Παρασκευή , 7 Αυγούστου 2020
Αρχική / Αφιερώματα / Η λίμνη Μαρακαΐμπο με την αιώνια καταιγίδα! [Φωτογρ.]
Η λίμνη Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας, έχει ανακηρυχθεί ως, «η παγκόσμια πρωτεύουσα των αστραπών», καθώς σε αυτήν παράγονται πάνω από 1,2 εκατομμύρια κεραυνοί τον χρόνο

Η λίμνη Μαρακαΐμπο με την αιώνια καταιγίδα! [Φωτογρ.]

Pen Η λίμνη Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας, έχει ανακηρυχθεί ως, «η παγκόσμια πρωτεύουσα των αστραπών», καθώς σε αυτήν παράγονται πάνω από 1,2 εκατομμύρια κεραυνοί τον χρόνο και είναι μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως. Οι συχνές αστραπές που δημιουργούνται σε αυτό το σημείο, κάνουν την νύχτα- μέρα.

Lightning strikes

Ανάλογα με το ποσοστό υγρασίας στην ατμόσφαιρα δημιουργούνται συνδυασμοί χρωμάτων μεταξύ άσπρου- κόκκινου και μωβ. Το φαινόμενο είναι ορατό με γυμνό μάτι από απόσταση περίπου 250 μιλίων.

Οι νυχτερινές καταιγίδες που πλήττουν την λίμνη Μαρακαΐμπο ξεπερνούν τα 40,000 Bolt. Κάθε ώρα υπολογίζεται ότι πέφτουν πάνω από 300 κεραυνοί, ενώ αστράφτει περίπου 297 μέρες τον χρόνο, με μέγιστη διάρκεια τις 10 ώρες.

Οι άνθρωποι της βορειοδυτικής Βενεζουέλας αποκαλούν το φαινόμενο, «αιώνια καταιγίδα». 

 

Διαβάστε επίσης: Το Ινδονησιακό Ηφαίστειο με τις μπλε πύρινες «γλώσσες» 5 μέτρων! [Φωτογρ. & βίντεο]

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Καλλιέργεια αγροτικής γης και επιστροφή στο χωριό

Επιστροφή στο χωριό: Η αξία της καλλιέργειας της γης!

Όταν επισκέπτεσαι τους αγρούς, νιώθεις ένα σφίξιμο στο στομάχι, γιατί συγκρίνεις το σήμερα με το …