Πέμπτη , 6 Οκτωβρίου 2022
Αν είχε βιαστεί το παιδί σου, θα το απέτρεπες να μιλήσει ανοιχτά γι' αυτό;

Αν είχε βιαστεί το παιδί σου, θα το απέτρεπες να μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτό;

Pen Βιώνεις τη βία και δε μιλάς, σε κράζουν. Μαζεύεις τα κομμάτια σου και βρίσκεις το σθένος να μιλήσεις ανοιχτά για τον θύτη, σε αποδοκιμάζουν που καθυστέρησες να μιλήσεις. Όταν η κοινωνία διχάζεται επειδή το θύμα μίλησε μετά από χρόνια για τη σωματική, λεκτική, ψυχολογική βία που δέχτηκε στην ανήλικη ή στην ενήλικη ζωή του, συγγνώμη, αλλά πρέπει να συζητηθεί.

Αν το παιδί σου είχε βιαστεί θα το απέτρεπες να μιλήσει ανοιχτά για την κακοποίηση που βίωσε;

Μπορείς και μπορώ να μπω στην ψυχοσύνθεση μια γυναίκας ή ενός άνδρα που βιάστηκε; Μπορούμε να νιώσουμε τον πόνο από τις ανοιχτές πληγές του θύματος, χωρίς να έχουμε βιώσει κάτι αντίστοιχο;  Είσαι, με άλλα λόγια, υπέρ του φίμωτρου; Τελικά, για σένα που αποδοκιμάζεις την κίνηση των γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας και θεωρείς λάθος να μιλούν ανοιχτά για όσα πέρασαν πριν από μια μέρα ή μια και δυο δεκαετίες, κρίνεις ότι η κακοποίηση παραγράφεται με το πέρασμα των χρόνων; Οι ανοιχτές πληγές τόσων χρόνων αντέχονται μέχρι να έρθει η ώρα που τα θύματα θα κλείσουν τα μάτια τους;

Πόσες γυναίκες κουβάλησαν ή κουβαλούν αυτόν τον σταυρό μέχρι το τέλος της ζωής τους, χωρίς να το πουν σε κανέναν υπό το φόβο κάτι τέτοιων αντιδράσεων;

Και πώς μπορείς να τους ξύνεις κι εσύ τις ανοιχτές πληγές τους, την ώρα που σου λένε ότι είναι θύματα κακοποίησης και βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν για να ξυπνήσει η κοινωνία και να φρενάρουν τις διεστραμμένες ορέξεις των θυτών;

Όποιος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα να απευθυνθεί σε ειδικό ψυχικής υγείας και να μην ξεσπά τις διεστραμμένες φαντασιώσεις του σε ανήλικα παιδιά ή σε ενήλικους ανθρώπους.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας

Πως μπορεί να σε αφήνει αδιάφορο το γεγονός ότι πολλοί συγγενείς, συνάδελφοι, φίλοι γνωρίζουν  τη δράση των θυτών και σιωπούν;

Όταν κάποιος γνωρίζει και δεν μιλά, γίνεται συνένοχος σε όποια ανήθικη, βίαιη, αποτρόπαια πράξη κι αν διαπράξει ο θύτης.

Εγώ αδερφή μου και αδερφέ μου σας πιστεύω!

Σας ευχαριστώ από καρδιάς που βρήκατε τη δύναμη να μιλήσετε είτε δημόσια είτε μόνο στις αρμόδιες αρχές. Έχετε βάλει το λιθαράκι σας ώστε να αλλάξει η ελληνική και παγκόσμια νοοτροπία όπου όποιος έχει πολλά λεφτά κάνει ό,τι θέλει και στο τέλος «τη βγάζει λάδι.» Πλέον, οι θύτες παίρνουν το μάθημά τους από τα θύματα. Η κοινωνία, πλην κάποιων εξαιρέσεων, έχει τα αφτιά και τα μάτια της ανοιχτά και αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει πέσει θύμα οποιασδήποτε μορφής βία.

Μπράβο σε κάθε δημόσιο, και μη, πρόσωπο που βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει τον θύτη. Χάρη σε εσάς, θα γλιτώσουν άλλα άτομα που θα ήταν τα επόμενα θύματά τους.

Τέλος στον βιασμό των σωμάτων και των ψυχών.

Βιασμός είναι η σεξουαλική πράξη, χωρίς συναίνεση, και είναι κακούργημα:  

«Όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη, χωρίς τη συναίνεση του παθόντος επισείει κάθειρξη έως 10 έτη».

Καμία ανοχή!

  • Όλοι οι θύτες να συλληφθούν και να μπουν σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

  • Κανένα ελαφρυντικό στους γόνους πλούσιων οικογενειών.

  • Τα θύματα μιλούν για δικαιοσύνη.

Δώστε τη ζωή τους πίσω!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Κουπ Πατ: Εναλλακτικοί τρόποι χρήσης τους

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας αρκετά κουπ πατ, τα οποία, συνήθως, χρησιμοποιούμε μόνο για να …

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …