Δευτέρα , 6 Ιουλίου 2020
Αρχική / Μαμά&Παιδί / Πρώτη μέρα στο σπίτι με το δικό σου μωρό! Συμβουλές από μια μαμά…
Νέα μαμά και νεογέννητο μωρό!

Πρώτη μέρα στο σπίτι με το δικό σου μωρό! Συμβουλές από μια μαμά…

PenΓέννησες και κρατάς για πρώτη φορά στη ζεστή αγκαλιά σου το μικρό σου αγγελούδι!! Πόσο ανυπομονούσες να φέρεις στον κόσμο το μωρό σου! Πόσες φορές μετρούσες αντίστροφα… Τόσο όσο και τώρα που θες να το πάρεις στο σπίτι και να αρχίσεις να το μαθαίνεις. Να αρχίσεις να το φροντίζεις, να το ταΐζεις, να το κάνεις μπανάκι, να το αλλάζεις,να το αγκαλιάζεις, να το γνωρίζεις, να το χορταίνεις!!

Ναι, λοιπόν! Η μέρα που τόσο πολύ περίμενες εννέα μήνες τώρα έφτασε!! Πρώτη μέρα στο σπίτι με το δικό σου μωρό… Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο εύκολα όταν πρόκειται για το πρώτο σου μωρό.

Τι πρέπει να κάνεις και τι να προσέξεις;

Αρχικά, είναι απαραίτητο να είσαι οπλισμένη με πολλή υπομονή και αποφασιστικότητα! Η υπομονή χρειάζεται σε όλες εκείνες τις δύσκολες στιγμές, που παρ’ όλη την κούραση σου, πρέπει να αντέξεις και η αποφασιστικότητα είναι αναγκαία για να τις ξεπεράσεις!

Έχεις ανάγκη να έχεις δίπλα σου αγαπημένα πρόσωπα και όχι απέναντί σου! Επίλεξε ένα-δύο πρόσωπα (μητέρα, πεθερά, αδερφή), όπου να μπορείς να στηριχτείς είτε ψυχολογικά είτε πρακτικά και ζήτα την ουσιαστική βοήθειά τους.

Να παίρνεις τη γνώμη τους, αλλά πάντα η απόφαση να είναι δική σου γιατί αφορά το δικό σου παιδί.

Μη φοβάσαι να κάνεις λάθη!

Κι αυτά μες τη ζωή είναι και σε βοηθούν να μαθαίνεις, να διορθώνεσαι, να εξελίσσεσαι και να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερη μανούλα!

Να αφιερώνεις έστω και λίγο χρόνο ημερησίως στον εαυτό σου! Να τον φροντίζεις, να τον αγαπάς και να τον νοιάζεσαι, γιατί όταν εσύ η ίδια είσαι καλά τότε θα είναι καλά και το μικρό σου αγγελούδι.

Η περίοδος προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα!

Ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια είναι αδιαμφισβήτητα μια ιδιαίτερα απαιτητική κατάσταση! Ταυτόχρονα, όμως, είναι γλυκιά, ονειρεμένη, εκπληκτική και τόσο υπέροχη!

Νέες μανούλες, ακολουθήστε τα παραπάνω tips και η προσαρμογή θα είναι σίγουρα ευκολότερη υπόθεση!

 

Σύνταξη: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου
Είμαι μητέρα τριών υπέροχων πλασμάτων και εκπαιδευτικός, όπως καταλαβαίνετε λατρεύω τα παιδιά! Τρελαίνομαι να διαβάζω καθετί που τα αφορά από θέματα ψυχολογίας, διαπαιδαγώγησης, παραμύθια και παιδική λογοτεχνία. Βιβλία που σχετίζονται με κατασκευές, χειροτεχνίες, παιχνίδια και ο,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μέσα από το Nancy's Blog μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας ιδέες και σκέψεις που εύχομαι να σας προβληματίσουν θετικά και να ομορφύνουν την καθημερινότητά σας! Ευχαριστώ Nancy's Blog!

Δείτε Επίσης

Τα πρώτα βήματα των παιδιών και ο ρόλος των γονιών

Τα πρώτα βήματα των παιδιών και ο ρόλος των γονιών

Πόση άραγε ικανοποίηση νιώθει ο γονιός, όταν βλέπει το παιδί του να στηρίζεται στα πόδια …