Κυριακή , Μάρτιος 24 2019
Αρχική / Σχέσεις / Πέντε συνήθειες σε μια πολύχρονη σχέση, που δείχνουν ουσιαστική ευτυχία!
πολύχρονη σχέση και ευτυχία

Πέντε συνήθειες σε μια πολύχρονη σχέση, που δείχνουν ουσιαστική ευτυχία!

PenΣε μια πολύχρονη σχέση, που εκτός από συμβίωση αρκετών χρόνων περιλαμβάνει και δύο παιδιά, η ευτυχία κάποιες φορές μοιάζει μακρινή κατάκτηση. Η ένταση, η ρουτίνα, η καθημερινότητα μας απομακρύνουν. Μπορούμε όμως με απλές καθημερινές συνήθειες ή αλλιώς όμορφες πράξεις να βρούμε ξανά την απλή, ουσιαστική ευτυχία με τον άνθρωπό μας.

Πες Σ’ αγαπώ και Καλημέρα κάθε πρωί.

Η αλήθεια είναι ότι με το πρωινό ξύπνημα η διάθεσή μας δεν είναι και στο απόγειό της. Οπότε πολλές φορές σηκωνόμαστε από το κρεβάτι αμίλητοι, αγέλαστοι, χωρίς όρεξη για τις υποχρεώσεις της ημέρας. Είναι πολύ σημαντικό όμως να πεις μία Καλημέρα, ένα φιλί, ίσως, και ένα Σ αγαπώ πριν φύγεις από το σπίτι. Είναι μία σταγόνα στον ωκεανό των σκέψεων, των υποχρεώσεων και του άγχους που σε περιμένει.

Πες  αντίστοιχα Καληνύχτα πριν κοιμηθείτε.

Μετά από μια δύσκολη μέρα αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι είναι να γυρίσεις σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς ώστε να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις της επόμενης μέρας. Μια γεμάτη αγκαλιά και μια καληνύχτα θα σας χαλαρώσει  και τους δύο. Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, ακόμα και αν στη διάρκεια της μέρας διαφωνήσατε μεταξύ σας και ανεξάρτητα του πώς αισθάνεσαι.

Κάνε την εμπιστοσύνη και τη συγχώρεση τρόπο ζωής.

Σίγουρα δεν είσαι σύμφωνη 100% με το ταίρι σου σε όσα κάνει, σίγουρα κάποια πράγματα σε ενοχλούν αφόρητα. Εμπιστεύσου τον  όμως θα τα καταφέρει καλύτερα από το να τον  κρίνεις συνεχώς. Συγχώρεσε τα λάθη του  μπορεί να γίνονται στα πλαίσια της ρουτίνας. Δεν είναι εύκολο να χτίζεις μια υγιή ανθρώπινη σχέση με διάρκεια.

Εστίασε στα θετικά στοιχεία.

Προσπάθησε να δεις ποια είναι αυτά τα μικρά καθημερινά πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη πλάι του. Δες τις καλές προσπάθειες και όσα κάνει σωστά και θυμήσου γιατί είστε μαζί. Μην επικεντρώνεις την προσοχή σου σε όσα κάνει λάθος, ανθρώπινα τα λάθη, μην αναλώνεσαι σε καυγάδες και αντιπαραθέσεις. Κάνε διάλογο.

Νιώσε υπερήφανη όταν κυκλοφορείς μαζί του.

Αν θες να νιώσεις ευτυχισμένη κράτα σφιχτά το χέρι του όταν κυκλοφορείτε μαζί και δείξε σε όλους ότι σου αρέσει που είσαι μαζί του και απολαμβάνεις τη συντροφιά του. Είναι ο άνθρωπός σου και είναι εκεί για σένα. Έχεις μοιραστεί τόσα όνειρα, τόσες ελπίδες και τόσα πράγματα που σας συνδέουν. Αν μη τι άλλο σου χει χαρίσει και δύο παιδιά, πρέπει να νιώθεις περήφανη.

 

Σύνταξη: Ελεάνα Βέρδη

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Ελεάνα Βέρδη

Ελεάνα Βέρδη

Δείτε Επίσης

dont

Όταν σου τα λεγε η μαμά σου δεν την πίστευες, ή καλύτερα δεν ήθελες να την πιστέψεις!

Αυτό που δεν μπορώ να ξεχάσω με τίποτα όσο μεγαλώνω και που μονίμως το έχω …