι μας απολαμβάνουμε ιδιαίτερα, τόσο για την πλούσια και ανάλαφρη γεύση του, όσο και για την ευκολία του. Είναι ένα γλυκό, περασμένο θα έλεγε κανείς μέσα μας, με την δημιουργία του, να χρονολογείται στα αρχαία χρόνια. Αν και ο περισσότερος κόσμος πιστεύει πως είναι γλυκό με Αμερικανικές ρίζες, το cheesecake, είναι καθαρά Ελληνικό και ανακαλύφθηκε από τον Αίγιμο, ο οποίος είχε γράψει και βιβλίο μαγειρικής με το όνομα »πλακουντοποιικόν σύγγραμμα».

Υλικά:

Για την βάση μπισκότου:

• 125 γρ. μπισκότο τριμμένο
• 60 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη

Για την κρέμα:

• 300 γρ. κρέμα τυρί
• 30 γρ. άχνη ζάχαρη
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική ή ζωική (για σαντιγί)

Εκτέλεση:

Θα ξεκινήσουμε τρίβοντας το μπισκότο. Γενικά, μπορούμε να βάλουμε ό,τι μπισκότο θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε συνδυασμούς με δύο  ή τρία είδη μπισκότων. Εδώ να σας συμβουλέψω, αν βάλετε κούκις με σοκολάτα μην βάλετε πολλά, γιατί ρευστοποιείται η σοκολάτα από τα κομμάτια που έχουν τα κούκις και μπορεί να επηρεαστεί η βάση μας.

Τα μπισκότα μπορούμε να τα τρίψουμε στο μιξεράκι ή με το χέρι μας. Όταν τρίβουμε το μπισκότο, το θρυμματίζουμε αρκετά καλά, να μην έχει κομμάτια διαφορετικά θα διαλύεται η βάση μας. Μόλις είναι έτοιμο, λιώνουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά.

Αφού λιώσουμε το βούτυρο καλά, το ρίχνουμε στο τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με μια σπάτουλα σιλικόνης, ώσπου να έχει υγρασία όλο το τρίμμα μπισκότου. Στην συνέχεια, στρώνουμε τη βάση του μπισκότου μας σε ένα τσέρκι, σε ποτήρια ή σε ατομικά μπολάκια. Πατάμε καλά, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η βάση μας και την βάζουμε στο ψυγείο.

Κρέμα:

Ξεκινάμε με την κρέμα μας. Αρχίζουμε να χτυπάμε την κρέμα τυρί με την άχνη ζάχαρη με το σύρμα, στην μεσαία ταχύτητα για λίγο, μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει λίγο το μείγμα. Αφού είναι έτοιμο το μείγμα τυριού- ζάχαρης, ξεκινάμε να χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (προτιμήστε την φυτική κρέμα γάλακτος και αν θέλετε να θυμηθείτε την συνταγή για την σαντιγί δείτε την  ΕΔΩ!).

Έτοιμη η σαντιγί μας! Την προσθέτουμε στο μείγμα τυριού- ζάχαρης και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ομογενοποιηθεί η τελική μας κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη στην τελική της μορφή, βγάζουμε την βάση από το ψυγείο, περιχύνουμε την κρέμα μας από πάνω και ξαναβάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο. Αν το έχουμε βάλει σε φόρμα και θέλουμε να ξεφορμάρουμε, καλό είναι παραμείνει αρκετή ώρα στο ψυγείο, ώστε να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα μας.

Τέλος, όταν έχει σταθεροποιηθεί και η κρέμα, μπορούμε να το γαρνίρουμε με κάποια μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού ή  ακόμη και με κάποια σάλτσα φρούτου, όπως της φράουλας που σας έχω δώσει πιο παλιά (μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ!).

Tips:

  • Όταν η κρέμα cheesecake είναι έτοιμη μπορούμε, αν θέλουμε, να φτιάξουμε σάλτσα φράουλας να την πολτοποιήσουμε και να την ανακατέψουμε με την κρέμα τζιζκέικ και να κάνουμε εύκολα τζιζκέικ φράουλα. Οι αναλογίες είναι ανάλογα πόσο έντονη θέλουμε να είναι η φράουλα.

  • Αν θέλουμε να κάνουμε cheesecake σοκολάτας μπορούμε να ρίξουμε λίγη πραλίνα φουντουκιού εμπορίου στην κρέμα τζιζκέικ και να ανακατέψουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθεί καλά στην κρέμα τζιζκέικ μας.

  • Τέλος, για να είναι πιο αφράτη και δροσερή η κρέμα cheesecake μας, μπορούμε να αφαιρέσουμε 20 γρ. κρέμα τυρί και να τα αντικαταστήσουμε με 20 γρ. στραγγιστό γιαούρτι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

 

Σύνταξη: Παναγιώτης Μακρής

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Τζαμάνου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Παναγιώτης Μακρής

Παναγιώτης Μακρής
Ονομάζομαι Παναγιώτης Μακρής και ζω στον Πειραιά. Από μικρός, αντί να παίζω με τα ξαδέρφια μου, πήγαινα στην κουζίνα με την γιαγιά μου και βοηθούσα. Πάντα με συνέπαιρναν οι μυρωδιές, ιδίως αυτές που είχαν την δυνατότητα να δημιουργήσουν αναμνήσεις. Για αυτό και οι σπουδές μου στο ΤΕΙ Πειραιά, γρήγορα έχασαν την μαγεία τους και την θέση τους πήραν οι σπουδές μου στην ζαχαροπλαστική. Στο Νews4u.gr και στο Νancy’s Βlog, θα σας οδηγήσω στην κουζίνα μου και στις δικές μου αγαπημένες αναμνήσεις, που τόσο μου αρέσει να μοιράζομαι. Καλή σας απόλαυση!

Δείτε Επίσης

Καροτόσουπα με πορτοκαλί γλυκοπατάτα και ψητά μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Καροτόσουπα με γλυκοπατάτα και ψητά μανιτάρια

Η συνταγή αυτή, προτείνετε σε λάτρεις της σούπας και εκλεκτούς ουρανίσκους. Η σύνθεσή της αποτελείται …