Υλικά:
- 2 πακέτα σφολιατίνια
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ. βούτυρο
- 2 κρόκους
- 3/4 ποτηριού ζάχαρη
- 5 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1,5 κ.σ. αλεύρι
- 2 βανίλιες
Για τη σαντιγύ:
- 1 κουτί φυτική σαντιγύ (πριν τη χρησιμοποιήσουμε τη βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο)
- Λίγη ζάχαρη άχνη (κατά βούληση)
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τα σφολιατίνια και τα κόβουμε στη μέση . Έπειτα τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι ή μικρό πυρέξ με την ψημένη πλευρά προς τα κάτω.
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα 3 ποτήρια από το 1 λίτρο γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν η ζάχαρη και το βούτυρο.Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους και μετά προσθέτουμε σε αυτούς το κορν φλάουρ, το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν ρίχνουμε το μίγμα αυτό στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε την κρέμα με σύρμα μέχρι να πήξει σε σιγανή φωτιά. Όταν πήξει,την κατεβάζουμε από φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.Αφού κρυώσει ρίχνουμε τη μισή κρέμα και λίγο παραπάνω πάνω στα σφολιατίνια. Καλύπτουμε με δεύτερη στρώση σφολιατίνια και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Μετά χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ με την ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε μια σαντιγύ που θα “στέκεται”. Απλώνουμε στο γλυκό τη σαντιγύ και γαρνίρουμε με τα σφολιατίνια που μας περίσσεψαν και λίγη ζάχαρη άχνη. Αφήνουμε το μιλφέϊγ στο ψυγείο για λίγη ώρα να παγώσει και μετά μπορούμε να κόψουμε και να σερβίρουμε!
*Μπορούμε αντί για σφολιατίνια να χρησιμοποιήσουμε φύλλα σφολιάτας τρυπώντας τα με 1 πηρούνι και ψήνοντας τα μέχρι να ροδίσουν ή και με κράκερς.
*Την κρέμα ζαχαροπλαστικής μπορούμε να την ετοιμάσουμε και από την προηγούμενη μέρα διατηρώντας την σε ένα σκεύος στο ψυγείο. Σε αυτή την περίπτωση καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με διαφανή μεμβράνη και όταν είναι να την χρησιμοποιήσουμε τη χτυπάμε με ένα μίξερ για να αφρατέψει.
Bon appétite!
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου
Follow & Like Nancy’s Blog