Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Μπορεί ένα πάθος να είναι ολέθριο;

Μπορεί ένα πάθος να είναι ολέθριο;

Pen

Η Κύπρια συγγραφέας κα Νικόλ-Άννα Μανιάτη Μανιάτη επέστρεψε με νέο αισθηματικό μυθιστόρημα που ο τίτλος του τα λέει όλα… «Ολέθριο Πάθος». Ένα μυθιστόρημα που θα σας συγκινήσει και θα το διαβάσετε απνευστί. Το μυθιστόρημα αυτό ξεχωρίζει για την άψογη σκιαγράφηση των χαρακτήρων που πείθουν για τη τραγικότητά τους κάνοντας τον αναγνώστη να συμπάσχει μαζί τους. H μοίρα μπορεί να φαίνεται σαν να εξουσιάζει όλους μας, αλλά η αλήθεια είναι πως εμείς οι ίδιοι με τις επιλογές μας της δείχνουμε τα μονοπάτια που θέλουμε να βαδίσουμε.

Η υπόθεση του βιβλίου

Θεσσαλονίκη 1978:

Δυο νεαροί φοιτητές, η Χαρά Προκοπίου από την Αθήνα και ο Τάσος Αναγνώστου από τη Λάρισα, γνωρίζονται και ερωτεύονται με πάθος. Σχεδιάζουν την κοινή τους ζωή και ατενίζουν το μέλλον με ελπίδα. Ξαφνικά, ο αγαπημένος της αναίτια γίνεται «καπνός». Μόνη της, λοιπόν, γεμάτη ερωτηματικά και πόνο και χωρίς κανένα στήριγμα ξενιτεύεται. Έχοντας ως παρακαταθήκη την προδοσία της πρώτης αγάπης παντρεύεται και γίνεται η Τζόις Ντρέιναν, μια επιτυχημένη επιχειρηματίας. Χρόνια μετά, έχοντας το απόλυτο κενό στην προσωπική της ζωή ερωτεύεται ένα νεαρότερό της άντρα, τον Άρη Μπριλή. Ωστόσο, η πρώην σύντροφος του Άρη, θα βαλθεί με μίσος να τους καταστρέψει.

Γιατί να το διαβάσετε!

Το νέο μυθιστόρημα της κας Μανιάτη είναι έντονα ερωτικό και κοινωνικό. Η συγγραφέας με μαεστρία συνδέει δυο ιστορίες ανάμεσα σε τρία πρόσωπα.

Η ιστορία του νεαρού ζευγαριού φοιτητών στη Θεσσαλονίκη ξεκινά ρομαντικά

Τα βιοποριστικά προβλήματα, όμως, και οι απρόοπτες παρεμβάσεις της μοίρας, θα τους φέρουν αντιμέτωπους με το σκληρό πρόσωπο της ζωής. Η ιστορία στο σήμερα διαδραματίζεται στο Λονδίνο. Βασικός άξονας είναι ο έρωτας με διαφορά ηλικίας. Φαινομενικά, η πλοκή φαντάζει ερωτική και απλή στα μάτια του αναγνώστη. Δεν είναι, όμως, έτσι σε καμία περίπτωση.

Σας το προτείνω γιατί:

Η συγγραφέας, πλάθοντας μια σαρωτική ερωτική ιστορία πάθους, μας κάνει φανερό ότι οι μεγάλες αγάπες δεν τελειώνουν ποτέ. Οι ιστορίες των ηρώων μας δείχνουν πως ο ερωτευμένος νους εύκολα μπερδεύει και δεν διαχωρίζει την αλήθεια του έρωτα με την δύναμη του πάθους.

Κατόρθωσε να με ωθήσει να σκεφτώ βαθύτερα, αναλογιζόμενη τι θα έκανα η ίδια σε αντίστοιχη περίπτωση.

Οι ρυθμοί με τους οποίους «τρέχει» η πλοκή είναι κινηματογραφική. Η γραφή, αν και λιτή, έχει δυναμισμό και παραστατικότητα.

Νομίζω πως όλη η φιλοσοφία της ζωής συμπυκνώθηκε με πολύ γλαφυρό και ουσιαστικό τρόπο στην τελευταία σελίδα του μυθιστορήματος. Ένας ζητιάνος σε μια μόλις παράγραφο δίνει το απόσταγμα όλης της δύναμης του έρωτα, των επιλογών και της ευθύνης μας.

Σίγουρα όσοι το διαβάσατε, αντιλαμβάνεστε τι θέλω να σας πω… Όσοι δεν το διαβάσατε, είμαι σίγουρη πως κλείνοντας το βιβλίο, θα φέρετε στο νου σας ξανά και ξανά αυτή τη τελευταία σκηνή και θα συγκινηθείτε με την αλήθεια της.

Εγώ βούρκωσα, εσείς;

 

Αν σας αρέσουν τα συναισθηματικά μυθιστορήματα τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε το συναισθηματικό μυθιστόρημα της Ρένας Ρώσση – Ζαΐρη που κόβει την ανάσα –  «Η αγαπημένη των θεών»

 

Σύνταξη & επιμέλεια: Δήμητρα Γραμμένου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Δήμητρα Γραμμένου

Είμαι η Δήμητρα και έχω σπουδάσει μηχανικός υλικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είμαι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού. Η γραφή για μένα είναι δημιουργία. Μια μορφή τέχνης. Όνειρό μου είναι να γίνω συγγραφέας.

Δείτε Επίσης

«Γινάτι»: Το συγκλονιστικό ιστορικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου

Το «Γινάτι» είναι ένα εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα, με πρωτότυπους και αληθινούς χαρακτήρες. Πρόκειται για ένα …

«Το βασίλειο», του Jo Nesbo: Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που αξίζει να διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι!

Αν είσαι λάτρης της αστυνομικής λογοτεχνίας, τότε αυτό το καλοκαίρι πρέπει, οπωσδήποτε, να διαβάσεις «Το …

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους

Χριστουγεννιάτικα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους

Αυτά τα Χριστούγεννα ας κάνουμε ένα δώρο στους καλούς μας φίλους που όχι μόνο θα …

Τι μπορεί να σημαίνει η επιστροφή σε μια πόλη που δεν σε θέλει;

«Η επιστροφή» είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς «Οι κόρες της Ελλάδας» και διαδραματίζεται κυρίως …

Verified by ExactMetrics