Τρίτη , 9 Αυγούστου 2022
Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην κάνει λάθη… [QUOTE]

Pen Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη γη που να μην έχει κάνει έστω κι ένα λάθος στην ζωή του. Ο καθένας μας μπορεί να σφάλλει είτε από απροσεξία, είτε από ανωριμότητα, είτε από μια κακή επιρροή ή από μια «άτυχη» στιγμή στην ζωή του. Κάποια λάθη είναι αμελητέα, άλλα είναι σημαντικά και άλλα καθορίζουν την πορεία της ζωής μας.

Μέσα από τα λάθη μας, παίρνουμε τα καλύτερα μαθήματα και ένα από αυτά είναι «ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος!».

Εκτός από την εκδοχή του να κάνουμε εμείς ένα λάθος, υπάρχει και το ενδεχόμενο να σφάλλει κάποιος άλλος και να μας επηρεάσει άμεσα. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να επιστρατεύσουμε την λογική μας άμεσα και να τον συγχωρέσουμε! Κι αυτό, όχι από θυσία, αλλά από κατανόηση!

Γιατί πρέπει να συγχωρούμε τους ανθρώπους;

Το να συγχωρούμε έναν άνθρωπο που έσφαλε και αναγνώρισε το λάθος του είναι στοιχείο ενός δυνατού χαρακτήρα και μιας προσγειωμένης προσωπικότητας. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τη συγχώρεση ως ένδειξη αδυναμίας και εκμεταλλεύονται την καλοσύνη του άλλου.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν και αυτοί που αντιλαμβάνονται ότι τα λάθη είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης υπόστασης και βρίσκουν φυσιολογικό να σφάλλουν οι άλλοι, όπως κάνουν και οι ίδιοι άλλωστε. 

Ο χαρακτήρας του ανθρώπου φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στον συνάνθρωπό του. Ένας δυνατός χαρακτήρας, λοιπόν, δεν εκδικείται, αλλά συγχωρεί. Δεν θυμώνει, αλλά προσπαθεί μέσα από τη συζήτηση να βρει λύση. 

Άρα, τα λάθη είναι για τους ανθρώπους και η συγχώρεση είναι για τους δυνατούς χαρακτήρες και όχι για τους αδύναμους! 

 

Σύνταξη: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …