Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
καλός χαρακτήρας, διαμόρφωση

Πώς μπορεί να διαμορφώσει ο άνθρωπος ένα καλό χαρακτήρα;

PenΚανένας άνθρωπος δεν έχει τον ίδιο ακριβώς χαρακτήρα με τους άλλους, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που οι χαρακτήρες έχουν ομοιότητες μεταξύ τους.

Πώς όμως διαμορφώνεται ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου;

Ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου δεν είναι υπόθεση μόνο των γονιών του, που οφείλουν να του δώσουν σωστή ανατροφή, σωστές συμβουλές και να του δείξουν το δρόμο της αρετής και της προόδου. Αλλά πρέπει ο ίδιος με την πάροδο του χρόνου και από τις δυσκολίες της ζωής, να διαμορφώσει έναν ακέραιο και δυνατό χαρακτήρα. Για το καλό του ιδίου και των άλλων. Αν διαμορφώσει κακό χαρακτήρα θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια και πολύ δύναμη για να τον αλλάξει.

Όταν λέμε να είσαι καλός, δεν εννοούμε μέχρι αφέλειας, διότι και να κάνουμε μια χάρη σε κάποιον δεν μπορούμε να του αλλάξουμε τον χαρακτήρα.

Από πού φαίνεται και πως διαμορφώνεται ο καλός χαρακτήρας ενός ανθρώπου;

  • Αυτός που έχει καλή προσωπικότητα έχει θετική και σωστή σκέψη.

  • Είναι ευγενής, μιλάει σωστά και είναι αυστηρός και σκληρός με τον εαυτό του. Είναι προσεκτικός και σχολαστικός στα μικροπράγματα, που τελικά είναι μεγάλα πράγματα.

  • Δεν είναι σκληρόκαρδος και προσπαθεί να μην κουράζει με την προσωπικότητά του.

  • Προσπαθεί να χτίζει και όχι να γκρεμίζει με το χαρακτήρα του.

  • Προσπαθεί με τη γνώση του να χαρίζει δύναμη. Και με την προσωπικότητά του να χαρίζει σεβασμό και θετικά μηνύματα στους άλλους.

  • Συνδυάζει τον τρόπο ζωής του με τον χαρακτήρα του, έτσι ώστε να είναι ο ίδιος, είτε είναι μόνος του, είτε μαζί με τους άλλους.

  • Προσπαθεί να μεταχειρίζεται τους ανθρώπους που δεν τον ωφελούν και αυτούς που δεν μπορούν να του αντισταθούν, με αγάπη και συγχώρεση.

  • Κάνει αλλαγές στη ζωή του, για να δημιουργήσει όσο το δυνατόν δυνατότερο χαρακτήρα.

Ο καλός χαρακτήρας δεν επηρεάζεται.

Συνήθως, οι άνθρωποι που δεν έχουν αρχές δεν έχουν χαρακτήρα. Ενώ αυτοί που έχουν καλό χαρακτήρα νιώθουν την ανάγκη να δημιουργήσουν και καλές αρχές.

Τον άνθρωπο που έχει καλό χαρακτήρα δεν τον επηρεάζουν ούτε η απώλεια του πλούτου, ούτε η απώλεια της υγείας του και μένει ακέραιος και δυνατός στις όποιες αντιξοότητες της ζωής.

Όση φήμη και να αποκτήσει ο άνθρωπος δεν έχει καμιά αξία, γιατί ο χαρακτήρας του μαρτυράει αυτό που είναι. Ενώ η φήμη του έχει να κάνει με το τί νομίζουν οι άλλοι ότι είναι.

Επειδή κανένας δεν έρχεται σε αυτόν τον κόσμο με χαρακτήρα που δεν μπορεί να αλλάξει, όπως είναι το δακτυλικό μας αποτύπωμα, πρέπει να φροντίσουμε για τη διαμόρφωση μιας καλής προσωπικότητας. Αυτή η προσωπικότητα θα είναι οδηγός και ανάχωμα στις τρικυμίες της ζωής.

Μπορείς να αφήσεις το μυαλό ελεύθερο να δημιουργεί και να χτίζει αρκεί να μην τα γκρεμίζει ο χαρακτήρας σου. Ο καλός και ακέραιος χαρακτήρας δεν έχει ανάγκη επίδειξης, γιατί κάνει το σωστό είτε τον βλέπουν, είτε δεν τον βλέπουν.

Αγαπητοί μου φίλοι οι δυσκολίες και οι αποτυχίες στη ζωή δεν πρέπει να μας απογοητεύουν και να μας αποθαρρύνουν.

Αντίθετα, πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε δείχνοντας χαρακτήρα, επιμονή και υπομονή και όλα θα πάνε καλά!

 Πρέπει να φροντίζουμε από τη μικρή μας ηλικία για τη διαμόρφωση ενός καλού, ακέραιου και αδαμάντινου χαρακτήρα. Αυτόν που θα μας οδηγήσει στην αναγνώριση και την επιτυχία. Για το καλό το δικό μας και όλων των άλλων.

 

Σύνταξη: Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …