ευτυχία

Μια ιδέα είναι όλα, μια ιδέα για το τίποτα ή για την ευτυχία;

Pen Κυνηγώντας την ευτυχία κάνουμε υπερβολές. Υπερβολές που μας οδηγούν σε λάθη. Είναι υπέροχο πράγμα να έχεις στόχους, αλλά προσοχή μήπως η ιδέα είναι τόσο μεγάλη που στο τέλος θα έχεις ρισκάρει τα πάντα για να βρεθείς στο τίποτα.

Καλύτερα μια ιδέα τη φορά, παρά πολλές μαζί και στο τέλος το τίποτα.

Ο άνθρωπος πρέπει να εξελίσσεται. Η στασιμότητα και η μιζέρια φέρνει τη δυστυχία. Τι γίνεται, όμως, αν τα όνειρα κάποιου ξεπερνούν τη ρεαλιστική σφαίρα και προσπαθεί για κάτι άπιαστο;

Διεκδικώντας κάτι άπιαστο, πάλι θα καταλήξεις στην ίδια μοίρα με τον άνθρωπο που έχει παραδοθεί στη μοίρα του και περιμένει να του έρθουν χρήματα, δουλειά, οικογένεια από τον καναπέ του.

Πώς να αποφύγεις μια τέτοια κατάσταση αν θες να υλοποιήσεις τα όνειρά σου;

Σίγουρα έχοντας μέτρο και ρεαλισμό. Μέτρο στο τι προσδοκάς από τον εαυτό σου και ρεαλισμό ως προς την υλοποίηση του στόχου σου. Είναι χρήσιμο να καταγράψεις έναν προς έναν τους στόχους σου, με χρονοδιάγραμμα και να συμπληρώσεις όσους περισσότερους τρόπους με τους οποίους θεωρείς ότι μπορείς να του πετύχεις.

Ένα βήμα τη φορά είναι καλύτερα από πολλά μαζί και μισά.

Αφού δεις ότι οι στόχοι σου είναι επιτεύξιμοι, βάλε σε λειτουργία το σχέδιό σου. Αυτό που κατέγραψες πριν από λίγο στο τετράδιό σου ή στο κινητό σου. Όπως και να χει μην το αναβάλεις άλλο.

Όταν έρθει η στιγμή που θα δεις τα όνειρά σου να πραγματοποιούνται θα ζήσεις ανεπανάληπτες στιγμές ουσιαστικής πληρότητας και ευτυχίας. Τότε θα καταλάβεις ότι άξιζε κάθε κόπος, κάθε θυσία, κάθε δάκρυ, κάθε αγωνία.

Μα κι αν αγγίξεις την κορυφή, ποτέ μην ξεχάσεις να θέσεις τον επόμενό σου στόχο.

Για μια ιδέα ζούμε όλοι, άλλωστε, ας κάνουμε πράξη αυτή που θα μας φέρει πιο κοντά στην ευτυχία και τη ψυχική γαλήνη που κάθε άνθρωπος αναζητά. Η γαλήνη της ψυχής είναι σπουδαίο ζήτημα, από εκεί ξεκινάνε και τελειώνουν όλα. Πάντα πρέπει να θυμόμαστε και να γνωρίζουμε τι είναι αυτό που ζητά απεγνωσμένα η καρδιά μας. Να το κάνουμε πράξη και ύστερα να προχωράμε στο επόμενο.

 

Τελικά η ευτυχία είναι πολλές μικρές δόσεις στιγμών, αυτές μας πηγαίνουν στον ουρανό, αυτές και στο «τίποτα».

 

Σύνταξη: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Verified by ExactMetrics