μιλφέιγ και υλικά

Μιλφέϊγ: Η νόστιμη τραγανή σφολιάτα των χιλίων φύλλων!

PenΜιλφέϊγ στα γαλλικά σημαίνει χίλια φύλλα. Χίλια φύλλα τραγανής σφολιάτας με  αφράτη κρέμα ζαχαροπλαστικής και βελούδινη σαντιγύ! Αυτό είναι το μιλφέϊγ!

Υλικά:

  • 2 πακέτα σφολιατίνια

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 2 κρόκους
  • 3/4 ποτηριού ζάχαρη
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1,5 κ.σ. αλεύρι
  • 2 βανίλιες

Για τη σαντιγύ:

  • 1 κουτί φυτική σαντιγύ (πριν τη χρησιμοποιήσουμε τη βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο)
  • Λίγη ζάχαρη άχνη (κατά βούληση)

Εκτέλεση:

Παίρνουμε τα σφολιατίνια και τα κόβουμε στη μέση . Έπειτα τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι ή μικρό πυρέξ με την ψημένη πλευρά προς τα κάτω.

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα 3 ποτήρια από το 1 λίτρο γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν η ζάχαρη και το βούτυρο.Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους και μετά προσθέτουμε σε αυτούς το κορν φλάουρ, το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν ρίχνουμε το μίγμα αυτό στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε την κρέμα με σύρμα μέχρι να πήξει σε σιγανή φωτιά. Όταν πήξει,την  κατεβάζουμε από φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.Αφού κρυώσει ρίχνουμε τη μισή κρέμα και λίγο παραπάνω πάνω στα σφολιατίνια. Καλύπτουμε με δεύτερη στρώση σφολιατίνια και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Μετά χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ με την ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε μια σαντιγύ που θα “στέκεται”. Απλώνουμε στο γλυκό τη σαντιγύ και γαρνίρουμε με τα σφολιατίνια που μας περίσσεψαν και λίγη ζάχαρη άχνη. Αφήνουμε το μιλφέϊγ στο ψυγείο για λίγη ώρα να παγώσει και μετά μπορούμε να κόψουμε  και να σερβίρουμε!

*Μπορούμε  αντί για σφολιατίνια να χρησιμοποιήσουμε φύλλα σφολιάτας  τρυπώντας τα με 1 πηρούνι και ψήνοντας τα μέχρι να ροδίσουν ή και με κράκερς.

*Την κρέμα ζαχαροπλαστικής μπορούμε να την ετοιμάσουμε και από την προηγούμενη μέρα διατηρώντας την σε ένα σκεύος στο ψυγείο. Σε αυτή την περίπτωση καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με διαφανή μεμβράνη και όταν είναι να την χρησιμοποιήσουμε τη χτυπάμε με ένα μίξερ για να αφρατέψει.

Bon appétite!

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Λίτσα Μπράχου

Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Πάτρα: H στιγμή που το περιπολικό φτάνει στο Ρίο με το 20 μηνών κοριτσάκι- ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Η στιγμή που αστυνομικοί σώζουν 20 μηνών κοριτσάκι- ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία νωρίτερα σήμερα το πρωί στην Πάτρα για τη γρήγορη μεταφορά ενός κοριτσιού 20 …

Μαθήματα ζωής που μας διδάσκουν τα παιδιά μας!

Μαθήματα ζωής που μας διδάσκουν τα παιδιά μας!

Μαθήματα ζωής που μας διδάσκουν τα παιδιά μας! Όταν φέρνουμε μία νέα ζωή στον κόσμο, …

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

Verified by ExactMetrics