Μάθε το παιδί σου να έχει υπομονή!
Παιδί και υπομονή!

Μάθε το παιδί σου από πολύ μικρό, να έχει υπομονή!

PenΗ υπομονή είναι μια από τις σημαντικότερες αρετές για τον άνθρωπο. Γι αυτό πρέπει να καλλιεργείται από την βρεφική του ηλικία. Θα μου πείτε πώς είναι δυνατόν ένα μικρό παιδί να καταλάβει τί είναι υπομονή και πώς να του την εξηγήσετε αφού ακόμα καλά καλά δεν μιλάει.

Αν το σκεφτείτε λίγο καλύτερα θα διαπιστώσετε ότι είναι εφικτό.

Αρκεί να σκεφτείτε το μωρό της αγκαλιάς, το οποίο αν και ζητάει την αγκαλιά των γονιών του και την προσοχή τους, μαθαίνει να μην είναι συνέχεια στην αγκαλιά τους.  Αργότερα, αντιλαμβάνεται πότε είναι ώρα για παιχνίδι. Πότε είναι ώρα για ύπνο,πότε για φαγητό, πότε οι γονείς του μιλούν σοβαρά και πότε αστειεύονται κ.ά.

Στο επόμενο στάδιο, που το παιδί καταλαβαίνει λέξεις και μιλάει. Είναι η φάση που οι γονείς και οι παππούδες ενθουσιάζονται και τα παιδιά εκμεταλλεύονται τον ενθουσιασμό αυτόν. Και πάλι, όμως, αν το ζευγάρι συνεργαστεί και έχει κοινή στάση απέναντι στο παιδί, θα το μάθει να έχει υπομονή και να μην είναι απαιτητικό. Το παιδί θα αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να έχει όλα όσα ζητάει. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνει να έχει εγκράτεια και υπομονή, δύο πολύ σημαντικές αρετές για τη μετέπειτα ζωή του.

Αν, λοιπόν, οι γονείς μείνουν σταθεροί σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης του παιδιού, θα μεγαλώσουν έναν άνθρωπο υπομονετικό, μετρημένο και πειθαρχημένο.

Όλοι μας έχουμε παραδείγματα ενηλίκων που δεν υπομένουν και δεν πειθαρχούν σε κανόνες και σε διαχρονικές αξίες της ζωής. Και φέρνουν αναστάτωση τόσο στην οικογένειά τους, όσο και στην κοινωνία.

Η υπομονή  καλλιεργείται στον άνθρωπο και αυτό ξεκινάει από τη βρεφική του ηλικία. Επομένως, αν θέλετε να καμαρώνετε για το παιδί σας, διδάξτε του από νωρίς τον σεβασμό, την πειθαρχία, την υπομονή και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά μιμούνται τη συμπεριφορά των γονιών τους, επομένως πρέπει να είμαστε διδακτικοί όχι μόνο μέσα από τα λόγια, αλλά κυρίως μέσα από τις πράξεις μας!

 

Συντάκτης: Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Follow & Like: Nancy’s Blog

 

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Verified by ExactMetrics