Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Stay away from toxic people
Μην κρατάς κακία, να κρατάς αποστάσεις!

Αντί να κρατάς κακία, κράτησε απλά τις αποστάσεις!

Pen Πόσες φορές έχουμε δει κάποιον άγνωστο να περνάει από δίπλα μας και να μας κοιτάει σαν να «του σκοτώσαμε την μάνα»; Ενώ είναι φύση αδύνατον να τον έχουμε βλάψει, αφού τον βλέπουμε πρώτη φορά στην ζωή μας. Και όμως το βλέμμα τους μοιάζει σαν να έχει κακία και μίσος.

Κάποιοι άνθρωποι έχουν τόση οργή μέσα τους που βγαίνει στο πρόσωπό τους. Φυσικά, δεν πρέπει να κρίνουμε κανέναν άνθρωπο από την εικόνα του, αλλά από την ψυχή του. Υπάρχουν, όμως, κάποιες ψυχές που είναι ζωγραφισμένες στα πρόσωπα των ανθρώπων και σε αυτές αναφέρομαι.

Αυτό το φαινόμενο δυστυχώς, δεν περιορίζεται στους ξένους, αλλά είναι πιο έντονο στο οικείο μας περιβάλλον.

Σίγουρα συναναστρεφόμαστε, είτε μας αρέσει, είτε όχι με κάποιους ανθρώπους που μας βγάζουν μια, δίχως λόγο, κακία. Είναι οι «τοξικοί» άνθρωποι που προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να μας «μαυρίσουν» την ψυχή. Γιατί είναι η δική τους ψυχή μέσα στο σκοτάδι. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μας φθονούν, γιατί έχουμε κάτι που δεν έχουν εκείνοι- ακόμα κι αν είναι ασήμαντο.

Είναι ελάχιστοι αυτοί που χαίρονται με την χαρά μας, δίχως δεύτερες σκέψεις. Είναι απειροελάχιστοι αυτοί που, όταν γυρίσουμε την πλάτη μας δεν μας κουτσομπολεύουν. Είναι λίγοι αυτοί που μας αγαπούν δίχως όρους και συμφέρον, μόνο γι’ αυτό που είμαστε.

Όταν βαλλόμαστε από τόση κακία είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε και να την μιμηθούμε. Αν δεν παρατηρούμε τον εαυτό μας σχολαστικά, είναι πολύ εύκολο να αρχίσουμε να συμπεριφερόμαστε κι εμείς με κακία και στο τέλος να μην διαφέρουμε σε τίποτα από αυτό που μέχρι πρότινος μας φαινόταν αποκρουστικό.

Καλό είναι να απομακρύνουμε από την ζωή μας όσους μας κάνουν κακό. Δεν χρειάζεται να υποβάλουμε τον εαυτό μας σε τέτοια ταλαιπωρία, ούτε και να μιμούμαστε συμπεριφορές που δεν μας εκφράζουν.

Αντί να κρατάμε κακία, να κρατάμε αποστάσεις!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Οι λέξεις ξεχύνονται στο χαρτί και τα φρένα σπάνε. Δεν βλέπει κανείς το ηφαίστειο που …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Verified by ExactMetrics