Είσαι άνεργος ή άεργος;

Pen Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης δεν έχει αυξηθεί μόνο ο αριθμός των ανέργων, αλλά και ο αριθμός των άεργων. Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

Άνεργος θεωρείται αυτός που αναζητεί εργασία αλλά δεν βρίσκει, όμως, δεν απελπίζεται και δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια, ώσπου να υπάρξει και γι αυτόν κάποια ευκαιρία να εργαστεί. Βέβαια στη δύσκολη περίοδο της κρίσης η εύρεση εργασίας είναι όπως το λαχείο, γιατί έχεις λίγες πιθανότητες επιτυχίας, αν όμως δεν ψάχνεις καθόλου, δεν πρόκειται να έρθει κανένας εργοδότης να σου χτυπήσει την πόρτα γιατί κατακλύζεται από άφθονα βιογραφικά άλλων που ψάχνουν καθημερινά.

Ωστόσο, υπάρχει και η κατηγορία των λεγόμενων άεργων, οι οποίοι είναι εκείνοι που γενικά δεν έχουν καμία ασχολία. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν αρκετοί συμπολίτες μας, οι οποίοι ή έχουν απελπιστεί ή έχουν κάποιον ή κάποιους που τους προσφέρουν τα απαραίτητα και δεν τους απασχολεί η εύρεση εργασίας, το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι δεν προσπαθούν να έχουν μια εποικοδομητική ασχολία που θα τους τόνωση την ψυχολογία.

Σε αυτό το σημείο φέρουν μεγάλη ευθύνη οι άνθρωποι που καλλιεργούν αυτή την αδράνεια στον άεργο και δεν σκέπτονται την τύχη αυτού του ατόμου όταν κάποτε θα σταματήσει να υπάρχει η βοήθεια που του προσφέρουν.

Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών μας ανήκει σε αυτούς που θέλουν να βρουν μια εργασία και ψάχνουν, χωρίς να μένουν άπραγοι και άεργοι.

 

Συντάκτης: Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Verified by ExactMetrics