optimus

Mια ταινία Transformers διαφορετική από τις υπόλοιπες!

PenΦυσικά αναφερόμαστε στην ταινία του Bumblebee, ή  αλλιώς B-127, ο οποίος έχει κληθεί από τον Optimus Prime να σώσει την ανθρωπότητα, αλλά και τον πλανήτη του από έναν πόλεμο μεταξύ των Transformers.

Το λατρεμένο ρομπότ-αυτοκίνητο!

Όπως γνωρίζουμε, o B-127 από τις πρώτες ταινίες ήταν ο πρώτος που ερχόταν σε επαφή με τους ανθρώπους. Φαίνεται να έχει διαφορετική επικοινωνία μαζί τους από ότι τα υπόλοιπα Transformers. Γι’ αυτό άλλωστε, παραμένει από τα πιο αγαπημένα ρομπότ-αυτοκίνητα Transformers.

 Η καλύτερη ταινία της σειράς με διαφορά…

Αυτή όμως η ταινία ίσως είναι και η καλύτερη από όλες τις ταινίες της σειράς που πρώτη φορά δεν σκηνοθέτησε ο Michael Bay. Να πούμε εδώ ότι, ο Steven Spielberg εκτός από εκτελεστικός παραγωγός του «Bumblebee» είναι αυτός που την εμπνεύστηκε και έτσι εισέβαλε ο Τravis Κnight.

    Όταν η δράση και το συναίσθημα εφάπτονται.

Φαίνεται ότι το κοινό επιζητεί περισσότερο το συναίσθημα με συνδυασμό με τη δράση, ώστε να μπορεί να αντιληφθεί την σημαντικότητα της συνεχούς ύπαρξης της ανθρωπότητας. Οι προηγούμενες ταινίες φαίνεται να μην το κατάφεραν με τόση μεγάλη επιτυχία, όσο η συγκεκριμένη.

Αυτή η επίδραση με τους ανθρώπους μόνο στον Βumblebee θα μπορούσε να λειτουργήσει ή στον Οptimus Prime, αν είχε προγραμματιστεί κάποια σόλο ταινία. Με μια τρυφερή ίσως ιστορία που θα δούμε παρακάτω και τα ξεσπάσματα δράσης που διαπιστώνονται πολύ εύκολα!

Στον Cybertron, ο επικεφαλής Optimus Prime των Autobots βρίσκεται σε οριακή θέση να χάσει τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των εχθρών Decepticons. Θα αναγκαστούν στην συνέχεια, να εκκενώσουν τον πλανήτη με τα Decepticons να τους παρεμποδίζουν.

Τι θα καταφέρει τελικά το Β-127;

Ο Optimus Prime στην διάρκεια της εκκένωσης στέλνει τον B-127 στη Γη για να δημιουργήσει μια βάση λειτουργιών, όπου οι Autobots μπορούν να ανασυνταχθούν. Το 1987 το B-127 φτάνει στη Γη, προσγειώνεται στην Καλιφόρνια καθώς διακόπτει μια άσκηση εκπαίδευσης από τον Τομέα 7. Ο Τομέας 7 είναι μια μυστική κρατική υπηρεσία που παρακολουθεί την εξωγήινη δραστηριότητα στη Γη.

Ο συνταγματάρχης Jack Burns υποθέτει ότι ο B-127 είναι ένας εχθρικός εισβολέας και έτσι ξεκινάει το κυνηγητό. Όμως, ο B-127 θα  χάσει το φωνητικό κιβώτιό του σε μια απρόσμενη μάχη με έναν Decepticon, ο οποίος θα του προκαλέσει και μια ακόμη βλάβη στον πυρήνα της μνήμης του. Πριν καταρρεύσει ο Β-127, στην διαφυγή του παίρνει την μορφή ενός κοντινού Beetle της Volkswagen του 1967.

Εδώ θα ξεκινήσει μια συναισθηματική ιστορία με πρωταγωνίστρια την Τσάρλι με τον Β-127.

Μιας  εφηβικής κοπέλας απογοητευμένης από το θάνατο του πατέρα της και την ανατροφή της από την μητέρα της Σάλι. Η Τσάρλι φυσικά και θα βρει τον Β-127  στο κίτρινο Βeetle μέσω του θείου της που της το έκανε δώρο για τα γενέθλιά της.

Η Τσάρλι ενεργοποιεί κατά λάθος το σήμα στην προσπάθειά της να λειτουργήσει το αυτοκίνητο το οποίο εντοπίζεται από τους Decepticons: Shatter και Dropkick. Οι 2 τους έχουν αναλάβει να τον εκτελέσουν και να μάθουν που κρύβεται ο Οptimus Prime. Τα Dicepticons ξεγελάνε και πείθουν ότι είναι ειρηνευτές τον Τομέα 7 που τους ανακαλύπτει. Έτσι, ο Τομέας 7 τους βοηθάει με την προϋπόθεση να βρουν μαζί και να συλλάβουν τον B-127, για τον οποίο ισχυρίζονται ότι είναι φυγάς.

bumble
Φωτογραφία από: www.flickreel.com

Θα καταφέρει ο B-127 να ξαναβρεί την μνήμη του, ή καλύτερα να δει έγκαιρα το μήνυμα του Optimus, αλλά και να υπερασπιστεί τη Γη με επιτυχία; Υπάρχει μια συναισθηματική δέσμευση με την Τσάρλι στην μέση. Θα την ωφελήσει άραγε αυτή η δέσμευση να βρει τον εαυτό της;

Μια ταινία που αξίζει να δεις ειδικά, αν έχεις μεγαλώσει στην δεκαετία του 80′ με πολλαπλές αναφορές σε νοσταλγικά στοιχειά…

 

Σύνταξη: Μαριάννα Οικονόμου

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: hdqwalls.com

Follow & Like: Nancy’s Blog & @nancysblogspot

Περί Μαριάννα Οικονόμου

Οι ονειροπόλοι ποτέ δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους. Η παιδικότητα είναι τόσο σπάνια που δεν προδίδεται, αλλά ούτε σε εγκαταλείπει. Μεταδίδεται με γρήγορους ρυθμούς για να θυμίζει σε όλους την μικρή αθωότητα που κρύβουν μέσα τους. Αν είχα μια ευχή σε όλη την διάρκεια της ζωής μου, θα επέλεγα όλοι να ξαναγινόντουσαν μια μέρα παιδιά.

Δείτε Επίσης

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Verified by ExactMetrics