Τα υλικά βγάζουν ένα ταψί κουζίνας, δηλαδή 16 τετράγωνα κομμάτια λαχταριστής πίτσας! Για μια κανονικού μεγέθους πίτσα, χρησιμοποιούμε τα υλικά κατά το ήμισυ.
Υλικά:
Για τη ζύμη:
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 gr.)
2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. αλάτι
2 φλ. τσαγιού χλιαρό γάλα
1 κ.σ. ξύδι
1 πρέζα ζάχαρη
Για τη γέμιση:
4 ντομάτες τριμμένες ή μια συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι (προαιρετικά)
4 φλ. τριμμένα κίτρινα τυριά
10 φέτες γαλοπούλα
Εκτέλεση:
Προετοιμασία της ζύμης:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ξύδι και το βούτυρο ή την μαργαρίνη. Έπειτα, προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη και τμηματικά το αλεύρι. Ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλά μας.
*Λαδώνουμε τα χέρια μας για να απλώνεται πιο εύκολα η ζύμη!
Για τη σάλτσα:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις τριμμένες ντομάτες, την ρίγανη, το αλάτι και το ελαιόλαδο και απλώνουμε με ένα κουτάλι την σάλτσα μας στη ζύμη. Προσθέτουμε τις φέτες γαλοπούλας και τέλος τα τριμμένα τυριά.
Για το ψήσιμο:
Ψήνουμε την πίτσα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° πάνω-κάτω οι αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα. Η πίτσα μας θα είναι έτοιμη όταν ψηθεί η ζύμη στις άκρες και από κάτω, αλλά και όταν λιώσουν τα τυριά.
Τips!
- Κόβουμε την πίτσα σε ακόμη μικρότερα κομμάτια και την διακοσμούμε με πολύχρωμα σημαιάκια. Αυτή είναι μια ωραία ιδέα για παιδικό μπουφέ.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε πιπεριές, είτε τριμμένες στη σάλτσα είτε σε ροδέλες (στο τέλος του ψησίματος πάντα!).
- Αντί για γαλοπούλα μπορούμε να βάλουμε ζαμπόν ή μπέικον.
- Μία άλλη εκδοχή της πίτσας είναι η χωριάτικη. Αντί, για κίτρινα τυριά και γαλοπούλα, μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένη φέτα, ελιές σε ροδέλες, κομμένο κρεμμύδι και πιπεριές σε ροδέλες.
Καλή σας απόλαυση!
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου
Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου
Follow & Like: Nancy’s Blog