Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023

Όλοι πέφτουμε..σημασία έχει πόσο γρήγορα θα σηκωθούμε!

PenΌλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας «πέφτουμε», σημασία έχει, όμως, να μην παραιτηθούμε, αλλά να πιαστούμε από τα χέρια που είναι εκεί για να μας σηκώσουν. Αυτό ξεκινά από την βρεφική ηλικία του ανθρώπου και επαναλαμβάνετε σε όλη την υπόλοιπη ζωή με μεταβλητή πορεία. Όλοι έχουμε παρατηρήσει πόσες φορές πέφτει και σηκώνεται ένα βρέφος από την ώρα πού αρχίζει και νοιώθει ότι μπορεί να κινηθεί και μάλιστα με πόσο πείσμα προσπαθεί να γυρίσει στην κούνια του ή αργότερα να σηκωθεί όρθιο.

Άρα είμαστε ικανοί να αντιδρούμε έτσι σε όλα τα στάδια της ζωής μας, αρκεί να μην παραιτούμαστε.

Εσύ παιδί μου, που υπό κάποιες συνθήκες παρασύρθηκες και έπεσες στα ναρκωτικά, σε έκνομες πράξεις, στην ανηθικότητα, θυμήσου όταν έπεφτες μικρός πώς σου άπλωναν το χέρι οι δικοί σου να σηκωθείς. Έτσι και τώρα   κοίταξε γύρω σου πόσα χέρια σε καλούν να σηκωθείς όρθιος και με θάρρος να αντιμετωπίσετε μαζί τα αίτια που σε έριξαν «κάτω».

Αν πάλι δεν βλέπεις απλωμένα χέρια βοηθείας, μην ξεχνάς ότι έχεις τα δικά σου χέρια, βάλε δύναμη σήκω και πάλεψε ώστε η επόμενη πτώση να είναι πιο ανώδυνη.

Εσύ ο έφηβος που από διάφορες απαγοητεύσεις έπεσες ψυχολογικά και σου «κόπηκαν» τα πόδια αδιαφορώντας για το μέλλον σου, προτού να είναι αργά σήκω και ζήτα βοήθεια από ειδικούς και κοίταξε κάποια πράγματα πιο ρεαλιστικά γιατί έχεις πολύ μακύ δρόμο να διανύσεις στο εξής.

Εσένα τη γυναίκα, που κάποιος σε έπαιξε κομπολόι και σε έριξε στο βούρκο τη αμαρτίας σύνελθε κάνε τον Σταυρό σου και θυμήσου τα λόγια του Χριστού σε αυτούς που ήθελαν να λιθοβολήσουν μια αμαρτωλή γυναίκα (ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω). Οπλίσου με θάρρος, άλλαξε ζωή, πιάσου από κάπου να σηκωθείς και φύγε μακριά από τη λάσπη και τους λιθοβολισμούς της κοινωνίας.

Εσύ άνθρωπε του παράνομου πλουτισμού, που πάτησες επί πτωμάτων για να ανέλθεις στα μάτια του κύκλου σου, αλλά έπεσες πολύ χαμηλά στα μάτια αυτών που εκμεταλλεύτηκες τόσα χρόνια, ποτέ δεν είναι αργά, μετανόησε πραγματικά και επανόρθωσε όσο μπορείς τις αδικίες,για να σταθείς όρθιος και απαλλαγμένος από το βάρος των τύψεων.

Όλοι οι άνθρωποι πέφτουμε και σηκωνόμαστε. Από εμάς εξαρτάται αν το τραύμα της ψυχής  θα είναι διάστρεμμα, κάταγμα ή κάτι χειρότερο.

 

Σύνταξη: Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …