με μαθηματική ακρίβεια το ιδανικό μέγεθος γυναικείου μαστού
ποιό είναι το ιδανικό μέγεθος γυναικείου στήθους;

Ποιό μέγεθος του γυναικείου στήθους είναι το ιδανικό; [Εικόνα]

PenΠολλές γυναίκες αναρωτιούνται σχετικά με το ποιό είναι το ιδανικό μέγεθος του στήθους. Σήμερα, η σύγχρονη ιατρική κοινότητα έχει την απάντηση με νούμερα και αποδείξεις. Το στήθος κατέχει μια εξέχουσα θέση στη γυναικεία ομορφιά.

Ποιοί λόγοι οδηγούν μια γυναίκα στην αυξητική στήθους;

Πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες επιλέγουν την χειρουργική επέμβαση μαστού. Αρχικά, σε όλες τις γυναίκες υπάρχει πάντοτε μια ασυμμετρία στους δυο μαστούς. Όταν, όμως, ξεπερνά κάποιο όριο, η γυναίκα αισθάνεται αντιαισθητική. Και εκεί χρειάζεται να γίνει η διορθωτική επέμβαση, με σκοπό τη δημιουργία της συμμετρίας των μαστών.

Επιπλέον, μια άλλη κατηγορία γυναικών που αναζητά πίσω το άλλοτε νεανικό και «γεμάτο» στήθος της είναι  οι μητέρες που έχουν γεννήσει και έχουν θηλάσει. Ή εκείνες που έχουν μεγάλη απώλεια κιλών και το στήθος τους έχει, όπως συνηθίζεται να λένε, «αδειάσει» .  Πολλές, ωστόσο, είναι οι περιπτώσεις που μια γυναίκα θα επισκεφτεί τον πλαστικό χειρουργό απλώς για να αποκτήσει μεγαλύτερο στήθος. Όπως είναι οι γυναίκες που είναι αρκετά προβεβλημένες και φροντίζουν πολύ την εικόνα τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εξαίρεση αποτελούν οι κοπέλες που περπατούν στις πασαρέλες, οι οποίες οφείλουν να έχουν μικρότερα στήθη για να μπορούν να αναδεικνύουν κάθε ρούχο.

Τελικά ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος στήθους;

Το στήθος πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με το υπόλοιπο σώμα. Αυτό σημαίνει, πως όταν επισκεφτούμε τον πλαστικό μας χειρουργό εκείνος θα μετρήσει την περίμετρο του θώρακα. Την απόσταση των ώμων, την θέση της θηλής με την υπομαστική γραμμή. Καθώς και την απόσταση των μαστών, διότι το μέγεθος του στήθους (cup size) πρέπει να έρθει σε αρμονία με το υπόλοιπο σώμα και να γίνει λειτουργικό.

Ποιά είναι η μαθηματική αναλογία του ιδανικού στήθους;

Ένας κορυφαίος Βρετανός πλαστικός χειρουργός μελέτησε τα στήθη 100 τόπλες μοντέλων. Mε σκοπό να βρει τη μαθηματική αναλογία για το ιδανικό μέγεθος του στήθους μιας γυναίκας. Ύστερα από τρίμηνη επίδειξη φωτογραφιών σε άντρες και γυναίκες διαφόρων ειδικοτήτων συμπέρανε, ότι η αναλογία  που κάνει τα στήθη μιας γυναίκας να είναι ελκυστικά είναι 45:55. Πρακτικώς αυτό σημαίνει, ότι η πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στην έρευνα επέλεξε τη φωτογραφία στην οποία  η αναλογία του μαστού αντιπροσώπευε προς τα πάνω το 45% του συνολικού όγκου του μαστού και προς τα κάτω το 55% του συνολικού όγκου.

Επιλογή του ιδανικού μεγέθους ενθέματος.

Οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί συμφωνούν ότι η διάμετρος της βάσης του μαστού είναι το κλειδί της μέτρησης που καθορίζει την επιλογή του μεγέθους του ενθέματος. Το ένθεμα δεν επιλέγεται σύμφωνα με το νούμερο του στηθόδεσμου, γιατί αυτά ποικίλλουν ανάλογα με το είδος και την εταιρία κατασκευής τους. Αντίθετα, οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν στο ιατρείο τους διάφορα δείγματα ενθεμάτων. Τα οποία τοποθετούν κάτω από το σουτιέν δοκιμαστικά μέχρι να καταλήξουν στο καλύτερο για την εκάστοτε πελάτισσα. Το μυστικό είναι να κάνετε αρκετές δοκιμές με διάφορα μεγέθη ενθεμάτων. Έτσι ώστε να καταλήξετε ποιο είναι πιο συμβατό με την δομή του σώματός σας.

Προσοχή!

  • Να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες και να μην θεωρείτε ότι το μεγαλύτερο στήθος είναι πάντα και το καλύτερο.

  • Ενθέματα που είναι πολύ μεγάλα διαταράσσουν την αναλογία του σώματος και είναι επιρρεπή στην χαλάρωση.

Το καλύτερο, λοιπόν, είναι να επιλέξετε ενθέματα που συνάδουν με τη συνολική εικόνα του  σώματός σας, έτσι ώστε να αποκτήσετε το ιδανικό μέγεθος στήθους!

 

Επιμέλεια & Σύνταξη: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας

Μαύρη σοκολάτα: 7 λόγοι να την επιλέξεις όταν θες να φας γλυκό!

«Όταν ψάχνεις για ένα γλυκό σνακ, ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας μπορεί να είναι στην πραγματικότητα …

18 τροφές που πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα μας

18 υγιεινές τροφές που πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα μας

Σας παρουσιάζω τις 18 τροφές που πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα μας για να κάνουμε …

Μπορώ να γυμναστώ αμέσως μετά τον τοκετό;

Μπορώ να γυμναστώ αμέσως μετά τον τοκετό;

Πολλές έγκυες γυναίκες αναρωτιούνται, αν μπορούν να γυμνάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πόσο …

Περπάτημα: Η φυσική θεραπεία με τα καλύτερα αποτελέσματα

Περπάτημα: Η φυσική θεραπεία με τα καλύτερα αποτελέσματα

Δεν υπάρχει καρδιολόγος που να μην έχει συστήσει στους ασθενείς του το περπάτημα είτε για …

Verified by ExactMetrics