Παρασκευή , 3 Δεκεμβρίου 2021
Αρχική / Κοινωνικά / Νονός- νονά, ένας τίτλος με τόσο μεγάλη σημασία και αξία.
Η σημασία του νονού και της νονάς

Νονός- νονά, ένας τίτλος με τόσο μεγάλη σημασία και αξία.

PenΟ ρόλος των πνευματικών γονιών είναι σπουδαίος και πολύτιμος. Θέλει μεγάλη προσοχή στην επιλογή του νονού και της νονάς. Το άτομο, που θα βαφτίσει το παιδί σας θα πρέπει να είναι πάντα δίπλα του σε κάθε του βήμα. Ο νονός και η νονά δεν πρέπει να χαθούν από την ζωή του παιδιού μετά την βάφτιση.

Η επιλογή του νονού και της νονάς θέλει προσοχή.

Η επιλογή πρέπει να γίνεται από το ζευγάρι με κριτήρια αγάπης και σεβασμού. Συνήθως, είναι ο κουμπάρος ή η κουμπάρα από τον γάμο. Ο νονός, όμως, έχει μεγαλύτερη αξία. Καλό είναι να είναι ένα κοντινό σας πρόσωπο, που το αγαπάτε και σας αγαπάει πολύ. Ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης, που το θεωρείται οικογένειά σας. Τις περισσότερες φορές, το ρόλο αυτόν τον παίρνει ο καλύτερος φίλος, αφού η φιλία είναι ιερή και σπουδαία.

Ο νονός και η νονά μετά την βάφτιση.

Oι πνευματικοί γονείς έχουν πολλές υποχρεώσεις και πρέπει να είναι επάξιοι των προσδοκιών σας απέναντι στο παιδί και μετά την βάφτιση. Δεν πρέπει να χαθούν. Είναι όμορφο, να έχουν την θέση τους στην καθημερινότητα του παιδιού.

Δυστυχώς, λόγω της οικονομικής κρίσης οι νονοί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Υπάρχουν, όμως, τρόποι για να είναι εντάξει απέναντι στο βαφτιστήρι τους. Στα γενέθλια και στις γιορτές, να είναι πάντα δίπλα του. Σημασία, δεν έχουν τα δώρα, αλλά η κίνηση. Ένα δώρο μικρής αξίας, είναι κάτι που το παιδί θα το εκτιμήσει διπλά, μόνο και μόνο επειδή είναι από την νονά και τον νονό.

Το βαφτιστήρι σας δεν θέλει δώρα, αλλά την παρουσία σας.

Χρόνος και στιγμές. Αυτό θα μείνει στο παιδί από την νονά και τον νονό του, αυτά θα θυμάται όταν μεγαλώσει. Θα θυμάται μια νονά και ένα νονό, που ήταν πάντα δίπλα του. Δεν το ξέχασε, ήταν εκεί για αυτό σε κάθε στιγμή της ζωής του. Ήταν και είναι εδώ, για να το ακούσει, να του μιλήσει, να συμβουλεύσει και και να περάσουν χρόνο μαζί. Είναι μια σχέση ιερή, μια σχέση πολύτιμη και ξεχωριστή. Οι νονοί πρέπει να είναι πάντα παρόν στη ζωή του πνευματικού τους παιδιού. Δεν έχουν σημασία τα δώρα, τα ρούχα και τα παιχνίδια, αλλά η παρουσία, το ενδιαφέρον και η αγάπη.

 «Οι σωστοί νονοί είναι ευλογία και δώρο θεού!»

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Κανενός η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα! [QUOTE]

Κανενός η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, γιατί όπως υπάρχει το καλό, υπάρχει και …

Ελλάδα μου, πάλι σε καίνε οι άθλιοι. Ποιοι φθονούν την ομορφιά σου;

Ελλάδα μου, ακόμα ένα καλοκαίρι που σε καίνε οι άθλιοι. Κλαις για τα παιδιά σου …

Θρήνος: Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος

Τόλης Βοσκόπουλος: Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό τραγούδι – Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 …

Ενδοοικογενειακή βία: Δε θα σου πω φύγε, θα σου πω σκέψου!

Ενδοοικογενειακή βία: Δε θα σου πω φύγε, θα σου πω σκέψου!

Η ενδοοικογενειακή βία, είναι ένα έντονο φαινόμενο της κοινωνίας μας, που δυστυχώς, δεν είναι λίγες …