Μαμά και παιδί
Το ένστικτο της μητέρας!

Το ένστικτο της μάνας είναι αλάνθαστο…

Pen Το ένστικτο της μάνας σπάει όλα τα κοντέρ, δεν εμποδίζεται από τα μίλια και τα χιλιόμετρα και είναι πάντοτε σωστό. Είναι η στιγμή που δεν νιώθεις καλά και σε παίρνει η μάνα σου τηλέφωνο και σε ρωτάει, «παιδί μου είσαι καλά;» κι εσύ απαντάς καταφατικά κι εκείνη επιμένει «σίγουρα είσαι καλά;», γιατί εκείνη διαισθάνεται το προφανές.. ότι δεν είσαι καλά!

Πώς να περιγράψει κανείς το μεγαλείο καρδιάς μιας μάνας; Ποιές λέξεις μπορούν να περιγράψουν το πώς αισθάνεται μια μητέρα για το παιδί της;

Όσο μακριά κι αν είναι το παιδί από τη μάνα, όσα χιλιόμετρα,μίλια και ήπειροι να τους χωρίζουν, η μάνα συνεχίζει να διαισθάνεται πότε το παιδί της είναι καλά και πότε όχι. Κι αυτό είναι το ένστικτο της μάνας! Να μην χρειάζεται να πεις σε έχω ανάγκη, γιατί θα είναι ήδη εκεί και θα σου μιλάει και θα προσπαθεί να σε παρηγορήσει και να σε ανακουφίσει.

Τα λόγια της μάνας έχουν ισχυρή δύναμη στο παιδί και εννοώ κάθε ηλικίας παιδί. Γιατί όσο χρονών και να είμαστε πάντα θα είμαστε τα παιδιά των γονιών μας. Κάθε μητέρα νιώθει τόση αγάπη για το σπλάχνο της που όταν του μιλάει στάζει γλύκα και μέλι.

Ο λόγος της επιδρά θετικά στη ψυχολογία του παιδιού και δημιουργεί ένα αόρατο πέπλο προστασίας γύρω του, ώστε να μην μπορεί κανείς και τίποτα να το βλάψει.

Όλοι μας θεωρώ έχουμε τουλάχιστον μια εμπειρία σχετική με το ένστικτο της μάνας… όλοι μας έχουμε κοιτάξει το τηλέφωνο παράξενα και μετά γύρω μας για να εξακριβώσουμε ότι δεν έχει βάλει κάμερες και δεν μας παρακολουθεί μιας και όσα μας είπε ήταν πέρα για πέρα αληθινά.

Να εκτιμούμε λοιπόν τις μανάδες μας και το ένστικτό τους και να μην υποτιμούμε τις συμβουλές τους…κάτι θα ξέρουν!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Verified by ExactMetrics