Σάββατο , 3 Ιουνίου 2023
μεγάλωσα

Μαμά σταμάτα να μου λες τι να κάνω. Μεγάλωσα, έκανα δικά μου παιδιά…

Pen Έρχεται η ώρα να κάνεις τη δική σου οικογένεια και μονίμως ακούς: «Αυτό θα έπρεπε να γίνει έτσι», «αυτό το έκανες;», «το άλλο το κανόνισες;»

«Γιατί παιδί μου δεν είσαι συνεπής;»

«Τώρα έχεις οικογένεια πρέπει να δίνεις το καλό παράδειγμα στα παιδιά σου…»

Κι άλλα κι άλλα κι άλλα τόσα πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις λίγη, να πιστεύεις ότι κάτι δεν κάνεις σωστά γιατί έχεις μονίμως εκεί το βλέμμα και την κριτική της μαμάς σου. Αποφασίζεις να κάνεις κάτι, το συζητάς, το αναφέρεις στη μαμά σου και αντί να λάβεις ένα ενθαρρυντικό νεύμα αρχίζει η αναλυτική καθοδήγηση με τα ακριβή βήματα για την επιτυχία.

Όλα όσα σκέφτεσαι, τα βρίσκει λάθος!

Αν τελικά δε συμφωνεί με την απόφασή σου, θα σου αραδιάσει όλα τα λάθος βήματα μαζί με τις επιπτώσεις σε δευτερόλεπτα. Δεν είναι ότι δε θες τη γνώμη της, αλλά κάπως νομίζεις ότι τελικά παρεμβαίνει, επεμβαίνει, θέλει να μην κάνεις λάθη. Μόνο που δεν ζήτησες αυτό!

Δεν θέλει να την πατήσεις και εσύ…

Εκείνη λέει ταλαιπωρήθηκε, την πάτησε από ανθρώπους που πίστεψε, δε θέλει να πάθω τα ίδια. Εγώ όμως θέλω να φάω τα μούτρα μου, θέλω να κάνω λάθη, θέλω να βρω τις λύσεις μέσα από την εμπειρία μαζί με τον άντρα μου. Είναι και αυτός οικογένειά μου.

Εγώ τον διάλεξα, ήταν επιλογή μου μπορεί να μην τον εγκρίνει, εγώ ζω όμως με εκείνον. Ίσως σε στιγμές αδυναμίες να της εκμυστηρεύομαι μία δύσκολη στιγμή μου μαζί του, το μετανιώνω την ίδια στιγμή. Αλλά αυτός είναι η επιλογή μου. Δέξου τον, αν όχι τουλάχιστον μην τον κατακρίνεις τόσο φανερά. Η γνώμη του μετράει είτε σου αρέσει είτε όχι!

Άσε με να φάω τα μούτρα μου!

Άσε με να μάθω από λάθη, είναι δύσκολο για σένα ίσως και ακατόρθωτο αλλά προσπάθησε. Έχω το δικό μου χαρακτήρα, τις δικές μου αντοχές ψυχικές και σωματικές, δεν είμαι εσύ δεν θα γίνω εσύ, αλλά θα προσπαθήσω να είμαι καλή μάνα για τα παιδιά μου και καλή σύντροφος για τον άντρα μου.

Δεν αντέχω να νιώθω ότι είσαι πάνω από το κεφάλι μου με την καθοδήγηση έτοιμη για το παραμικρό.Μπορώ να τα καταφέρω αρκεί να με αφήσεις…

 

Μπορώ και στο αποδεικνύω καθημερινά από σένα πήρα το πείσμα, απλά δεν είμαι εσύ!

 

Ευχαριστούμε την νέα μαμά-αναγνώστρια για το email που μας έστειλε. Είναι η δικιά της κατάθεση ψυχής στο Nancy’s Blog.

 

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …

Η δασκάλα στον παιδικό σταθμό, είναι κάτι σαν «μαμά»

Αυτό το επάγγελμα για να το κάνεις πρώτα πρέπει να βρεις και να αγαπήσεις την …